Arbidol reziston, por humbet


 • Arbidol: ndihmë ose jo
 • Hulumtim

 • Arbidol: ndihmë ose jo
  Drejtori i Përgjithshëm i SHA "Pharmstandard-Leksredstva" EF Passage dërgoi letër Profesor Vasily Vlasov kërcënon prokurorinë në lidhje me TV qendrën e intervistës, në fund të janarit të këtij viti në të cilin Vlasov cituar si shembuj të barnave që nuk janë instaluar sigurt Arbidol performancës. Në cilësi të shtypura profesionale dhe janë më të gjatë listat janë pastaj cituar gjerësisht në botime të tjera. Por, sikurse është tani në mënyrë aktive promovimin Arbidol, Vasily Vlasov i përgatitur për kolegët dhe klientët potencial Arbidol lidhje me atë që një droge me efikasitetin e provuar (efektit).

  Çfarë testimit të drogës është e nevojshme për të bërë në lidhje me atë që mund të përshkruhet si një mjet i mirë kaloi me sukses testin. Profesori gjithashtu shkurtimisht shqyrtoi informacionin e disponueshëm mbi efektivitetin klinik të Arbidol.

  Efektiviteti i çdo të drogës gjatë set beninje të testeve. Kjo është kryesisht një multicenter randomized gjyqet double-verbër placebo të kontrolluara me fuqi të mjaftueshme, me protokollin e para-shpallur dhe regjistruar zyrtarisht. Në këto gjykime ka nevojë që të tjera, studime të thjeshta nuk i japin arsye për besim në efektivitetin e barnave.


  Për shembull, një teste thjeshtuar zbuluan se hormonet seksuale femra (estrogjene) të mbrojtur gratë e moshuara nga sëmundje kardiovaskulare. Kur gjyqi kishte dashamirës, ​​doli e kundërta - ata sjellin sulme të tjera të zemrës, Alzheimer dhe shumë probleme të tjera, duke përfshirë edhe kancerin. Ky - jo vetëm shembull se si në favor të një studimi të thjeshtuar ishte e dukshme, por kur mbahet test të mirë - nuk ishte e mirë.

  Ndonjëherë kompanitë farmaceutike në një përpjekje për të tërhequr më shumë vëmendje për shitjet e tij të drogës dhe rritjen e fshehur qëllimisht nga botimi i rezultateve të studimeve që kanë pyetje efektivitetin e drogës dhe, anasjelltas, ri-publikoj materialeve kërkimore, e cila ka marrë një rezultat tërheqës.

  Nuk është çudi, këto studime i financuar nga kompani farmaceutike, duke përfaqësuar medikamente e tyre në një dritë më të mirë se ato studimet e kryera nga ekspertë të pavarur. Ajo është treguar në mënyrë të përsëritur në analizën e botimeve. Duhet të theksohet se në Rusi, ndryshe nga vendet e tjera të zhvilluara, ka një legjislacion të veçantë që lejon testimin e drogës vetëm nga prodhuesi. Që kjo është e qartë konkluzioni: të gjitha studimet e kryera në Rusi, i financuar nga prodhuesit dhe prandaj kryesisht pasqyrojnë interesat e tyre e jo të vërtetën shkencore.

  Prodhuesit Arbidol - jo një droge të re që është në treg për dekada të tëra, por u lirua në tregun e kampionëve për shkak të marketingut të mrekullueshëm në vitet e fundit - shitjen e një produkti të ligjshme.

  Produkti është i regjistruar zyrtarisht dhe regjistrimi janë paraqitur rezultatet e testimit. Vërtetë, por regjistrimi nuk do të thotë dëshmi të efektivitetit. Në Rusi, ju mund të regjistroheni drogë kurrë nuk mendonin në gjykimet e mirë të cilësisë (double-verbër, randomized, multi-center) si kriteret e regjistrimit nuk përfshijnë. Mos harroni Corvalol në treg, validol, cerebrolysin etj Kjo është për shkak të regjistrimit apo Rusia, as në Angli - kudo - nuk garanton sistemin e regjistrimit të efikasitetit, të drogës përveç krijuar më shumë forma, që listat e rekomanduar për të përdorur drogë, udhëzimet, standardet, kryerjen e rishikimeve sistematike, kontrolloni efikasitetin e barnave në përsëritet i pavarur i testimit prodhues.  Hulumtim
  Por të kryhet Arbidol ri kërkimi? Në mënyrë që të sigurohemi se ne nuk ra në Arbidol, kërkimet në MEDLINE. Kjo mund të bëjë dikush në internet si më i mirë në botë, kjo bazë e të dhënave është në dispozicion pa pagesë në sajë të taksapaguesve amerikanë. Për këtë qëllim, ne kërkojmë publikimin e përmendur Arbidol dhe etiketuar si randomized gjyqe të kontrolluara (RCTs).

  Ky kërkim i jep vetëm katër gjetjet.

  Dy botime të reja, - 2008. Të dy - i tharë një studim që përshkruan LV Kolobuhina et al, ku studioi viferon mjekësi, dhe gjetën atë një Arbidol pak më të mirë.

