Astenopyya ose lodhje sy sindromi


 • Puna e analyzer vizuale
 • Manifestimet e lodhje vizuale
 • Strehim
 • Akkomodativnaya asthenopia


 • Puna e analyzer vizuale

  Puna konsiston Analyzer vizuale e svetovosprinimayuschaya dhe aparate oculomotor.


  Asthenopia (lodhje sy) mund të ndodhin nën ndikimin e faktorëve jo të favorshme për të dy një dhe dy automjete. Me aq masë më të madhe ka të bëjë me sistemin oculomotor.


  Reduktimi motorik efikasitetit të sistemit në përkthim nga një pikëpamje mbi tema të ndryshme objekte të largëta, të monitoruar lëvizjen e objekteve ndodh kur puna vizual është në dritë të ulët, ndërsa një pozicion i vështirë, dhe kështu me radhë.


  d.  Manifestimet e lodhje vizuale

  Manifestimet e lodhje vizuale dhe nganjëherë të përgjithshme manifestohen në ndjenjat: kur lexoni apo shqyrtimin e objekteve në pjesët rreze të ngushtë e vogla të fillojë të "zbehet" letra dhe linjat në kohë "paqartë" në sytë ndjeu dhimbje dhe dhimbje, dhimbje në tempuj, me ' është fotofobi.


  Ka akkomodativnuyu, muskujve, neyrohennuyu simptomatike forma të përziera dhe të tjera të asthenopia.  Strehim

  Kjo sytë e rëndësishme aftësive si strehim, ende nuk ka një shpjegim definitive. Akomodimi - "Adaptimi" - përkufizohet si aftësia e syrit për të parë qartë objektet në distanca të ndryshme nga të.

  Shtysë për strehim është imazh të paqartë në retinë e subjektit. Kur ju ia ngul sytë fiksimit në një stacionare imazh kontrast objekt në retinë (si qartësi të perceptuar ose mprehtësi) është vazhdimisht në ndryshim si rezultat i adaptimit të syrit.  Akkomodativnaya asthenopia

  Akkomodativnaya asthenopia (sy lodhje adaptive) është forma më e përhapur e lodhjes vizuale. Ajo mund të ketë gabime për shkak nekorrihirovannyh thyes (hyperopia), dobësuar nga sëmundjet përgjithshme strehim, vrull e akomodimit. Që largpamëse njerëz strehim të fortë, sidomos kur puna vizual në një distancë e afërt, në mesin e popullit largpamëse Akkomodativnaya asthenopia më të zakonshme.

  Në më largpamëse Akkomodativnaya eliminuar asthenopia rregullimet e duhura vizion të largët dhe të afërt me syze. Nëse kjo kohë nuk është bërë, rezultati mund të jetë jo vetëm asthenopia, por konvergjente strabismus.


  Akkomodativnaya asthenopia lind si pasojë e dobësimit të muskujve ciliare. Arsyet kryesore - lodhje të përgjithshme, sëmundje lodhje, shembje, tendosje nervor.


  Ndër shkaqet e asthenopia mund të jetë vrull artificial, fiziologjike dhe patologjike e akomodimit. Strehim Artificial vrull të shkaktuara nga përdorimi i drogës - pilocarpine.

  Spazma fiziologjik strehim të shkaktuar nga muskulare ciliar, të cilat mund të jenë uniform, të tilla si hyperopia, dhe njëtrajtshme. Ai shkon pas eliminuar shkakun e saj (korrigjim i hyperopia). Ky vrull nuk është e qëndrueshme, tipar i saj është aftësia për të zhduken gjatë gjumit, me çmenduri. Vrull jonormal e akomodimit janë të vërteta (për sistemin nervor qendror) dhe në një tendosje të qëndrueshme të akomodimit. Ata mund të hiqet vetëm me anë të trajtimit.


  Asthenopia muskuloz mund të shkaktohet nga overexertion e muskujve. Efektet e pakëndshme të zhduket nëse ju mbyllni një sy, dmth konvergjencën disable (konvergjenca, konvergjencës).

  Nuk mund të jetë strabismus divergjent.


  Asthenopia përziera zakonisht karakterizohet me manifestime dhe akkomodatsyonnoho lodhje muskulare dhe vizuale. Arsyet për këtë janë të njëjta si në secilin prej tyre. Mjekimi i kombinuar.


  Asthenopia neurogjenik shpesh shihen si manifestim të histerisë dhe krizë nervash. Prandaj, ajo mund të ndodhë kur një pjesë e vizionit ka parakushte për shfaqjen e asthenopia.


  Asthenopia simptomatike duket si një simptomë që shoqëron disa sëmundje inflamatore e syve, hundës. Komunikimi me punën e saj vizual në një distancë e afërt është më pak i dukshëm.


  Asthenopia trajtim dhe spazma strehim përbëhet kryesisht e korrigjimit me syza.

  Qëllimi korrigjim optimal optik është shpesh e mjaftueshme për të trajtuar asthenopia. Nëse jo, shtoni trajtim dhe stërvitje tonik objekteve.

  Informacion nga artikullin "Astenopyya"