Apnea


 • Çfarë është apnea gjumë
 • Simptomet e Sleep Apnea
 • Llojet e Sleep Apnea
 • Depresioni dhe Sleep Apnea

 • Çfarë është apnea gjumë

  Sindromi gërhitës dhe apnea fle - dy gjëra të ndryshme. Gërhitës - kjo është vetëm një tingull me zë të lartë që ndodh gjatë frymëmarrjes kur fle, me kusht që ka disa pengesë në udhë ajrore. Është frustruese për dikë që fle tjetër për ju, por gërhitës nuk është e lidhur me kushte patologjike që kërcënojnë shëndetin. Sindromi apnea gjumë karakterizohet nga fakti se gjatë apnea gjumë ndodh periodikisht, duke shkaktuar një person mund të zgjoheni. Gërhitës nuk është e kombinuar domosdoshmërisht me sindromi apnea gjumë.


  Simptomet e Sleep Apnea

 • Frymëmarrje periodik ndalesa gjatë gjumit (apnea e gjumit).
 • Sulmet e përsëritura të frymarrje gjatë gjumit.
 • Me zë të lartë, gërhitës zhurmshme.
 • Zgjim i papritur për të rikthyer frymëmarrjen.
 • Wake në një djersë gjatë natës.
 • Ndjenja se në qoftë se ju nuk merrni mjaft gjumë në mëngjes.
 • Dhimbje koke, dhimbje të fytit ose gojë thatë në mëngjes.
 • Ditë të qenët i përgjumur.

 • Llojet e Sleep Apnea

  Sindromi apnea gjumë mund të jetë tre llojesh:

 • pengues,
 • qendror
 • i përzier.
 • Fle pengues lloj apnea - A është, siç u përmend tashmë, lloji më i zakonshëm i apnea e gjumit. Arsyeja kjo është një shkelje e udhë ajrore (në hundë ose në gojë).

  Gjumë Qendrore lloj apnea tip shumë më rrallë pengues.


  Ajo është e lidhur me faktin se pjesë të caktuara të trurit përgjegjëse për rregullimin e funksionit frymë si duhet. Zakonisht shkaku e çrregullimeve të sistemit nervor qëndror mund të jetë trauma ose disa Procesi patologjike në të rrjedhin trurit, të tilla si infarkti, tumor i trurit, infeksionin viral ose sëmundje kronike respiratore. Ndonjëherë njerëzit lloj sindromi apnea gjumë qendror gërhij, e cila komplikon përkatësisht diagnozën. Edhe pse shkaqet e këtyre dy llojeve të apnea e gjumit janë të ndryshme, ato kanë të njëjtat shenja të. Trajtimi i apnea qendrore gjumë është emërimi i barnave që stimulojnë qendrën e frymëmarrjes.

  Apnea gjumë të përziera. Kështu nuk është një kombinim i shkakton zhvillimin e apnea e gjumit. Njerëzit me këtë lloj të apnea e gjumit shpesh vuajnë nga gërhitës. Ajo rezulton se trajtimi i obstruktive lloji apnea gjumë ata nuk e eliminojnë simptomat e sëmundjes. Pra, në këtë rast, një kombinim i trajtimeve.

  Çfarë ndodh kur ju të ndaluar të marrë frymë në gjumin e tij? Sindromi apnea gjumë kur ndalesa frymëmarrjes gjatë gjumit, nuk është i kënaqur mungesë ekuilibri e oksigjenit dhe dioksidit të karbonit në gjak. Kjo mërzitur bilancin e gazeve nga ana e tij çon në stimulimin e qendrës respiratore, treguar rivendosur frymëmarrje.


  Truri shkakton një person për të zgjoheni, duke shkaktuar muskujt e gjuhës dhe fyt udhë ajrore Lumen rritet. Pastaj dioksidit të karbonit nga gjaku rrjedh, dhe gjaku është i ngopur me oksigjen. Këto episode të zgjohen gjumit pacientët sindromi apnea e nevojshme për të rivendosur të frymëmarrjes (dhe për të shpëtuar jetën), por si rezultat i kësaj, ka një mungesë kronike të gjumit.

  Kështu, faktorët kryesorë që ndikojnë në shëndetin, ekziston një mungesë e oksigjenit dhe mungesa e gjumit.

 • Mungesa e gjumit. Nga mungesa e gjumit ndikon pacienti zakonisht si sindromi apnea gjumë dhe ai që fle me të. Sa herë që ata të dy të humbur rreth një orë e gjumit.

  Përveç kësaj, sindromi apnea gjumë, pacienti mund të vuajë dhe të sëmundjeve të ndryshme të tjera, të tilla si urinim i shpeshtë gjatë natës ose djersitje. Mungesa e gjumit mund të ndikojnë në sistemin imunitar, gjendjen emocionale të pacientit, të shkaktojë nervozizëm dhe probleme të tjera.
 • Mungesa e oksigjenit. Mungesa e oksigjenit mund të çojë në probleme serioze si sëmundje të zemrës, tension të lartë të gjakut, çrregullime seksuale dhe kujtesës dëmtuar.

 • Depresioni dhe Sleep Apnea

  Hulumtuesit kanë treguar se një në pesë vuan nga depresioni, në shkallë të ndryshme, vuajnë nga sindromi apnea gjumë. Dhe njerëzit që vuajnë nga sindromi apnea gjumë është pesë herë më të prirur për të depresionit.

  Edhe pse depresioni shkaqe të panjohura gjumë natë, ose anasjelltas, studimet tregojnë se eliminimi i sindromi apnea e gjumit dhe eliminon depresionin.

  Informacion nga artikullin "Llojet e apnea e gjumit."