Asimetri e fytyrë normale


 • Bukuri dhe simetri
 • Një asimetri e vogël e fytyrës - është normë

 • Bukuri dhe simetri

  Në botë nuk ka simetri e përkryer. Kjo është një gabim për të marrë parasysh simetri e fytyrës parakusht të bukurinë e saj. Tipare të trashëgueshme përzierjen nuk mund të reflektohet mbi fytyrën e fëmijës. Për të vlerësuar set fytyrë bukuri të rëndësishëm të karakteristikave dhe një asimetri të vogël të trashëguar, nga rruga, njerëzit e të gjithë njerëzve dhe nuk i heq nga meritat e portretit. Edhe skulpturë e Venus de Milo dhe Apollo Belvedere e njerëzve nuk kanë simetri të plotë. Me arsye të mirë mund të themi se nuk ka fytyra e padiskutueshme e simetri të rreptë të gjysmave të djathtë dhe të majtë.

  Ndoshta sepse Klaudi Galen shkroi se "bukuria e vërtetë është pasqyruar në qëllim të përsosmërisë dhe objektivin e pjesës së parë - përshtatshmërinë e strukturës." Qartë drejtat ishte P. Lesgaft kur ai shkruan se "në zhvillimin e harmonizuar të të gjithë muskujt dhe grupet e muskujve personi do të humbiste shprehjen e tij të veçantë. Individualitet fytyrës fituar si rezultat i përdorimit të shpeshtë të muskujve. "


  Një asimetri e vogël e fytyrës - është normë

  Prandaj, ajo duhet të njihet si një fytyrë asimetri fakt, dmth inequivalent djathtë dhe të majtë gjysmave të tij, një prej tyre është zakonisht më e gjerë tjetër tashmë, një lart dhe tjetri më poshtë. Arsyeja për asimetri është më e elementeve pabarazi strukturore të eshtrave të kafkës.


  Kur një person është i shkaktuar nga shprehjet e fytyrës asimetri përforcim specifikën (asimetri fiziologjik).

  A është puna shkencore, në të cilën shkencëtarët gjetur këto modelet e asimetrisë së fytyrës. Nëse gjysma e një personi më i lartë, ajo është më e ngushtë. Në këtë rast, vetull është më e lartë sesa e kundërta, gjysma më e madhe e fytyrës, sy çarë më të mëdha. Syri në tërësi duket u kthye deri. Gjysma e majtë e fytyrës është zakonisht e drejtë sipër. Shumë autorë tani besoj se gjysma e djathtë e të majtë fytyrë më të gjerë, aktet e mprehtë, e shpreh guxim. Gjysma e majtë në përgjithësi është më i butë pasqyron tipare të feminitetit.

  Asimetri e fytyrës ka qenë prej kohësh një reflektim i asimetrisë së përgjithshme të trupit. U bënë përpjekje për restaurimin e personit në portret në gjysmën e saktë të fotografive të saj dhe mirroring. Gjysma e drejtë dhe të majtë i dha pamje të ndryshme. Ato nuk përputhen me versionin origjinal. Fytyrës asimetri, edhe pse dallime të grumbullonin në të djathtë dhe të majtë gjysmave të kafkës fytyrës gjithashtu ka karakteristikat e veta. Ajo është themeluar që rregullimi nervor i lëvizjeve muskujt e drejtë e fytyrës më të pasura të kokës dhe syve në të djathtë riprodhohet më lehtë. Edhe syri zazhmurivanie e drejtë janë më të zakonshme.

  Informacion nga neni "një gabim të supozohet personi simetri parakusht të bukurinë e saj"