Atherosclerosis e arterieve koronareAtherosclerosis e arterieve koronare - një shkak i madh i sëmundjeve koronare të zemrës, e cila ndodh për shkak të çrregullimit të muskulit të zemrës me gjak. Forma të tilla të sëmundjeve ishemike të zemrës si angina apo infarkt miokardi përcaktohet plotësisht nga shkalla e aterosklerozës së arterieve të zemrës: një bllokim i pjesshëm i arterieve manifestohet si sëmundje koronare të zemrës së ashpërsisë varion, dhe bllokim të plotë të enëve të gjakut që çojnë në zemër të infarktit të miokardit. Në këtë letër ne përshkruajnë simptomat kryesore dhe shenjat e atherosclerosis koronare (koronare) arterieve.


Atherosclerosis e arterieve koronare

Furnizimi i gjakut është dhënë nga dy arterieve koronare të zemrës që shkojnë nga fillimi i aortës (anije qendror gjaku i trupit).


Çdo shkelje e qarkullimit të gjakut përmes koronare (koronare) arterieve të çon në përçarje të muskulit të zemrës dhe mund të jetë shkaku i sulmit në zemër (nekrozë e muskulit të zemrës).

Shkaku më i zakonshëm i shkeljes së qarkullimit të gjakut nëpër arteriet koronare të zemrës është atherosclerosis i arterieve. Atherosclerosis koronare karakterizohet nga formimi në muret arteriale e pllakave të dendura (vula), të cilat përfundimisht do të prishin dhe shtrembërojnë mur arterie dhe ngushtimin e lumen. Shkalla e ngushtimin e arterieve dhe qarkullimit të gjakut shkeljes së të përcaktojë simptomat e arteriosklerozës koronare.


Unë duhet të them se simptoma (shenja) atherosclerosis i arterieve koronare janë identike me simptomat e sëmundjeve koronare të zemrës, i cili është shkaku kryesor i arteriosklerozës është zemra.


Simptomat e zemrës atherosclerosis

Manifestimet e arteriosklerozës së arterieve koronare - është sëmundje koronare të zemrës dhe pectoris dhe komplikimet e tij - sulm në zemër dhe kardio. Simptomet kryesore të koronare të zemrës angina atherosclerosis karakterizohet nga:
Lëkundje apo djegia dhimbje në gjoks që i jep mbrapa dhe kofshën e majtë dhe ndodh gjatë stërvitje, stresi;
Gulçim - ndjenja pak fryma zakonisht shoqërohet nga sulmi dhimbje.

Ndonjëherë sulm të detyruar për të marrë pozicionin e sëmurë ulur, si në pozicion të prirur ai gasps;
Në disa raste, angina shoqëruar nga marramendje, vjellje, të vjella, dhimbje koke.
Këto sulme zakonisht përgjigjet edhe për trajtim nitroglycerin, e cila konsiderohet barnat kryesore të destinuara për trajtim urgjent të anginë.


Komplikimet e arteriosklerozës e arterieve koronare

Infarkt miokardi

Dhimbje të forta në dhimbje gjoksi i përngjashëm pectoris (angina pectoris), i cili, megjithatë, nuk janë nën trajtimin e zakonshme me nitroglycerin, cilnaya dyspnea, ndoshta humbje të vetëdijes, vendosjen e shpejtë të dështimit të zemrës.CARDIOSCLEROSIS

Krijimi gradual i dështimit të zemrës me kufizimin e aktivitetit fizik, pamja e edemë, gulçim.

Veçoritë specifike të arteriosklerozës koronare të identifikuar vetëm duke përdorur metoda të veçanta për diagnozën e arteriosklerozës. Për më shumë informacion në lidhje me simptomat e sëmundjeve koronare të zemrës, angina, cardiosclerosis miokardi infarkt dhe të lexoni edhe seksionet perkatëse të faqes tonë.

Informacion nga neni "zemër atherosclerosis"