Arachnoiditis ose pse rreshtim i përflakur i trurit


 • Arachnoiditis, kur ka inflamacion
 • Shenjat dhe format arachnoiditis
 • Vështirësitë e diagnozës arachnoiditis
 • Trajtimi dhe parandalimi i arachnoiditis

 • Arachnoiditis, kur ka inflamacion

  Dhimbje koke asnjë surprizë. Ajo e shoqëron shumë sëmundjeve. Gripi, migraines, osteochondrosis i qafës së mitrës, sëmundje të sistemit kardiovaskular, dehje nga alkooli, droga, sëmundjet endokrine dhe kështu me radhë. Megjithatë arachnoiditis qëndron në një numër të sëmundjeve që karakterizohen nga dhimbje koke. Fakti është se kur arachnoiditis dhimbje koke pothuajse vazhdimisht. Ndryshon vetëm ashpërsinë e dhimbje koke, atëherë ajo bëhet më e fortë, më i dobët bëhet më e fortë nën ndikimin e stresit fizik dhe mendor, hipotermi dhe shkaqe të tjera.  Çfarë është arachnoiditis? Emri i sëmundjes vjen nga fjala greke "Arachne" - merimangë. Arachnoiditis - një inflamacion i Arachnoid trurit - një rrjeti të anijeve të hollë dhe të strukturave të indeve lidhës që mbulojnë trurin jashtë. Normalisht trurit sikur fluturonte në "liqenin e pijeve", dmth lëngun kurrizore. Megjithatë, në qoftë se ka inflamacion, qarkullimi i lëngut cerebrospinal është thyer, dalje e saj nga koka deri të palcës kurrizore është e vështirë, dhe nerva kafkës bëhet i përflakur.

  Kështu, shkaku kryesor i arachnoiditis - është e infeksionit. Kjo ndodh si rezultat i komplikimeve të infeksioneve të zakonshme, të tilla si të gripit, pneumoni, fruthi dhe të tjerët.


  Paraqet rrezik si infektimit të qelizave fokale - sinusit, grykët, otitis media. Arachnoiditis mund të lindin si rezultat i inflamacionit pa mikrobe nuk është i lidhur me humbjen mikrobike. Kjo ndodh veçanërisht në lëndime traumatike të trurit. Ndonjëherë arachnoiditis pacientët zhvilluar encefalit.


  Shenjat dhe format arachnoiditis

  Arachnoiditis varion nga forma të ndryshme të lokalizimit, por përveç se ajo ka një numër të karakteristikave të përbashkëta:

 • ndodh 10-12 ditë pas infeksionit;
 • arching dhimbje koke apo natyra shtypës. Në një dhimbje koke lartësi të vjella të jetë e mundur;
 • çrregullime të gjumit;
 • degradim, dobësi, lodhje;
 • vizion të paqartë;
 • paqëndrueshmëri emocionale.

 • Ka tre forma kryesore të arachnoiditis, secila prej tyre ka karakteristikat e veta:

 • optohiazmalnyy ose arachnoiditis fossa i mëparshëm i kafkës (një pasojë e inflamacionit në sinuseve). Ajo karakterizohet nga vizionin e paqartë, e cila mund të zhvillohet ngadalë ose më shpejt. Fundus mundur stagnimi pezmatim nervi ose atrofi të nervit optik, atrofi optike. Mund të ketë vizion të dyfishtë. Ndonjëherë zhvilluar çrregullime metabolike, diabeti insipidus, trashje dhe kështu me radhë.
 • fossa arachnoiditis pasmë (më shpesh një rezultat i sëmundjes së veshit të mesëm). Duket intensive, dhimbje koke herë pas here përforcuar me nauze dhe të vjella, mund të zhvillohet hydrocephalus.

  Shpesh sëmundja ngjan një tumor të trurit.
 • arachnoiditis konveksitalnyy. Karakterizohet nga konfiskimet krizave konvulsive në të cilat nganjëherë ka një humbje të vetëdijes.
 • Më të arachnoiditis grua të sëmurë.  Vështirësitë e diagnozës arachnoiditis

  Arachnoiditis shumë e vështirë diagnoza. Edhe përdorimi i metodave moderne të hetimit nuk garanton rezultate të sakta. Megjithatë, ajo është mjaft e zakonshme. Nga prevalencë të saj, disa mjekë të shpjegojë një numër të madh të pacientëve me hypochondria dhe astenonevrotychnyy çrregullime.


  Trajtimi dhe parandalimi i arachnoiditis

  Nëse ka një qelizat bakteriale infektive, mjeku përshkruan antibiotikët, sulfonamides.

  Në të gjitha rastet e arachnoiditis tregojnë jodit përgatitjeve, stimulators, diuretics, analgesics.

  Moti për jetë dhe punë të favorshme. Megjithatë, shërohet plotësisht i arachnoiditis është pothuajse e pamundur, një sëmundje kronike. Prandaj është e rëndësishme për të parandaluar ndodhjen e sëmundjes.

  Si një masë paraprake arachnoiditis mund të bëjë parandalimin, diagnozën e hershme dhe trajtimin e hershëm të sëmundjeve akute infektive, lezione fokale të infeksionit, lëndimeve traumatike të trurit.

  Informacion nga neni i "arachnoiditis - inflamacion i trurit Arachnoid."