Astigmatizëm një fëmijë


 • Astigmatizëm një fëmijë
 • Trajtimi i astigmatizëm në fëmijë

 • Astigmatizëm një fëmijë

  Astigmatizëm niveli i ulët i zakonshëm në fëmijë të shëndetshëm, por
  Normalisht, shkalla e astigmatizëm është reduktuar gjatë vitit të parë të jetës. Deri në 8
  moshë shumica e fëmijëve shkalla e astigmatizëm
  fiton stabilitet.

  Shkaqet astigmatizëm zvogëluar vizion, ankesat, dhe nganjëherë për të ngadalësuar zhvillimin dhe sindromi strabismus "sy dembel" - amblyopia.

  Pas fëmijën e ankesave mund të tregojë praninë e astigmatizëm tij:

 • fëmija ankohet se "vështirë për të parë"
 • dhimbje në kokë dhe ballë të zonës
 • lodhje vizuale gjatë ushtrimit
 • Por shpesh ajo diagnoza okulist, në kërkim

  fëmijë në vitin e dytë të jetës. Shumica e fëmijëve të kësaj moshe janë mjek
  mund të japë një parashikim për zhvillimin e mëtejshëm të sistemit vizual. I vockël
  të kryejë ekzaminimin fundus, të përcaktuar praninë ose miopi
  largpamje. Në rast të devijimeve të pacientit të vogël
  zhvillimin komente individuale të trajtimit, dhe trajtim.


  Trajtimi i astigmatizëm në fëmijë


  Nëse fëmijët okulist konfirmuar astigmatizëm, paratë
  korrigjim i astigmatizëm në përshkruara në varësi të subjektiv
  tolerability dhe mosha i durueshëm.
  Është e rekomanduar për të gjithmonë
  veshin syzet. Duke përdorur të njëjtat lente kontakti në fëmijët


  Mjekët rrallë të ketë sukses. Gjithashtu për korrigjim vizion në
  astigmatizëm duke përdorur xhami cilindrike.

  Syze dhe lentet e kontaktit nuk i trajton astigmatizëm, ata vetëm vizionin e saktë.

  Plotësisht të shpëtoj të astigmatizëm është me anë të operacionit.

  Ata vijnë në disa forma:

 • keratotomiya - Aplikimi i shkurtimeve jo-përmes në korne për
  Dobësimi i thyerjes për aks të zgjeruara. Ky operacion është përdorur
  kur kthjellët apo të përziera astigmatizëm.
 • Termokeratokoahulyatsiya - Djegia periferik
  Zona e kornesë nxehtë gjilpërë metali, dhe lakim i kornesë
  rrit dhe, në këtë mënyrë, duke rritur forcën e saj refraktar.

  Operacion
  kryer për korrigjimin e hyperopia astigmatizëm.
 • Trajtimi kirurgjik i astigmatizëm mundshme pas arritjes pacientin
  njëzet vjeç me të gjitha tiparet e
  sëmundje. Për trajtim i suksesshëm duhet të përmbahet
  parandaluese vizita zyra okulisti. Në mënyrë tipike,
  fëmijë me çrregullime të tilla është e rekomanduar për të vizituar mjeku 2 herë në vit.
  Nëse fëmija juaj mban syze, është e nevojshme për të monitoruar me kujdes rritjen
  Sytë dhe lente ndryshim në kohë. Ndryshe nga sëmundjet e tjera
  sy, të tilla si miopi, astigmatizëm nuk përparojë. Prandaj,

  respektuar rregulla të thjeshta, të përshkruara nga mjeku juaj, ju mund të mbani
  kontroll.

  Informacion nga artikullin "astigmatizëm te fëmijët - trajtim".