Atherosclerosis cerebraleAtherosclerosis të arterieve të trurit - është një nga format më të zakonshme të arteriosklerozës. Atherosclerosis mund të ndikojnë në të dy anijeve intracranial dhe vnecherepnyh që ushqejnë trurin. Simptomet e arteriosklerozës cerebrale varet nga shkalla e enëve të gjakut të ushqyer trurin. Në sfondin e arteriosklerozës cerebrale vërejtur një përkeqësim gradual të sistemit qendror nervor mund të zhvillojnë çrregullime mendore apo goditje në tru.


Atherosclerosis cerebrale

Furnizimi me gjak i trurit kryer një sistem kompleks të enëve të gjakut. Nga gjaku i trurit rrjedh nëpër 4 arteriet kryesore: dy arterieve karotide dhe dy arteriet vertebrale (arteriet vnecherepnyh).

Atherosclerosis e arterieve mund të prishin në mënyrë të konsiderueshme rrjedhën e gjakut në to, i cili nga ana e tij ndikon në furnizimin me gjak dhe trurin.
Në atherosclerosis vnecherepnyh vaskulare mund të zhvillohet enët intracranial në tru, të ushqyerit drejtpërdrejt indet e trurit. Unë duhet të them se atherosclerosis arterie intracranial është një faktor i lartë rreziku për goditje në tru apo intracranial (hemorragjike intracerebrale).


Simptomet e arteriosklerozës cerebrale

Simptomat e para të arteriosklerozës cerebrale zakonisht shfaqen në mes të moshës 60-65 vjet dhe janë interpretuar si shenja të plakjes që është vetëm pjesërisht e saktë.


Aging - një proces fiziologjik dhe i pakthyeshëm, dhe atherosclerosis - një sëmundje specifike për të cilat kufizime të caktuara shërueshme dhe Parandalimi.
Simptomat fillestare të arteriosklerozës të arterieve të trurit mund episode të "sulm ishemike", që shfaqen simptoma më pak ose më shumë të qëndrueshme neurologjike: ndjeshmërisë shkelje (humbje e ndjeshmërisë ose reduktim në anën e trupit), avari (parezë dhe paraliza), të folurit, vizionit, dëgjimit. Këto simptoma, megjithatë, janë jetëshkurtër dhe pas një kohë.

Mes shqiptuar arteriosklerozës cerebrale mund të zhvillojnë goditje, e cila është një nekrozë komplot i indet e trurit.

Stroke simptomat gjithmonë evidente të vazhdueshme (humbja e ndjesi, të folurit, paraliza), e cila është vetëm pak të trajtuar. Manifestimet e tjera të çrregullimeve cerebrale atherosclerosis është më i lartë i aktivitetit nervor (humbja e kujtesës dhe aftësive mendore), çrregullime të gjumit, ndryshimet në (pacienti është me humor, picky) mund të zhvillojnë depresion. Nëse atherosclerosis trajtohet përhapur i trurit mund të çojë në çmenduri (çmenduri pleqërishte) - reduktim të rëndë dhe të pakthyeshëm të funksionit më të lartë të trurit. Megjithatë, rreziku më i madh i arteriosklerozës e trurit të lidhur me mundësinë e pash.

Në fakt, goditje të trurit është e njëjtë si infarkt miokardi (vdekjes së trupit të indeve). Si infarkt miokardi, truri goditje mund të jetë vrasëse dhe shpesh çon në aftësinë e kufizuar të pacientit.

Simptomet e arteriosklerozës e arterieve cerebrale ndonjëherë të vështira për të dalluar nga simptomat e hypertensive encefalopati (aksident cerebrovascular në sfond të hipertensionit) ose furnizim jo normale e gjakut në tru sëmundjeve degjenerative të sfond shpinë (osteochondrosis e shpinë qafës së mitrës). Në fakt, në pacientët e moshuar me praninë e mundshme të këtyre sëmundjeve, që nënkupton nevojën për një diagnozë të plotë dhe trajtim.

Informacion nga neni: ". Trurit Atherosclerosis"