Aritmi të zemrës


 • Çfarë është aritmia
 • Si aritmia me sëmundje të zemrës
 • Shkaqet e aritmia
 • Simptomet e aritmisë
 • Rreziku për arrhythmia
 • Anketa për arrhythmia
 • Trajtimi i aritmisë

 • Çfarë është aritmia

  Arrhythmia - Frekuenca përçarje apo norma e zemrës frekuencë.

  Në një person të shëndetshëm në një gjendje të normës fizike dhe emocionale të zemrës pushimi është 60-90 kontraktimet në 1 minutë. Kështu në mes rreh pothuajse konstante, njeriu nuk ndjehen operacionin e tij të zemrës.

  Kur aktivitet fizik, një rritje e normës së zemrës (fiziologjike takikardi), duke ruajtur ritmin e duhur.

  Një reagim i ngjashëm ndodh me stres emocional, si një reagim normal të zemrës në aktivizimin e sistemit nervor.

  Gjatë dridhje zakonisht i referohet frekuencë anormale dhe norma e zemrës, të cilat mund të ndodhin në qetësi.


  Si aritmia me sëmundje të zemrës

  Jo gjithmonë. Shumë shpesh, veçanërisht në të rinjtë aritmia nuk është i lidhur me sëmundjet e zemrës. Aritmi mund të ndodhin nën ndikimin e autonom, endokrine, electrolyte dhe çrregullime të tjera metabolike në helmimeve dhe disa efekte medicinale.

  Në një person i shëndoshë mund të provokojnë aritmia bollshme ushqim, kapsllëk, veshje të shtrënguar, pickimin e insekteve, medikamente të caktuara, stresi.


  Rreziku i lartë i aritmisë në njerëzit me diabet, veçanërisht në qoftë se ajo është e kombinuar me trashje dhe presionit të lartë të gjakut.

  Aritmi mund të ndodhë në arsye më shumë beninje, të tilla si sindromi premenstrual në gratë është e shoqëruar shpesh nga aritmisë, dhimbje të zemrës, ndjenja e asfiksi.

  Në disa raste, aritmi mund të ndodhë kur ndryshimet strukturore përçueshmëri sëmundje të sistemit dhe sulm në zemër.


  Shkaqet e aritmia

  Faktorët e mësipërm të ndikojnë në funksionet themelore (automaticity, përçueshmëri) të të gjithë sistemit kryesor apo departamenteve, duke shkaktuar jostabilitet elektrik të miokardit, e cila çon në aritmi.
  Në disa raste, aritmi shkaktohen anomali kongjenitale të sistemit individuale të drejtimit.


  Simptomet e aritmisë

  Quite një varg i madh i ankesave që dalin nga aritmia. Në shumë raste të mos zbulohet dhe zbulimi i tyre është i mundur vetëm gjatë shqyrtimit.

  Në disa raste, frekuenca e simptomave të caktuara, ankesat më tipike varet nga ashpërsia e sëmundjes dhe kohëzgjatjen e sëmundjes në kohën e trajtimit te mjeku.


  Rreziku për arrhythmia

  Në rastet e lodhje, stresi dhe toksiciteti i substancave të caktuara medicinale aritmia është vetë.

  Në sëmundjet strukturore miokardit dhe të sistemit të përçueshmëri zemra e gjendjes arrhythmia zemër përkeqësohet dhe në forma të avancuara të sëmundjes për të bërë një ankesat kryesore të pacientëve.


  Anketa për arrhythmia

  Shumica aritmi mund të diagnostikohet nga klinike (simptomat) dhe shenjat electrocardiographic. Herë pas here kërkon studim të veçantë electrophysiological (ose intracardiac electrography vnutrishnostravohidna stimulimin e pjesëve të sistemit kryerjen) e kryer në objektet e specializuara kardiak.


  Trajtimi i aritmisë

  Trajtimi i aritmisë gjithmonë përfshin trajtimin e sëmundjes themelor dhe veprimin aktual antiarrhythmic.

  Informacion nga artikullin "aritmia kardiake".