Nekrozë pa mikrobe të venoz kockave


 • Trajtimi i nekroza pa mikrobe

 • Trajtimi i nekroza pa mikrobe

  Trajtimi i nekroza pa mikrobe shumë i paefektshëm. Trajtimi konservativ duke përdorur metoda të shumta të fizioterapisë në thelb është simptomatike dhe, udhëheqës më të mirë vetëm në një dhimbje të përkohshme dhe të paqëndrueshëm të reduktuar në dore të përbashkët. Më i rëndësishëm i kthehet imobilizimi i kyçit të dorës të përbashkët, por efektiviteti i saj edhe në rastet kur ajo merr deri në 2 muaj, shpejt kthehet pavlefshme kur pacienti kthehet në punë. Trajtim i zgjatur, përkthime zgjatura pune të lehta, të cilat ne në mënyrë të gatshme të përdorë është vetëm një përpjekje për të vonuar njohjen e pacientit e kufizuar aftësinë e kufizuar realizueshëm, nevojtarin përkthyer.  Ka shumë metoda të trajtimit kirurgjik të pa mikrobe nekrozë kockave semilunar, por edhe ndërhyrje aktive kirurgjik nuk çon në rezultatin e dëshiruar. Hiq kockë pacientit semilunar si një trup i huaj, subhon-dralnoe gdhendje atë në raste të përshtatshme, heqje e pjesshme, prerje shtresë cortical e kockave prekur ose shpimit atë në shumë vende për të stimuluar rigjenerimin, arsimor rreze semilunar bashkim, ekskohleatsiya semilunar kockave zgavër mbushje - nuk është një listë të plotë të operacioneve të përdorura në nekrozë pa mikrobe. Përhapura këto operacione është penguar jo aq shumë kompleksitetin e tyre, por edhe faktin se ata janë në shumicën e rasteve përfundojnë në osteoarthritis jashtëzakonisht të vështirë ankylosing i kyçit të dorës të përbashkët dhe në këtë mënyrë edhe në qoftë se pacienti merr shpëtoj i dhimbjes, funksioni i kyçit të dorës përbashkët duket e humbur.


  Bazuar në rëndësinë e "opcion negativ" për formimin e nekroza pa mikrobe, Persson sugjeruar në raste të rënda dramatike shprehu "opsion negativ" shkurtimin prodhojnë radiale apo zgjatjen e kockë e jashtme e parakrahut për të ndryshuar marrëdhëniet e tyre ekzistuese faqet e kyçeve. Persson thotë se të 19 të drejtuar nga kjo metodë në 14 pacientë marrë rezultate të mira.

  Vlerësimi pesimist i rezultateve të trajtimit të pacientëve me nekrozë pa mikrobe të semilunar kockave të bazuar në numër të mjaftueshëm fakt i padiskutueshëm. Nga 209 pacientë janë vërejtur vetëm 7 (3,3%) ishin në gjendje të qëndrojnë pas trajtimit afatgjatë për punën e tyre të vazhdueshme.

  202 e mbetur kanë humbur kualifikimet e tyre u njohën si të paaftë, që kërkon punë të vazhdueshme që nuk kërkon shumë-intensive, lëvizjet e mëdha të dorës (dore përbashkët, gishtat).

  Parandalimi i vërtetë i sëmundjes Kinbeka mjaft e vështirë. Furçë është i njohur të jetë një "dridhje portë", por numri i punonjësve me mjete vibruese është vazhdimisht në rritje për të përmbushur nevojat e ekonomisë. Vetëm përmirësim pajisjet vybrohasyaschye do të reduktuar dridhje dhe shumë efekte përfshirë incidencës semilunar nekrozë kockave.

  Në një masë më të vogël parandalimin dhe duhet të përfshijnë mekanizimin e plotë dhe automatizimin e shumë duarve të forta për punë. Është e mundur që një rol të rëndësishëm mund të luajnë dhe përzgjedhje profesionale të bazuara në karakteristikat strukturore të platformat e përbashkëta radiale dhe eshtra ulnar, duke parandaluar një numër të operacioneve, të lidhura kryesisht me dridhje, ato me "opsion negative" të përbashkët i kyçit të dorës. Veçantitë e pa mikrobe nekrozë tendencë semilunar kockave në progresion të sëmundjes dhe të bëjë atë mjekun praktikisht të pakthyeshëm që shqyrton aftësinë e kufizuar, e konsiderojnë këto faktorë dhe nuk mbështeten në faktin se trajtimi dhe punësimi i përkohshëm në letër të lehtë për të ndihmuar kthimin e pacientit në profesionin e tyre.

  Një përmbledhje e saj do të microtraumas%
  D0? efekt dëmtues në kockë semilunar dhe disa vite pas fillimit, dhe nga koha riparimi do të vijë kockë të ndryshuar në mënyrë dramatike formuar nga deformimeve osteoarthritis i kyçit të dorës të përbashkët me funksion të rëndësishëm dorë kufizim. Diagnoza e nekroza pa mikrobe të semilunar kockave do të thotë njohja e kufizuar pacient i realizueshëm. Nevoja për të tillë një konkluzion të fortë për shkak kryesisht karakteristikat dhe sëmundje, dhe fakti se shumica e pacientëve janë përfaqësues të profesioneve përkatëse të punës së rëndë fizike. Punësimi i këtyre pacientëve shpesh nuk është një detyrë e lehtë, si ka për t'u marrë parasysh se ato janë vepra kundërindikuar që kërkojnë mbështetje, shok apo presion në përkulje dore dhe ekstenzii.

  Shumë pacientë përveç për të vazhdimisht veshin Tutor apo fashë fiksimin rrezet-i kyçit të dorës të përbashkët.

  Informacion nga artikullin "trajtim kirurgjik të nekrozë pa mikrobe kockave semilunar."