Apnea në foshnjat


 • Ndihma e parë në gjumë
 • Komplikimet në fëmijët me apnea e gjumit
 • Trajtimi i apnea e gjumit
 • Apnea Parandalimi

 • Ndihma e parë në gjumë

  Foshnjat apo fëmijët të cilët janë të pa ndjenja ose kaltërosh për shkak të mungesës së oksigjenit, përpjekjet duhet të japë urgjentisht frymëmarrje artificiale.

  Përshkrimi dhe arsye, të rriturit zakonisht frymëmarrje ritmike dhe të qetë. Në novorozh-ditore shpesh ishin të zhvlerësuara ritmin e frymëmarrjes, ajo mund të jetë i përafërt, i cekët, i shpejtë apo i ngadalshëm, mund të jetë mbyllje Ka frymëmarrje.

  Gjatë apnoeticheskie interval apo apnoeticheskie episod mjekët kuptojnë superioritet gjatë uzu në frymëmarrje, të shoqëruar nga një fatkeqësive më të rënda, një rënie e aktivitetit kardiak dhe cha-njëqind cianozë (cianozë e lëkurës, buzët, thonjtë, mungesa ju-gradë e oksigjenit në gjak).

  Gjatë apnoeticheskie episod shtypur frymëmarrje refleks. Në raste të butë e pauzë frymëmarrjes afatshkurtër (10 deri në 15 sekonda), dhe të fëmijëve-automat gjeografikisht fillon të marrë frymë përsëri. Në rastet më të rënda, në qoftë se marrë frymë jo më shumë se 20 sekonda (ose më pak para kohe), gjaku i fëmijës për të grumbulluar, dioksidit të karbonit, dhe kysloro ardhurat da mungon, që çon në shërimin e frymëmarrjes-tion. Nga ana tjetër, fëmija mund të humbni bashkëpunimin njohuri. Stop frymëmarrjes (apnea) shpesh VSHO Origjina-në këmbë gjatë gjumit. Në apnoeticheskie fakt pauzë të shkurtër është normal për fazat d-NED e gjumit në një neo-lindjes në afat dhe parakohe.


  Megjithatë, shumica e episode apnea gjatë gjumit normal të shkurtër, dhe frymëmarrja do të rivendoset automatikisht.

  Apnea është e ndryshme nga frymëmarrje periodik, i cili po zhvillon një sërë arsyesh. Periodikisht, frymëmarrje Çeke karakterizohet nga lëvizje të thellë frymëmarrje-bëtare për 10-15 sekonda dhe PAH-Zoe 5-10 sekonda dhe të marrë frymë thellë dhe pastaj të përafërt përsëri pauzë. Ndalo në frymëmarrje periodike më të shkurtër se sa apnea. Di periodik Hani më shpesh i lidhur me ri-zgjimin e Bankës; Kjo mund të jetë gjiri vaskë dvy, lëvizjet e shpejta të syve. Norma e zemrës e një fëmije nuk është zvogëluar.

  Frymëmarrja periodikisht-mekanik është më pak e zakonshme se gjumit, dhe shumë më pak të rrezikshme. Tendencë që të fle vërejtur në dy grupet e foshnjave. Grupi i parë - foshnjave Nédon-shennye lindur para 34 javëve është-mennosti. Gjatë ditëve të para të jetës, shumica e foshnjave të parakohshme janë të prirur për të marrë frymë të parregullt.

  Probabiliteti i apnea e gjumit është më i madh, më i vogël termi i shtatzënisë dhe më pak-maturimit ral cent sistem nervor. Me ndėrpre-kep të fortë (30 javë) episode të probabilitetit apnea është shumë e lartë. Çdo procedurat ose kusht, ju prishin fëmija udhë ajrore mund të jetë shkaku i apnea e gjumit.

  Fëmijët e vegjël janë një numër i kufizuar i oksigjenit-tion. Rrjedhimisht apnoeticheskie periudha të gjata, të tilla si 30 sekonda, mo-gut sigurojë një ndikim më të theksuar në fëmijë të vogël të dytë se sa e madhe.

  Gjumi është nganjëherë një rezultat i sëmundjeve pulmonare e r-Wan. Fle më i zakonshëm i parë shfaqet në jetën e parë ose para-tufë-ditor të fëmijës së parakohshme dhe shikuar, duke pasur parasysh arritur moshën plotë-gjatë ri-Bank. Në këtë kohë në parakohe normale (në mungesë të sëmundjeve të tjera) rastet e apnea zakonisht ndalet.

  Ndonjëherë fëmijët e lindur në 34-42 javë është-mennosti, ka një gjumë i përhershëm, duke filluar nga mosha në javë dhe më të vjetër.

  E ashtuquajtura "fle më vonë" nganjëherë mund të jetë për shkak të sëmundjeve të rënda të tilla si infeksion, babëzitur sëmundje, të lindura të zemrës, anemi, meningjit ose zbaticë hastrozzofahalnyy (akuzë e përmbajtjes stomakut në ezofag). Në trajtimin e këtyre sëmundjeve ose, në raste ekstreme, shenjat trajtim vaskë aponoe e gjumit të humbur në ato chenie 1 vit pas fillimit.

