Arachnoiditis dhe dhimbje koke - satelitët fqinjët


 • Pse ka një dhimbje koke
 • Arachnoiditis cerebrale: diagnoza në fjalë

 • Pse ka një dhimbje koke

  Termi quhet inflamacion arachnoiditis nga membranat e trurit dhe palcës kurrizore, duke rezultuar në trashje formuar ato.

  Truri Arachnoiditis ndahet në (sipërfaqen utyahuye të trurit) dhe konveksitalnyy basal (ndodhet nen trurit). Membranes Arachnoiditis e trurit quajtur cerebral.

  Për arachnoiditis cerebrale karakterizohet nga dhimbje koke rritje shpesh ndodhin në mëngjes ose vazhdimisht i shqetësuar. Dhimbje koke shkaktohen nga prania e hipertensionit intracranial.  Intracranial hipertensionit - një ënjtje e strukturave të trurit si pasojë e ndonjë inflamacion në tru. Ajo gjithashtu mund të ndodhë në mungesë të shenjave të arachnoiditis. Përveç kësaj, simptomat arachnoiditis cerebrale mundshme të mosfunksionim endokrin, marramendje, dobësi dhe mpirje në gjymtyrë dhe të tjera të lidhura me inflamacion të membranave në prylezhaschuyu indeve të trurit.


  Arachnoiditis cerebrale: diagnoza në fjalë

  Për diagnozën e "arachnoiditis cerebrale" duhet të rezonancë magnetike e trurit. Kjo metodë është aktualisht e vetmja metodë përfundimtare për diagnostikimin e procesit patologjike në membranat e trurit.


  Nëse rezultatet e imazhit, ka ndryshime në membranat e trurit, atëherë diagnoza e arachnoiditis nuk i autorizuar!

  Diagnoza joadekuat i arachnoiditis zgjeruar pa të dhëna të imazhit ishte Jepini pabazuar gjithë pacientët me dhimbje koke zgjatur praninë e arachnoiditis.

  Sidomos kriza ishte situata kur pacientët kishin dëmtim vizual, dhe të ekspozuara diagnozë të arachnoiditis basal, dmth inflamacion të membranave të trurit në bazën e saj, ku janë mënyrë vizuale. Në fakt, në disa pacientë me dëmtime vizuale ndodhur fazë herët sklerozë të shumëfishtë apo ndonjë sëmundje tjetër.

  Humbja e meninges, e cila është gjetur në shkelje të, është vetëm një pasojë e inflamacionit të përhapet në strukturat e afërta, sëmundje jo të pavarur.

  Duke parë parashtresat lidhur me ndryshimet e trurit diagnozë arachnoiditis dhe pozitës në diagnozën e dhimbje koke kronike në përgjithësi. Si analiza e të vendosur më herët diagnoza arachnoiditis, kryesisht nën maskën e këtyre proceseve janë neuroses fshehura me humor depresion. Kjo qasje dhe të shqyrtojë diagnozën, për fat të keq, shumë shpesh perceptohet negativisht nga pacientët, shumë prej të cilëve kanë shumë vite ishin mbi aftësinë e kufizuar dhe ka jetuar në një botë të mbyllur prej ideve që ata kanë dëme të rënda në tru, të cilat me të vërtetë nuk ishte.  Informacion zgjerim për shumë sëmundje - javë tani. Zhvillimi i shkencës ofron një perspektivë të re mbi sëmundjen, e cila në të kaluarën duket se janë studiuar plotësisht. I qartë dhe i vështirë për mjekun, ku në vend të mjeteve të padobishme dhe më joefikase për zgjidhjen e ndryshimeve patologjike në tru nevojë për të kërkuar drogë pacientit adekuate që ndikojnë në sferën emocionale, të konsultoheni me një psikolog apo terapisti.

  Pra, nëse ju keni ankesa të vazhdueshme e dhimbje koke dhe të diagnostikuar arachnoiditis cerebrale, është e nevojshme për të kryer rezonancë magnetike për të konfirmuar praninë e lezioneve inflamatore të membranave të trurit, janë gjithashtu të testimit statusi, terapist këshillim dhe kërkimore funksione të rëndësishme psikologjike të sistemit nervor autonom.

  br /

  Edhe në bazë të imazheve të trurit treguan shenja të arachnoiditis cerebrale, kjo nuk do të thotë se domosdoshmërisht dhimbje koke të lidhur me dëmtimin e membranave të trurit. Fakti që ndryshimet inflamatore në membranat e trurit mund të ketë formuar kohë më parë dhe nuk kanë lidhje me simptomat rëndojnë njerëzit sot.
  Për të sqaruar shkaqet e dhimbje koke dhe echoencephalography e nevojshme për të kaluar okulist provimit për shenja të hipertensionit intracranial. Hipertension intracranial mund të jetë një shfaqje çelës i arachnoiditis cerebrale dhe përcaktojë shfaqja e saj në formën e dhimbje koke.  Për trajtimin e saj duke përdorur terapi të veçanta në dispozicion në arsenalin e neurologë mjekësore. Nëse shenja të hipertensionit intracranial është zbuluar, prania e arachnoiditis cerebrale sipas MRI nuk mund të jetë i rëndësishëm në origjinën e dhimbje koke dhe duhet të përdoret në trajtimin e drogës që ndikojnë në sferën psiko-emocionale, nootropics, keni nevojë për një trajtim spa, fizioterapi, akupunkturë dhe stuff.

  Informacion nga artikujt neurolog Malysheva OA "Arachnoiditis e trurit."