Ne luftojmë me herpes


 • Acyclovir, i njohur gjithashtu si Zovirax
 • Mbylle afërmit
 • Famciclovir dhe ganciklovir
 • Importojë apo tonë?
 • Le imunitetin
 • Proteina mbrojtëse
 • Deficiti i keq. Imunitet


  Acyclovir, i njohur gjithashtu si Zovirax

  Çfarë barna për trajtimin e herpesit tani ofron mjekësi moderne? Së pari, për plotësinë - rreth mjekësisë tradicionale. Medikament parë i këtij grupi aciklovir (Zovirax) për 20 vjet përdoret gjeresisht ne praktike klinike për trajtimin e sëmundjeve të shkaktuara nga virusi i herpesit. Zovirax sigurt, mjet efektiv në 75-95% të pacientëve, është në dispozicion si një krem, vaj sy, tretësirë ​​për injeksion intravenoz, suspendimin dhe tableta.

  Pra, ajo mund të ndihmojë në pothuajse çdo formë të sëmundjes.

  Në Rusi deri 1990, acyklovir ishte praktikisht i panjohur. Tani, sigurisht, ka ndryshuar. Shumë prodhues vendas prodhojnë analoge të saj. New drogës antiherpetic - valaciclovir (Valtrex). Kjo është një i afërm i ngushtë i aciklovir. Ajo ndryshon në se virusi depërton lehtë dhe shpejt vret atë.


  Mbylle afërmit

  Valaciclovir filloi duke përdorur vetëm 3 vjet më parë. Në Rusi ajo është e njohur vetëm 2 vjet. Mbi efektivitetin e barnave të reja nga 25-40% superiore të aciklovir. Edhe avantazh i saj është se ajo nuk duhet të marrë 5 herë në ditë si aciklovir dhe vetëm 1-2 herë.


  Ajo është përdorur për të trajtuar herpes zoster, infeksione të lëkurës dhe mukozës të shkaktuara nga virusi herpes simplex. Megjithatë valaciclovir nuk zëvendëson paraardhësit, kryesisht për shkak të toksicitetit të lartë të qelizave të gjakut, mëlçisë dhe veshkave nga gëlltitje.


  Famciclovir dhe ganciklovir

  Famciclovir (famvir) - gjithashtu një droge të re, acyklovir lidhura. Ajo ndryshon në se paraardhësja e saj efektive në trajtimin e disa forma të rralla të infeksionit herpes. Ajo është përdorur për të trajtuar herpes zoster dhe herpes gjenital. Ganciklovir - agjenti më i ri dhe më efektive deri më sot antiherpetic.

  Mjafton të themi se mjekim infeksion CMV në 25-100 herë valaciclovir më efektive dhe famciclovir. Megjithatë ganciklovir nuk përdoret si gjerësisht si paraardhësit e tij, me një toksicitetit relativisht të lartë.

  Pranimi valaciclovir 1 në ditë herpes gjenital sëmurë zvogëlon rrezikun e personit të transmetimit të shëndetshme me gati 80%, madje edhe në qoftë se ju nuk e përdorni një prezervativ.
  Para se ne në këtë mjekim furnizuar nga "HlaksoSmit Klein" të quajtur "Valtrex." Kostoja e terapisë parandaluese është rreth 80 rubla në ditë. Të gjitha këto barna të importuara janë pothuajse identike. Ju vetëm duhet të marrë ilaçin në kohë, aq ditë sa ju pëlqen dhe sa doza të synuara.

  Nëse këto rregulla janë të respektohen ndonjë medikament përmban Acyclovir ndihmon.


  Importojë apo tonë?

