Balanoposthitis manifestimeve, trajtimin dhe parandalimin


 • Shkaqet e balanoposthitis
 • Shenjat balanoposthitis
 • Trajtimi dhe parandalimi i balanoposthitis


 • Balanitis - inflamacion i penisit glans shpejtë - inflamacion i prepucit. Këto sëmundje gjithmonë shoqërojnë njëri-tjetrin, kështu që shpesh ata janë të bashkuar në një termin "balanoposthitis."


  Shkaqet e balanoposthitis

  Shkaku kryesor i Balanoposthitis është substanca thërrmuese specifike - smegma nën lafshë, dhe ajo infektuar. Kjo ndodh në njerëzit të cilët nuk paguajnë vëmendje të mjaftueshme për të glans tualet penisit ose që vuajnë nga phimosis - ngushtimi i prepucit. Arsyeja Balanoposthitis mund të bëhet uretritin purulent, reaksione alergjike, diabet, por shumë më pak shpesh.


  Shenjat balanoposthitis

  Balanoposthitis fillon me një ndjenjë të djegies dhe kruarje në glans penis, parehati në hapjen e prepucit. Gjithashtu, ka dhimbje ose siklet në kokë gjatë raportit seksual. Nuk keni ënjtje dhe skuqje e penisit glans dhe prepucit. Nëse sëmundja është shkaktuar nga phimosis, pastaj nga nën lafshë ose smegma sekretuar qelb me një erë të pakëndshme.

  Në disa raste kjo mund të keqësojë gjendjen e përgjithshme - nuk është dobësi, rrit temperaturën e trupit pak. Për shkak të stimulimit të vazhdueshëm të penisit glans, e cila është zona kryesore erotik në pacientët balanoposthitis rritur zgjimit.  Trajtimi dhe parandalimi i balanoposthitis

  Kurë balanoposthitis një domosdoshmëri. Nëse nuk trajtohet në kohë, në kokën e penisit ka ulcerat shumta të vogla (formë peptike balanoposthitis) shoqërohet me dhimbje kur ecin, urinim dhe marrëdhënie seksuale. Në zhvillimin e mëtejshëm lymphangitis patrajtuar - inflamacion të enëve limfatike të penisit, i cili manifeston pamjen e vija të kuqe në sipërfaqe e pasme. Atëherë mund të zhvillojë lymphadenitis inguinale (inflamacion i nyjave limfatike inguinale) dhe gangrenë e penisit.

  Nëse sëmundja nuk ka arritur një formë të rëndë të trajtimit është vetëm plota glans rregullta tualet penis me sapun dhe ujë, me një zgjidhje të dobët të peroksid hidrogjeni, Permanganat kalium, furatsillina.

  Në rastet më të rënda, të mbështetet në rrjedhën e terapisë me antibiotikë.

  Nëse sëmundja është shkaktuar nga phimosis, ju duhet kirurgji. Në fazën akute të inflamacionit është kryer ndërhyrje minimale - një seksion gjatësor të prepucit, dhe pas rënie në procesin e prepucit vizuale është e ekspozuar prerje rrethore (rrethprerjen kirurgji).

  Parandalimi Balanoposthitis është rregullt glans tualet penis dhe lafshë e penisit (dush çdo ditë) dhe trajtimi në kohë i phimosis dhe sëmundjeve të tjera që mund të jenë të komplikuara nga zhvillimi Balanoposthitis.