  Episode të përsëritura të apnea-logo njësi për një kohë mund të shkaktojë një vonesë të jetës umst-isht apo edhe të kërcënojnë.
  Gjatë vërejtur më vonë apnea mund të çojë në një gjendje që kërkon aktivitete reanimim-tradicionale dhe kërcënon zhvillimin e papritur foshnjave sindromi vdekja (SHS).

  Foshnjat e parakohshme duhet të-na qëndrojnë në kujdesin intensiv jo të plotë të gjatë. Si ata të rritet dhe të zhvillohet në SPE zyrtare-inkubatorëve (inkubatorit), funksionet e tyre jetësore, duke përfshirë normën e zemrës dhe norma e frymëmarrjes, janë të nën-Denis vërejtur. Duke reduktuar normë të monitoruar zemër beeps-tion zemrës. Ky sinjal, ndoshta e kombinuar me një kaltërosh-tankeve e lëkurës dhe ul temperaturën e trupit, certifikata të gjumit.

  Më vonë apnea shpesh festohet në shtëpi sesa në dhimbje-Baser. Fatkeqësisht, prindërit nuk janë paralajmëruar gjithmonë për mundësinë e Denis apnea.

  Ato nuk mund të injorojë pushimeve të përkohshme në frymëmarrje ndërsa gjumi fëmijën.

  Prindërit zakonisht nuk kërkojnë urgjente bakrit-Qing përmes derisa ata të kapur fëmijën në kohën e episodeve të rënda të apnea dhe nuk njoftim Bled kep apo lëkurën e tij blu.


  Komplikimet në fëmijët me apnea e gjumit

  Komplikimet apnea varet nga mosha e mitur, kohëzgjatja e sulmeve dhe frekuencën e tyre, kohëzgjatjen, dhe prania e saj në apnea-të kryer.

  Reduktuar oksigjen duke hyrë në mushkëri, duke çuar në rritjen e aciditetit të gjakut dhe indeve (acidozës) dhe reduktimin e degëve të vogla arteriale në mushkëri, duke rritur presionin e gjakut, mushkëritë (hipertension pulmonar).

  -Ing Zgjatur dhe të tepruar përdorimin e oksigjenit në le këndvështrimi apnea mund të çojë në fibroplaziya retroletalna (sëmundje të syve, formën më të rëndë të yndyrës, e cila është në zhvillim e një të plotë detashment pastrim or've kornea dhe rrjedhimisht verbëri). Rreziku i kësaj sëmundjeje mund të reduktohet nga vazhdimisht duke mbajtur një sy për nivelin e oksigjenit në gjakun e foshnjës. Heavy-e tërë dhe apnea e zgjatur çon në dëmtim të trurit dhe përfundimisht për paralizë cerebrale. Nëse një fëmijë është e vështirë episod shtëpi apnoeticheskie gjatë gjumit dhe shkon CPR pa u vërejtur ose joefektive, rabin-NOC mund të vdesë.


  Trajtimi i apnea e gjumit

  Trajtimi i apnea varet nga mosha e fëmijë të sëmurë, kohëzgjatja e ekzistencës dhe kohëzgjatjen e sulmeve apnea dhe shkaku i saj, në qoftë se e njohur.

  Një fëmijë i lindur në moshën 34 javë të-rrip duhet të mbikëqyret në ICU. Nëse të dhënat e monitoruar një të zemrës bie në normën e zemrës më pak se 100 rrahje në minutë, sig-nal tingëllon alarmi. Intervenimi i kujdesshëm mjekësor, të tilla si goditje gishtin baby, shpesh para-statochno të zadyhav fëmijë përsëri. (Inkubatori me "grazhd e ujit" ose vibruese inkubator mund të ofrojnë afatgjatë, fryma stimulim ostrozhnymy.) Ndonjëherë ne kemi nevojë për më shumë veprim energji të teknologjisë, të tilla si përsëritet one-stop gishtat Drazhenu fëmijës. Në episode të rënda apnoeticheskie, duke përfshirë kohëzgjatjen e 30 deri në 45 sekonda, një fëmijë nuk mund të përgjigjet për stimulimin e prekur.

  Në këto raste, fundi i apnoeticheskie episod përdorur ad hoc qese shoqërore reanimim dhe maskë.

  Nëse episode apnea e vërejtur më shumë se 2-3 herë një orë ose janë të shpeshta dhe episode të rënda buyuschie qese tert-përdorim apo maskë, përpjekjet duhet të jetë trajtim më tej. Uljen e temperaturës në inkubator, rritjen e furnizimit me oksigjen, gjak transfuzionit-tion mund të zvogëlojë frekuencën e sulmeve. Në raste të rralla, këto masa janë të efektshme, dhe fëmija e nevojshme ventilim mekanik.

  Në rast të apnea vonë rekomanduar mbikqyrje postoyan-ing në shtëpi deri sa fëmija Anomalitë-tion nuk do të ndalin sulmet apo jo strukturë-noton shkaku i tyre.

  Nën vazhdueshme pajtim në shtëpi do të thotë monitorim të vazhdueshëm të kursit të frymëmarrjes dhe rrahjeve të zemrës.


  Apnea Parandalimi

  Gjasat e gjumit do të ndihmojë në uljen e kujdesshëm para lindjes con-trollu, që redukton lindjen nën-veshur fëmijën. Efektet e gjumit do të kandidojë mbikëqyrjen e vazhdueshme të infermiereve në spital për fëmijët që janë në rrezik për këtë sëmundje.

  Informacion nga neni i "apnea (apnea)."