Astigmatizëm - Trajtimi i astigmatizëm


 • Astigmatizëm - çfarë është ajo
 • Astigmatizëm - shkaku dhe koha e origjinës
 • Trajtim Konservatore e astigmatizëm
 • Metodat moderne të korrigjimit të astigmatizëm
 • Astigmatizëm Parandalimi

 • Astigmatizëm - çfarë është ajo

  Astigmatizëm - një patologji të thyerjes në të cilat shkelen kornea sferoid në meridianet e ndryshme është imazhi i ndryshëm refraktar i objektit dhe detyrojnë kalimin e rrezeve të dritës përmes kornea të tillë nuk vjen në formën e pikave, por si një segment të linjës. Njeriu në këtë mënyrë i sheh gjërat të shtrembëruara, në të cilën disa linja janë të qartë, të tjerët - janë të paqarta. Kongjenitale astigmatizëm deri në 0,5 diopters ndodh në shumicën e njerëzve dhe i referohet "funksional", e cila ka pothuajse asnjë efekt në mprehtësi vizuale.

  Megjithatë, në praktikë, kanë astigmatizëm e 1 dioptri dhe redukton vizionin dhe dëmton rehati vizuale.
  Natyrisht, aktivizimit të karbonit dhe të tjerët si ai nuk sorbents kuptoj çfarë substanca të absorbuar. Prandaj, sipas Profesor Vadim Kreynesa, mjek shefi i Klinikës së kirurgjisë gravitacionale e gjakut sot në të gjithë botën, mjekët rrallë e përdorin këtë metodë: "hemosorbtion metodë shumë i përafërt Normal ka shumë efekte anësore dhe, për më tepër, joefektive në krahasim me metodat e tjera" . Në vendin tonë, megjithatë, hemosorbtion përdorur gjerësisht në shumë qendra private dhe spitaleve publike.
  Nuk është, megjithatë, një version më modern hemosorption shumë më efektive dhe më pak të dëmshme - ajo immunosorbtsiya. Parimi është i njëjtë, e përdorur vetëm si një kolonë filtër me immunosorbenom që lidh vetëm një substancë të vetme, e cila duhet të hiqet nga gjaku. Kjo metodë ka specifikën shumë të lartë, dhe për këtë arsye gjakut është kthyer në formën e tanishme, kjo është vetëm mungon një faktor të dëmshëm. Më zakonisht, kjo metodë përdoret për trajtimin e aterosklerozës. Është e njohur se shkaku kryesor i kësaj sëmundjeje është ngritur nivelet e kolesterolit në gjak dhe komplekse - "lipoprotein densitet të ulët" (LDL).

  Natyrisht, për të luftuar atherosclerosis, ajo është parë e nevojshme për të reduktuar këto substanca në gjak. Përdorimin e drogës nuk është gjithmonë e mundur dhe, përveç kësaj, ata kanë një numër të efekteve anësore. Prandaj, më efektive dhe popullor e gjithë bota me pastrimin e gjakut e kolesterolit të tepërt dhe LDL është vetëm immunosorbtsiya. Në këtë metodë është përdorur, për shembull, Instituti kardolohii ato. AL Myasnikov, Spitali Qendror, por kjo metodë është përdorur gjerësisht në Rusi është e pamundur. Nikolai Kalinin, Profesor, Shef i pastrimit extracorporeal gjak Hematologjike Research Center: "Problemi është se jo çdo pacient mund ta përballojë atë.

  Mjet kryesor - kolonë për immunosorbtsiya - është në afro 3 dollarë mijë Ndërsa në teknikën e brendshëm secili pacient kërkon dy kolona të tilla.. Edhe pse ata mund të përdoret më shumë se një herë, jeta e tyre raft është më pak se dy vjet. " Nga rruga, në perëndim të kësaj procedure është shumë më shtrenjtë: kolona çmimi atje eshte 15 $ mijë e përdorni atyre disa herë atje nuk është e pranuar..


  "Flushing" gjak

  Një tjetër, shumë më popullor mënyrë që të ndikojë në gjak - plasmapheresis terapeutik. Në shikim të parë, ky proces është si vijon: gjak pacientit është e ndarë në qeliza plazma dhe pastaj kthehen qelizat përsëri në gjak, në vend të plazmës hequr injektuar zgjidhje kripur pasuruar me proteina.

  Gjatë javës së ardhshme, të gjithë komponentët e plazmës restauruar përsëri. Kjo mund të hiqet numra të ndryshme të plazmës.

  Efekti trajtim i duhur i bazuar në faktin se me të plazmës larg nga trupi i faktorëve të dëmshëm, por trupi nuk do të përjetojnë humbje të mëdha për shkak se në masë qelizë është plotësisht e pakthyeshme. Shumë ekspertë besojnë se kjo metodë është universale. Megjithatë, në rastin e hemosorption, disa ekspertëve, parimi i "overkill nuk do" të rekomandojmë plamaferez njerëzit të gjithë si një pastrim parandalues ​​trupin. Ideja e mbështetësve të kësaj qasje të thjeshtë e mjaftueshme: si trupi i njeriut modern bien mijëra ditë e substancave toksike, sistemi i mbrojtjes natyrore nuk mund të përballen me këtë rrjedhë të, dhe për këtë arsye trupin për të "pastër".

