Diagnoza Atheroma dhe trajtim


 • Çfarë është një kist dhjamor
 • Diagnoza e atheroma
 • Trajtimi i atheroma
 • Çfarë është një kist dhjamor

  Atheroma - një sëmundje e gjëndra dhjamor të lëkurës - një tumor beninje që ndodh si rezultat i bllokimit. Shfaqja e atheroma shkakton faktorët në vijim: kushtet e varfra të jashtme
  Mjedisi, përfshirë situatën e pafavorshme ekologjike dhe
  shkelje karakter këmbimit në trup që ndodhin në
  kanalet e bllokuar, hyperhidrosis, rritja e indeve keratinization, çrregullime hormonale, të cilat, nga ana tjetër, dobësojnë funksionin sekretore e lëkurës.
  Shkaku i menjëhershëm i tumoreve beninje
  është i bllokuar kanalet nxjerrës e gjëndra dhjamor thickened

  të ndara. Në përputhje me rrethanat, këto tumore janë të vendosura gjithmonë
  mbi zonat e lëkurës, që mbizotëron sasinë e flokëve dhe
  gjëndra dhjamor: në lëkurë e kokës, fytyra (sidomos mjekër)
  Lëkura e mbrapa, qafën, zona gjenitale, etj
  Kist dhjamor është vend i vogël
  Formimi i formë të rrumbullakët të qetë, me kufij të qartë. Tumor
  mobile, pa dhimbje dhe zakonisht ka një cilësi të dendur për të prekur. Në
  qendrës ajo është parë ndonjëherë në rritje kanal nxjerrës të gjëndër dhjamor.
  Përmbajtja tumor është një masë e bardhë butë
  ngjyrë. Edukimi mund të jenë të shumta. Në disa raste
  fillojnë të rriten dhe të arrijnë madhësive të mëdha - deri në 4-5 cm


  diameter, ajo është defekt kozmetike dhe mund të shkaktojë
  siklet psikologjik të pacientit.
  Ekzistimi i zgjatur i atheroma
  ose në kushte të pafavorshme mund të zhvillojnë komplikime - është
  qelbëzim i formimit nënlëkurës abscesi. Pezmatim
  shoqëruar me simptomat e mëposhtme klinike: dhimbje
  Zona e tumorit, skuqje dhe ënjtje të lëkurës, përkeqësimi i përgjithshëm
  pacienti, ethe. Ndoshta
  Vetë-seksion tumoret përflakur, ndërsa me atë
  lëshuar nga përmbajtja pleh organik saloobraznym.
  Diagnoza e atheroma
  Atheroma Diagnoza bazohet në prezantimin klinik, me

  Kjo merr parasysh tumor, prania e veçantë
  Simptoma (parë në qendër të ductless, e cila nuk është vërejtur
  në llojet e tjera të tumorit). Të diagnozë diferenciale të shpenzuar me të tjerët
  Proceset neoplastike, fibromë, lipoma.
  Trajtimi i atheroma
  Atheroma me shell duhet t'i nënshtrohet kirurgjikale
  hiqni shmangien e komplikimeve. Metoda më efektive
  Heqja e atheroma konsiderohet heqjes së kryer duke përdorur
  pajisje radiosurgical. Kjo prerë pëlhurë
  metodë jo-kontakt i valëve të radios frekuencë të lartë. Përmes
  përdorimi i largimit valët e radios tumorit është minimale

  Lëndimet e humbjes lëkurës, gjakut, të shoqëruar nga një i lehtë
  parehati. Pas heqjes plagët Radiosurgical shpejt
  shëruar, nuk e lënë plagët në lëkurë, përveç kësaj, një kirurgjikale
  Ndërhyrja nuk është e vështirë. Kur ekzemë atheroma treguar vetëm zbulimin dhe tërheqjen pa qelb.
  Informacion nga artikullin "atheroma".