Astma në fëmijën se si të ndihmojnë


 • Hiq alergeneve
 • A nuk ndalet trajtim
 • Ushtrime të dobishme
 • Prindërit duhan, fëmijët - kollitjes


  Hiq alergeneve

  Kollitjes dhe wheezing epërsinë në mungesat në shkollë, detyroi braktisjen e lojrave me miqtë dhe duke luajtur sportive. "Por prindërit nëpërmjet masave të përshtatshme dhe droga të caktuara mund të ndihmojë fëmijën tuaj të çojë një jetë normale", - tha profesor Ricardo Bernales. Para së gjithash, ju duhet të eliminojnë të gjitha alergeneve mundshme shtëpiake që mund të shkaktojnë sëmundje akute (grimcat e lesh dhe epidermë kafshët shtëpiake, polen, myk, Buburrecat, tym cigare dhe pluhurit).


  A nuk ndalet trajtim

  Rrugët e frymëmarrjes e pacientëve me astmë përflakur vazhdimisht, dhe sëmundje kronike përfshin përdorimin e vazhdueshëm të barnave të përshkruara nga mjeku juaj, edhe nëse fëmija ankohet për ndjeheni mirë. Përgatitjet parandaluar një sulm të mundshëm dhe për të siguruar udhë ajrore maksimale.

  Ju duhet të vizitoni mjekun rregullisht dhe të ndjekin një plan të trajtimit të projektuar prej tij. "Kjo është ndoshta parakushtet më të rëndësishme të një luftë të suksesshme kundër sëmundjeve të rënda dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës së pacientit", - kujton Profesor Bernales.


  Ushtrime të dobishme

  Ju nuk mund të lënë pas dore aktivitetin fizik. Ushtrim i thjeshtë në ajër të pastër do të sjellë përfitime të mëdha të ofruara në kohë marrjen përgatitjet e nevojshme.


  Përveç përmirësimit funksioni respirator mbështetje load rregullt qëndrimi psiko-emocional të fëmijës. Ju edhe mund të angazhohen në disa sporte. Mjekët rekomandojnë baseball, volejboll, tenis, çiklizëm, golf, disa atletikë, not.


  Prindërit duhan, fëmijët - kollitjes

  Astma është shumë faktorë, dhe veçanërisht - gjendja e mjedisit. Mjekët italianë intervistuar duke përdorur një pyetësor rreth 40 mijë familje jetojnë në Italinë qendrore dhe veriore, ku fëmijët rriten 6-7 dhe 13-14 vjet. Në 52% të familjeve prindërit pinë duhan. Ajo u gjet se 5,2% e fëmijëve dhe 6,2% të adoleshentëve me astmë.

  Analiza statistikore zbuluar se pirja e duhanit prindërve të paktën 15% të rasteve është shkaku i drejtpërdrejtë i astmës tek fëmijët. Në se duhanpirësit kanë shëndet të dëmshëm për fëmijët e tyre shumë më shumë gjasa sesa duhanpirësit babait. Sidomos i rrezikshëm nëse grua shtatzënë pi duhan gjatë shtatzënisë. Sipas studiuesve italianë, në fëmijët më shumë gjasa për të zhvilluar astmë sesa në SHBA apo Britani të Madhe Itali, si shumë më shumë italianët angazhuar duhanit rritur.

  Informacion nga nenet "astma në Fëmijës" dhe "Prindërit duhan, fëmijët kollitjes."