  Megjithatë, kjo ide është shumë e diskutueshme për disa arsye. Së pari, plasmapheresis - një ndërhyrje radikal, dhe për asnjë arsye të dukshme kjo vetëm si çdo operacion tjetër, shpenzimet nuk duhet të jetë. Përveç kësaj, është e qartë se shumë komponimet nuk grumbullohen në gjak dhe indet dhe organet, dhe madje totale "larje e gjakut" në asnjë mënyrë nuk ndihmon pastruar. Më në fund, sëmundjet e tretë më të ndodhin në mekanizmat shumë të ndërlikuara dhe të pastrojë në gjak me metodën e "stallat Augean", të paktën kot.

  Kostoja e këtyre procedurave, në varësi të teknologjisë dhe pajisjeve të përdorura ndryshon gjerësisht. Një procedurë e thjeshtë gravitacionale plasmapheresis përdorur një Centrifuge, është, mesatarisht, rreth 1 mijë burra.

  rubla. Kjo procedurë është bërë pjesërisht dorë përjashtuar për shkak të rrezikut të faktorëve të njeriut. Thjesht vënë, teknologji pavëmendshëm laborator nuk mund të mbaj ose, Zoti na ruajt, qese tuaj përzierje e gjakut nga një i huaj. Në të gjitha fazat e plasmapheresis teknologjisë hardware kryer automatikisht duke përdorur pajisje sterile. Por kostoja e kësaj procedure dukshëm më të larta, mesatarisht, më shumë se 2 mijë. Rubles në $ 250.


  "Tuning" gjak

  Në fakt, progresive mjekësi të gjitha metodat e mësipërme perëndimorë janë përdorur më rrallë. Mjekët perëndimorë kanë arritur në përfundimin se thjesht nxjerrjen përbërësit e caktuar të gjakut jo gjithmonë kuptim.

  Siç e kemi thënë shumë sëmundje sistemike dhe kronike bën të përdorni këto metoda për të shëruar, për të thënë aspak efektive. Ndërkohë, sot shumë manipulimi i zhvilluar i gjakut që të ndryshojë vetitë e saj.

  Për shembull, gjaku i pacientit foto-modifikim është rrezatuara me rrezatim ultravjollcë ose lazer. Një tjetër teknologji - kriopretsipitatsiya - bazuar në vetitë e proteinave të caktuara të gjakut beftë në temperatura të ulëta. Se plazma merret duke plasmapheresis normale, të ftohtë, patologjike komponentët e tij beftë pastaj pastrohet plazma modifikuar kthye në gjak.

  Reverse procedurë - pretsypytatsyya termike - është zhvilluar në qendër të kirurgjisë gravitetit dhe të gjakut, sipas krijuesit të saj, është efektive, për shembull, në luftën kundër goditje.


  Në praktikë, termopretsypitatsiyi gjithashtu shumë efektive për pacientët me infarkt akut të miokardit. Kur mbyllje e enëve të muskulit të zemrës, që ai ushqen, vdes. Kjo në vetvete nuk është aq e rrezikshme, por mbeturinat e këtyre qelizave efekt dëmtues në indet përreth, duke rezultuar në zonën miokardi rritet shumë herë. Prandaj detyra kryesore - për të kufizuar zonën infarkt të përhapjes. Kjo mund të bëhet në qoftë se një sulm në zemër menjëherë pas formimit të produkteve të gjakut për të hequr mbeturinat qelizore.

  Është e njohur se një sulm në zemër nuk është e rrezikshme në vetvete, dhe komplikimet e tij - çrregullime kardiake dhe sulm të përsëritur zemër. Në zemër të pronave termike e reshjeve është proteina të caktuara patologjike beftë në temperatura të larta. Prandaj, ne të ngrohur plazma me pacient 400-560 ° C, hiqni nga ajo ra proteinat "i keq".

  Një tjetër tendencë në hemokorrektsii moderne - terapi extracorporeal drogës. Kuptimi i tij është se droga nuk merrni vetëm trupin, por ostavlyayetsya drejtpërdrejt në sipërfaqe ose brenda qelizave të gjakut. Sipas profesor Kreynes "medikamente të drogës mund të vihet në qelizat e gjakut.

  Ndryshme të qelizave të gjakut të kapur droga të ndryshme. Për shembull, është e njohur se qelizat e bardha të gjakut - qelizat e bardha të gjakut mund të thithin molekula të ndryshme në qoftë se ata japin nxitje. Ne dallojmë leukocite, të inkurajuar ata, dhe pastaj shtoni një droge që qelizat e bardha të gjakut dhe të absorbuar. Me këtë metodë përqëndrimi minimal i drogës akumulon më saktësisht ku ata janë të nevojshme. "

  Si apologjetët pretendojnë hemokorrektsii jashtëtrupor këto metoda më efektive se terapi të drogës. Prandaj, tregues kryesor për ta është sëmundje komplekse sistematike që nuk janë lehtësisht terapi konservative.

  Megjithatë, në aspektin e moderne mjekësisë bazuara në dëshmi të tilla si ndonjë metodat e tjera efferent nuk janë kontrolluar. Por shikoni objektivisht efektiviteti i këtyre metodave është pothuajse e pamundur, sepse ajo kërkon një bazë të ndërlikuar dhe të personelit të kualifikuar. Dhe për shkak se kostoja e një procedure të tillë mund të arrijë $ 1.000., Është e qartë se kërkimi i gjerë mbi këtë temë është e pamundur për të kryer.