  Megjithatë, në studim u përfshinë të gjithë 101 personat që ishin rreth 30 njerëz në grup, dhe nuk kishte asnjë verbuese, pacientët dmth padyshim dinte se çfarë ata ishin trajtuar. Burimi i financimit këtë studim është e paqartë, por ajo u botua dy herë në revista të ndryshme.

  Një tjetër studim - TA Semenenko et al (2005), ku, përsëri në një numër të vogël të pacientëve (125) dhe pa shkëlqim verbues hetuar efikasitetin e vaksinimit të influencës dhe (ose) metodë Arbidol. Ky studim gjithashtu rreth 30 njerëz në grup. Autorët gjeti se titri i antitrupave ishin Arbidol rriten më shpejt, por nuk e përshkruan efektet klinikisht të rëndësishme.


  Një studim i kryer në Kinë, ajo është përshkruar si double-verbër (MZWang et al. 2004). Ajo përfshinte 232 persona dhe rezultate më të mira janë të përshkruara.
  Nga abstrakt mund të kuptohet (Neni botuar në kinezisht), i cili përfshinte studimin e njerëzve me simptomat e zakonshme të ftohtë Arbidol nuk ndihmoi. Pastaj, studim i përjashtuar të gjithë ata që nuk u konfirmua laboratorin e gripit në mënyrë retroaktive, dhe pjesa tjetër (gjysma e përfshirë në studim) ishte efekt - zvogëlimin e kohëzgjatjes së periudhës simptomatike e një ditë.

  Është e njohur se në qoftë se ne përjashtojmë pacientëve me hulumtim joadekuat, rezultati gjithmonë del më mirë.

  Megjithatë, imagjinoni se efekti i Arbidol ekziston dhe meriton vëmendje. Pastaj, për të përfituar nga Arbidol duhet të ketë mundësi në klinikë në kohën e të drejtave të apelit të shpejt të përcaktojë se cili virus (virusin dhe se a) pacient i infektuar aktualisht, dhe për të emëruar ose jo për të emëruar atë Arbidol. Vini re se në vitet e fundit në Rusi dhe në botë, përqindja e influencës në pacientët me ftohjet ishte kryesisht nën 20%. Për shkak se shumica e blerësit Arbidol nuk do të mund të përfitojnë prej saj thjesht sepse ata nuk kanë grip. (Edhe nëse supozojmë se aksioni kundër gripit atje).

  Në një letër nga neni prodhues Arbidol përmendur të famshme shkencëtarëve rusë dhe britanikë, që është një hap i rëndësishëm në një studim të gjatë dhe të mundimshme të drogës në dhe qendrat kryesore ndërkombëtare.

  Ky artikull nuk ekziston, por ajo e përkushtuar në studimin e mekanizmave molekulare që ofrojnë rezistencë të virusit të influencës Arbidol (antivirale Res 2009 81 (2): 132-40). Ky studim nuk mund të provojë se duke marrë Arbidol ndihmon me grip.

  Pra Arbidol mbetet medikament i pashkelur. Nëse Arbidol botuar 4 RCTs, atëherë, për krahasim me të drogës së fundi popullore antivirale përdorur me sukses për të trajtuar gripin, Rimantadina kryer 26 RCTs, me një tjetër zanamivirit antivirale drogës - 39. Totali i Arbidol botuar 38 artikuj në revista të indeksuara në MEDLINE (rreth Remantadin - 658).

  Me 38 n - 24, një tjetër 6 - autorë angleze ruse, dhe 7 - kineze. Ajo rezulton se për shumë vite Arbidol pranisë në tregun rus, hulumtuesit nga jashtë vendit, kjo nuk është me të vërtetë i interesuar.

  Tani, kur një rezistencë i virusit të gripit (në shkallë të ndryshme) për të gjithë agjentëve antivirale, ndonjë anti-drogë i ri tërhoqi vëmendjen serioze të komunitetit ndërkombëtar. Detyrë bëhet edhe më urgjente për shkak të kërcënimit të përhapjes së epidemisë variante të reja të virusit, kimioterapia antivirale sepse ajo mund të ndihmojë në trajtimin e sëmundjeve të reja. Për fat të keq, për shumë vite me radhë Arbidol dështuar për të marrë dhe të paraqesë botën dëshmi bindëse në favor të tij.

  Këto studime kemi gjetur ndonjë arsye për ta konsideruar Arbidol si një drogë me aktivitet të dëshmuar në gjyqe për trajtimin e ftohjet, duke përfshirë edhe gripin.

  Nëse prodhues i drogës apo dikush tjetër më në fund të zhvillojë studimet beninje që demonstrojnë efektivitetin e Arbidol, vlera e kontributit të farmacistëve në mirëqenien e brendshëm të njerëzimit vështirë se mund të mbivlerësohet. Ndërsa nuk ka asnjë arsye për të shpenzuar para për këtë dhe të ngjashme drogës me efikasitet paprovuar thjesht sepse të gjitha drogat, madje edhe të padobishme, mund të jenë të dëmshme.

  Informacion nga Vasily artikull Vlasov "Arbidol reziston, por humbet."