Apitherapy dhe bee produkte


 • Historia e bletari
 • Produktet e bletëve

 • Historia e bletari

  Që nga kohët e lashta, mjekësi përdoret në produkte të ndryshme bletëve. Bletët Honey - një farmacist i madh natyror. Bee ishte pesëdhjetë, gjashtëdhjetë mijë vjet para njeriut. Shumë vende historike tregojnë se njeriu parahistorik e dinte dhe e donte mjaltë.

  Rreth 6000 vjet më parë popullsia e Egjiptit, së bashku me pëllumba dhe pulat, dhe bletët edukuar. Piramidat e lashtë egjiptianë dhe varret tregojnë se egjiptianët e përdorur mjaltin jo vetëm si ushqim, por edhe si një agjent terapeutik, kozmetike dhe ruajtës. Gjerësisht bletari është zhvilluar në Indi në 4000 vjet më parë.

  Honey atribuohet një shumëllojshmëri të pronave ushqyese dhe medicinale. Indianët e përdorur atë si një antidot për helmet bimore helmim, shtazore dhe minerale. Kinezët ishin edhe bletët njohur dhe bletaria janë duke bërë me dashuri të madhe. Bletarisë është zhvilluar në Palestinë, ku shkëmbinjtë jetuar shumë swarms bletëve.

  Ne e dimë për prodhimin e madh dhe konsumin e mjaltit në Arabi. Arabët besonin dhuratën e Perëndisë e mjaltit dhe e quajti atë eleksirom. Në Greqinë e lashtë, njohuri i parë kristalizuar për jetën e bletëve dhe të mbarështimit të tyre. Bletarisë është zhvilluar mirë, brenda Perandorisë Romake. Romakët ishin të njohur jo vetëm për ushqim dhe shërimin, por pronat ruajtëse e mjaltë.


  Përfaqësuesi i madh i mjekësisë Arab Avicena rekomanduar mjaltë si një ilaç dhe ushqim që ende jeton. Bletarisë ka qenë një lojë e preferuar e sllavëve të lashta. Në Rusi ishin të njohur vetitë ushqyese dhe medicinale e mjaltë. Ajo u përdorur në trajtimin e semundjeve, kryesisht plagëve jashtme.


  Produktet e bletëve

  i quajtur trajtim Apitherapy e sëmundjeve të njeriut bee stings dhe produkteve medicinale që prodhojnë bletët. Zhvillimi i bletarisë modern i lejuar për të hapur punë më të gjerë shkencore në mekanizmin e produkteve të prodhuara nga bletët e mjaltit, në trupin e njeriut dhe futja e tyre në praktikën klinike.

  Bletët prodhon një numër të substancave të ndryshme:

 • mjaltë
 • qiri
 • zam bletë (Propolisi)
 • bukë bee (ambrosia)
 • Royal Jelly
 • Të gjitha këto substanca janë përdorur në industri të ndryshme, bujqësi dhe mjekësi. Përveç kësaj, mjaltë është një produkt i vlefshëm ushqim.

  Aktualisht zgjeruar në masë të madhe njohjen e përbërjes kimike të produkteve të bletëve (sidomos helmit bee dhe pelte mbretërore), mekanizmat e veprimit në trup të shëndetshëm dhe të personit të sëmurë, për mundësinë e përdorimit të tyre për qëllime terapeutike në një shumëllojshmëri të sëmundjeve.

  Duhet theksuar se të gjitha produktet e bletës, sidomos helm bee dhe pelte mbretërore, substanca shumë aktive dhe në dozen e gabuar ose të mbindjeshmërisë ndaj saj mund të jetë shumë toksik për njerëzit.

  Qëllimi i këtyre barnave kërkon shqyrtim të kujdesshëm paraprak të pacientit dhe të monitoruar atë gjatë gjithë periudhës së trajtimit.
  Prandaj, përdorimi i produkteve të bletëve për qëllime terapeutike vetëm mund recetë dhe nën mbikëqyrjen e drejtpërdrejtë të një mjeku.

  Informacion nga neni "Apitherapy"