Apopleksi simptome sëmundje ovarian dhe shkaqet


 • Çfarë është apopleksi ovarian
 • Cilat janë simptomat e apopleksi ovarian
 • Çfarë e shkakton apopleksise ovarian

  Çfarë është apopleksi ovarian

  Vezore apopleksi (këputje ovarian) - këputje e papritur
  (Shkelja e integritetit) e indeve ovarian, i shoqëruar nga gjakderdhje në
  barkut dhe dhimbje.

  Ndër shkaqet e gjakderdhje ndër 0,5-2,5% janë apopleksi ovarian.


  Ka 3 forma të apopleksi ovarian, në varësi të simptomave mbizotëruese:

 • Dhimbje formë kur ekziston sindromi dhimbje, por nuk ka shenja të gjakderdhjes intra-abdominale.
 • Forma anemik kur të vijë simptomat e para të brendshëm (ndër) gjakderdhje.

 • Formulari i përzier kombinon tiparet e dhimbjes dhe format anemik të apopleksi ovarian.
 • Megjithatë, të dhënat aktuale, ky klasifikim konsiderohet i papërshtatshëm, pasi hendeku është i pamundur pa gjakderdhje ovarian.

  Prandaj, për momentin, kjo patologji është e ndarë në disa
  Ashpërsia: i butë, të moderuar dhe të rëndë (në varësi të madhësisë
  humbja e gjakut).


  Cilat janë simptomat e apopleksi ovarian


  Simptomat klinike të pash lidhur me mekanizmin kryesor të kësaj sëmundjeje:

 • Dhimbje që ndodh kryesisht në
  mes-cikël ose pas një vonese të vogël menstruacioneve (kur
  corpus luteum këputje kist, për shembull).


  Dhimbja është e vendosur më shpesh në
  bark të ulët. Ndonjëherë dhimbje mund të rrezatojë në zorrën e trashë,
  në mesit ose rajonit kërthizës.
 • Gjakderdhje në zgavrën abdominale, të cilat mund të jenë të shoqëruar nga:

 • presion negativ,
 • rritet në normën e zemrës,
 • dobësi dhe marramendje,
 • të fikët,
 • të dridhura, temperaturë deri në 38 ° C,
 • të vjella gungë,
 • Goja e thatë.
 • Shumë shpesh, apopleksi ovarian ndodh
  pas raportit seksual apo trajnim në palestër, që është, kur
  rrethana të caktuara kur u rrit presion në bark dhe
  shkelje të mundshme të integritetit të indeve ovarian. Megjithatë, vezore hendeku

  mund të ndodhë në kushtet e shëndetit të plotë.


  Çfarë e shkakton apopleksise ovarian


  Arsyet që kontribuojnë në shfaqjen e apopleksi ovarian:

 • Ndryshimet patologjike në enët e gjakut (variçe skleroze).
 • Inflamacion Previous ind ovarian.
 • Momenti i ovulacionit.
 • Faza vaskularizim e korpus luteum (mes dhe fazën e dytë të ciklit).

 • Faktorët e rrezikut që kontribuojnë në shfaqjen e apopleksi ovarian:

 • Trauma.
 • Ngritje peshe apo aktivitet të rëndë fizik.
 • Marrëdhënie të shpejtë seksuale.
 • Informacion nga artikullin "vezore apopleksi."