Arginine ndihmon për të përballuar me trashjeShkencëtarët në Universitetin e Teksasit AM gjetur se aminoacideve - arginine është në gjendje për të reduktuar peshën e yndyrë se sa mund të ndihmojë në luftën kundër trashje.

Studimet janë kryer në minjtë të cilët ishin të dhënë një ushqim përmban yndyrë të ulët dhe ushqime që përmbajnë sasi të lartë të yndyrës. Shkencëtarët kanë zbuluar se shtimi i arginine në dietat e ulët dhe të lartë yndyrë për 12 javë shkaktuar uljen e yndyrës në minjtë me 65% dhe 63% respektivisht.

Gjatë iisledovaniya treguar se përdorimi i zgjatur i arginine nuk kishte ndonjë efekte negative në lëndët.

Këto gjetje - sipas studiuesve - mund të transferohen direkt në luftën kundër të drejtave të trashje.

Rezultatet u botuan kohët e fundit në revistën "Nutrition» (Journal të ushqyerit).

Arginine - një acid amino zamenymaya për të rriturit, por për fëmijët është i pazëvendësueshëm. Ajo është pjesë e shumë proteina trupi, promovon sintezën e hormoneve të caktuara, tregon një efekt rregullator në tonin arterial enëve të gjakut, e cila varet në presionin e përfshirë në proceset e metabolizmit të azotit, duke ju lejuar për të shfaqur substancave të padëshiruara nga trupi, përmirëson disponimin dhe i bën njerëzit më aktiv, nismë dhe durim, përmirëson funksionin seksual.

Ushqime Arginine-të pasura të tilla si shalqi, arra, ushqim deti, alga deti, mish, proteina oriz koncentrohen dhe proteina soje.


Studimet tona tregojnë gjithashtu se arginine është në gjendje për të rritur në masë të muskujve. Në eksperimentet në derrat është vërejtur se arginine është pakësimi i yndyrës, duke rritur në masë të muskujve pa ndryshime në peshën e trupit.

Lajme përgatitur në faqen www.medicalnewstoday.com

Rreth gjykohet në komunitet