  Lidhur me përgatitjet e brendshme njëjta Zovirax mund të them në vijim. Acyclovir në parim, e bën atë jo më keq, vetëm të importojë analog është testuar klinikisht për më shumë pacientë. Dhe në qoftë se një person mund të përballojë këtë drogë, ajo është e mirë për të marrë atë. Një caveat: asgjë por Zovirax nuk është e rekomanduar në pacientët gjatë shtatzënisë. Shpesh acarimi i infeksionit herpes - ajo gjithmonë tregon disa shtrëngim në sistemin imunitar. Trajtimi i suksesshëm i sëmundjes varet jo vetëm në përdorimin e barnave antivirale, por korrigjimit të çrregullimeve imunitare.


  Le imunitetin

  Droga e reja efektive për këto qëllime. Një prej tyre - poliderm - Ministria e Shëndetësisë ka lejuar për përdorim klinik. Avantazh këtij droge njihet tashmë me anë të një kombinimi të efekteve antivirale dhe immunomodulatory.

  Hapi tjetër virosan drogës për trajtimin e lëkurës dhe mukozës prekur nga herpes. Ajo gjithashtu me sukses kombinon pronat antivirale dhe imunostimulues. Kjo lejon përdorimin e ilaçeve në lezione të tjera virale të lëkurës dhe mucous membranave, të tilla si lythat gjenitale, ose, pasi ato janë quajtur lythat gjenitale. Është e rëndësishme që droga të reja janë shumë më të lirë se agjentët tradicionale antiherpetic.

  Vaksinimi personi immunologically të plotë dhe janë të infektuar qëllimisht - si i tillë, nga rruga, është më shumë se 90% e njerëzve mbi 18 vjet - në bazë të ligjeve të imunologji nuk është në gjendje të ndryshojë në mënyrë të konsiderueshme imunitetin gjeneruar specifike.


  Proteina mbrojtëse

  Pengesa kryesore për infeksionet virale është i ashtuquajturi sistem interferon - proteina më i rëndësishëm mbrojtës. Ai, që ra fjala, i prodhuar në sasi të mëdha në një kohë kur trupi merrni viruse. Pra, shumë antiviralë është krijuar në bazë të tij ose të shkaktojë trupin për të prodhuar proteina të zgjeruara mbrojtëse. Për droga të tilla përfshijnë, për shembull, Poludanum familje.

  Ajo është shumë efektive në trajtimin dhe parandalimin e herpesit.

  Drogës është aplikuar në lëkurë prekur duke përdorur tampona. Një tjetër produkt shumë i mirë i brendshëm - amiksin. Ai gjithashtu rrit prodhimin e proteinave mbrojtëse në trup, në dispozicion në formë të pilulës. Nga rruga, amiksin pengon riprodhim jo vetëm herpes viruse, por gripi. Për trajtimin dhe parandalimin e infeksionit herpes përdorur me sukses adjuvantë: Arbidol, me takt, timalin, Tymogen, myelopyd.

  Të gjitha përgatitjet bimor praktikisht nuk ka efekte anësore, tolerohen lehtësisht nga pacientët. Kështu mundësinë e përdorimit të tyre për trajtimin e herpes shumë optimiste.


  Deficiti i keq. Imunitet

  Fakti se virusi herpes, dikur goditur trupin, mbahen atje për jetën, nuk do të thotë se sëmundja duhet të ndodhë. Në shumicën e rasteve kjo nuk ka. Sepse virusi herpes prekur 90% të popullsisë të moshës 20 viteve të! Dhe fakti se në vitet e fundit gjithnjë e më shumë pacientë kërkojnë ndihmë në lidhje me simptomat e herpes, "fajtor" mangësi të imunitetit. Kur trupi pushon për të luftuar infeksionin manifestohet nxito në fytyrë dhe në organet gjenitale. Në raste të rënda, sistemi nervor është i prekur. Nëse sëmundja bërë vetë ndjerë, sfida është për të vënë atë në asimptomatike në mënyrë që pacienti nuk paraqet rrezik për të tjerët dhe sigurisht nuk vuan vetëm.

  Informacion nga artikullin "trajtim modern të përhapjes së herpesit."