Athetosis manifestimeve dhe trajtim


 • Çfarë athetosis
 • Si funksionon athetosis
 • Trajtimi athetosis

 • Çfarë athetosis

  Athetosis - një sëmundje kongjenitale; Manifestimi kryesor i saj - i theksuar hyperkynez dypalëshe atetoznoho.

  Dyfishtë athetosis i referohet një grupi të paralizë cerebrale dhe është pasojë ka skaduar procesin patologjike nuk është ende tru i zhvilluar plotësisht.

  Ky proces sëmundje mund të shkaktohet neyroynfektsyey, transferohet në utero ose në ditët e para pas lindjes anomalitë e zhvillimit, trauma gjatë lindjes së fëmijës, duke shkaktuar hypoxia ose gjakderdhje në nyjet nen-kortikale, Rh papajtueshmërisë së gjakut mes nënës dhe fetusit.

  Pritet që zhvillimi i athetosis dyfishtë, përveç rrezikut ekzogjen, duhet të keni cenueshmërinë e natyrshme të lartë për shkak të faqet e nen-kortikale.

  Si funksionon athetosis

  Foto klinik karakterizohet nga një theksuar athetosis dyfishtë hyperkynezom dhe ndryshimeve të përbashkët tonin. Lëvizjet e dhunshme janë të shpërndarë kryesisht në gjymtyrë skajor, sidomos duart, muskujt e fytyrës, gjuhën, qafën. Tipike e theksuar ton ndryshueshmëri, i cili është caktuar si vrull shkathët. Mes hipotension në disa grupe të muskujve mund të përjetojnë një rritje të mprehtë në tonin, përsëri smenyaemoe hipotension.


  Hyperkinesis rrit me lëvizjet e rastit, trazirat, zhduket në një ëndërr.

  Hyperkyneza Shpërndarja dhe çrregullime të gjuhës në muskujt ton të çon në ndryshime të rënda në fjalim. Kur shprehu hiperkinezi kjo lëvizje të vështira vullnetare; Pacientët nuk mund të mbajë veten. Në këmbët e tij shpesh janë rritur dukshëm tonin e muskujve. Shumë pacientë menjëherë pas lindjes vërejtur konfiskimet. Inteligjencës në shumicën e rasteve nuk vuan.

  Sëmundja fillon me ditët e para të jetës. Në mënyrë tipike, shqetësime motorike bëhen të dukshme gjatë vitit të parë të jetës, kur një normalisht në zhvillim disa funksione vitale.

  Sëmundja nuk do të përparojë më tepër ngadalë mbi fëmijëve hyperkinesis zhvillimit ndonjëherë zbutur, dhe fëmija mund të fitojnë aftësi të caktuara motorike.

  Dyfishtë athetosis duhet të dallohet nga sëmundjet e tjera extrapyramidal që mund të ndodhin hyperkinesis atetoznoho karakter - rrotullim dystonia, distrofia gepatotserebralnoy, korea e Huntingtonit, etj Ndryshe athetosis dyfishtë këto sëmundje karakterizohen nga kursi progresive dhe nuk fillojnë në moshë shumë të hershme.

  Përveç kësaj, distonise rrotullim hyperkinesis kryesisht të zbatueshme për muskujt e trupit. gepatotserebralnoy për corneal distrofia karakterizohet unaza Kaiser - Fleischer, dëme të mëlçisë, shkeljen e metabolizmit të bakrit dhe aminoaciduria.

  Korea e Huntington fillon në jetën e më vonë, transmetuar lloj dominant.

  Trajtimi athetosis

  Mjekimi është simptomatike. Treguar ushtrime sistematike terapeutike. Për të reduktuar hiperkinezi dhe ulur tonin e muskujve përdorur qetësues, uljen ton muskujve (Seduxen, elenium) antipsikotikët. Në disa raste shënoi pa efekte emërimin e izoniacid, e cila është e lidhur me nivelet më të larta të ashtuquajturit GABA (gama-aminobutyric acid) në tru.

  Dozë ndryshim në varësi të moshës së pacientëve. Kur simptomat e sëmundjes nuk përshtatshme për terapi të drogës, kirurgji është përdorur.

  Informacion nga artikullin "athetosis dyfishtë."