Laterale amiotrofike trajtim perspektivat sklerozen


 • Kjo sklerozë misterioze laterale amiotrofike
 • Perspektivat për trajtimin e sklerozes laterale amiotrofike

 • Kjo sklerozë misterioze laterale amiotrofike

  Sklerozë laterale amiotrofike - një kompleks sëmundje dhe kuptuar sa duhet, pavarësisht nga fakti se për dekada të kryer studime të shumta. Metodë mjaft efektive e trajtimit nuk është gjetur. Disa shkencëtarë besojnë se një rol të rëndësishëm në rivendosjen e neuroneve motorike të dëmtuara apo edhe të krijuar të reja mund të luajë qelizat burimore me aftësinë e tyre për të dallojnë në shumë linja qelizore.

  Sklerozë laterale amiotrofike, i njohur gjithashtu si sëmundje Lou Gehrig-së - një sëmundje progresive, e cila reflektohet në zhvillimin gradual dhe shpërndarjen e dobësisë dhe atrofi të muskujve të pacientit të prekur.

  Një kusht i tillë shkakton mosfunksionim të muskujve, paaftësi dhe përfundimisht vdekjen apo i përhershëm në varësi të ndihmave frymëmarrjes që ndodh pas një mesatare prej 3 vjetësh pas diagnostikuar për herë të parë dobësinë e muskujve.

  Përafërsisht 5% -10% e njerëzve me sklerozë laterale amiotrofike kanë të afërm me sëmundje të ngjashme. Shumica e rasteve të skleroza laterale amiotrofike (90% në 95%) janë sporadike, shpesh u shfaqur "papritmas", por është një formë e rrallë e skleroza laterale amiotrofike, të cilat mund të gjurmohen në 3 rajonet perëndimore të Paqësorit: Guam, Gadishullit Kii në Japoni dhe Perëndimore Guinea e Re.


  Shumë faktorë etiologjikë që lidhen me faktin se procesi i sosje mbetet i paqartë dhe i pakuptueshëm.

  Faktorët që shkaktojnë një zinxhir të ngjarjeve që të çojnë në vdekjen e neuroneve motorike janë të panjohura. Ne mund të supozojmë se rezultatet e ndryshuar gjen në prodhimin e substancave toksike, të cilat fillon procesin dhe sëmundje. Edhe në 15% -20% të familjeve që kanë gjetur një gjen mutated, mekanizmat e saj të veprimit, i cili përshpejton fillimin e sëmundjes mbetet e panjohur. Ne gjithashtu e dimë pse fillimi i sëmundjes në moshë të ndryshme dhe shkalla e përparimit të lidhur me mutacione të caktuara të gjenit, si dhe shkaktojnë incidencës jo të plotë (transportuesit gjen prekur shumicën, por jo të gjitha).  Dhe, edhe më pak dihet për shkaqet e sëmundjes në raste sporadike të rajonit Paqësor perëndimore. Shkaku i drejtpërdrejtë i dobësisë muskujve dhe lodhje - humbje progresive e neuroneve motorike të muskujve. Nuk janë qelizat habitur nervore të vendosura në të palcës kurrizore apo trurit rrjedhin drejtpërdrejt të lidhura muskujt (neuronet më të ulët motorike) dhe në lëvore cerebrale (neuronet e sipërme motorike) të lidhura me neuronet më të ulët motorike. Ka gjithashtu mund të preken qelizat nervore dhe zinxhirët që janë në skajin e përparme të trurit (neuroneve motorike peredlobnoyi).

  Asnjë metodë e trajtimit mund të vonojë ose të paguajnë për zhvillim amiotrofike sklerozë anësore.

  Është trajtimi i rekomanduar (duke përdorur riluzola), të cilat mund të shtoni 2-3 muaj për jetëgjatësi mesatare e pacientit për të laterale sklerozë anësore. Një dietë e kujdesshme dhe zbatimi në kohë i mbështetjes jo-invazive e frymëmarrjes mund të zgjasë jetën e pacientit Afati kohor-së edhe për 6-12 muaj.
  Perspektivat për trajtimin e sklerozes laterale amiotrofike

  Qelizat embrionale - qelizat që nuk kanë pësuar diferencim dhe nuk kanë marrë funksione të veçanta; ata kanë potencialin për të shëruar veten, të ndarë dhe të diferencuar në lloje të caktuara të qelizave. Diferencimi i qelizave burimore në qeliza të rritura të rregulluara në mënyrë të qartë; përndryshe nuk do të jetë bimë komplekse dhe kafshët, shumë prej tyre indet ndërlidhura dhe organet.

  Ndryshe nga rrjedhin, qelizat e pjekur ose diferencuara të formuar struktura të veçanta dhe të kryejnë funksione të caktuara në shumë raste humbin aftësinë e tyre për të ndarë dhe të shumëfishohen.
  Qelizat malinje apo "dedifferentsirovannye" rrjedhin ndryshojnë nga normal dhe të specializuar në këtë ndarje të pakontrolluar dhe janë në rrezik të shkatërrimit të trupit. Diferencimi i qelizave burimore duhet të përfshihen, për të marrë drejtimin e duhur dhe off kështu që indet e nevojshme janë ndërtuar në sisteme të ndryshme të organeve. Stem qelizat, përfshirë qelizat nervore burimore, me përkufizim, janë të pranishëm në të embrioneve.

  Qelizat burimore janë gjetur në gjakun e kurrizit. Në të rriturit, këto qeliza janë gjetur në palcën e eshtrave dhe organeve të tjera, të cilat kërkojnë të kontrolluar vetë-shëruese.

  Pyetja u ngrit në lidhje me etikën e hulumtimit mbi kërkimet e hershme e qelizave burimore njerëzore, me një theks mbi rreziqet e gjyqeve të parakohshme klinike. Njoftimi i transplantimit të qelizave burimore të kryera në Kinë pa shqyrtim nga ekspertë të pavarur të të dhënave objektive për çdo pacient para, menjëherë pas dhe gjatë pas transplantimit, kanë treguar një mungesë të të dhënave shkencore për të vendosur sigurinë dhe efikasitetin e kësaj metode.


  "Kritike e rëndësishme që shkencëtarët dhe klinicistët ishin të kujdesshëm duke planifikuar kërkime rreptësisht shkencor, dhe sidomos duhet të përqëndrohet në eksperimentet laboratorike kyçe që mund të ofrojnë përgjigje për shumë pyetje që janë aktualisht me të cilat përballet terapive të dhënave" - ​​shkruante Lucy Bruidzhn, Drejtor i Shkenca dhe nënkryetar i shoqatës "ALS" (skleroza laterale amiotrofike). - "Për të terapisë të tillë ishte i sigurt dhe kishte një shans për përdorim klinik, është e nevojshme që të ketë studiuar pronat dhe kompleksitetin e qelizave të ndryshme burimore." Në përgjigje të llojeve të kufizimeve të hulumtimit të qelizave burimore që mund të marrin fonde federale, Akademisë Amerikane të Neurologjisë dhe Shoqata Amerikane e Neuroscience - dy kryesor organizimin profesional të neurologë në Shtetet e Bashkuara - shprehu besimin se puna e dy qelizave embrionale dhe të rritura rrjedhin nga duhet të kryhet me kujdes dhe nën kontroll të rreptë.

  Anëtarët e këtyre organizatave dhe publikut janë të shqetësuar për pajtueshmëri me etikën rëndësishme të hulumtimit të qelizave embrionale.

  Ka dy varg problemesh shkencore. Së pari, sepse suksesi i çdo hulumtim individual mjaft të ulët për zhvillimin e mëtejshëm të shpejtë kërkon studime paralele në drejtime të ndryshme. Thelbi i hulumtimit - gjykimit dhe gabim që të zbuluar zonat joefikase, duke e lejuar të përqëndrohet në më shumë premtues. Deri në fillim të hulumtimit dhe aplikimit klinik të metodës zakonisht merr një kohë të gjatë.

  Prandaj, çdo vonesë në përcaktimin e potencialin terapeutik të metodës të çon për të vonuar zbatimin e këtij trajtimi.

  Së dyti, përjashtimi i llojeve të caktuara të fondeve federale të kërkimit mund të çojë në humbjen e këtyre studimeve nga pamje e shtetit dhe humbjen e kontrollit mbi to, dhe për të lëvizur këtë hulumtim në vende të tjera. Kjo mund të shkaktojë dëme në të dy pacient individualisht dhe të gjithë komunitetit të pacientëve, personelit dhe shkencëtarëve.

  Stem Cell Research ofron shpresë për pacientët me sklerozë laterale amiotrofike dhe mund të çojë në zhvillimin e trajtimeve të reja të ngadalshëm progresion të sëmundjes. Por kjo shpresë duhet të kombinohet me kujdes për shkak studimi i qelizave burimore është ende në një fazë të hershme në përgjithësi dhe për të caktuar skleroza laterale amiotrofike, dhe për shkak të efikasitetit të kufizuar të efekteve farmakologjike në minj transgenic dhe pacientët me amiotrofike nevrozhdennaya lateral skleroza.

  Në studimet e ardhshme të qelizave burimore klinicistët, shkencëtarët, dhe të marrin pjesë në këto pacientët duhet t'i kushtojë vëmendje të etikës dhe ashpërsi shkencore.

  Informacion nga artikullin "skleroza laterale amiotrofike dhe qelizat burimore."