Kirurgji Aorto-femurit bajpas


 • kirurgji bajpas aorto-femurit
 • Shuntirvanie Aorto-femurit degëzim
 • Anestezi gjatë operacionit kirurgji aorto-femurit bajpas
 • Transaksionet e mundshme komplikime kirurgji aorto-femurit bajpas
 • Rezultat i operacioneve të një operacioni bajpas aorto-femurit
 • Sjellja pas operacionit

 • Kirurgji bajpas apo arteriet prostetike - filloni artificiale pengesa të anashkalojë anije të gjakut.
  Kirurgji Aorto-femurit bajpas  Kur Lezionet e njëanshme e arterieve të pelvisit (arterieve çapokor) protezë sintetike është sewn sipër dhe poshtë bllokimin e gjakut është anashkaluar.

  Kjo protezë është i bllokuar arterien ose paralel (spostim) ose në vend (protezë).

  Për të enëve të aksesit është prerje mesatare apo lateral e barkut dhe një tjetër prerje - në ijë, pastaj sewn në arteriet protezë femurit.
  Aorto-femurit degëzim shuntirvanie (ABBSH)  Nëse të dy arteriet çapokor mbyllur, sewn quajtur protezë bifurcational. Pacientët gjithashtu i quajtur "pantallona" e tij.

  Për këtë, gjithashtu, është e prerë në midline të barkut, ndonjëherë anë.

  Kërkohet Përveç kësaj dy prerje në ijë në të dy anët për të qep këtu për të hips vaskulare protezave.

  Proteza aortic nuk janë të refuzuar, mos e prish dhe janë të vërteta për të gjithë jetën.
  Anestezi gjatë operacionit kirurgji aorto-femurit bajpas
  Operacioni është shpesh kryhet nën anestezi epidural (instalim nëpër një kateter të hollë në rajonin e rrënjët e palcës kurrizore) dhe anestezi të përgjithshme (anestezi). Përdorimi i anestezisë epidurale lejon disa herë për të reduktuar dozim administrohen barna për anestezi të përgjithshme.
  Transaksionet e mundshme komplikime kirurgji aorto-femurit bajpas  Pavarësisht operacionit të lartë kujdesit, askush nuk është i sigurt nga komplikacione.


  Trombozë (bllokim) devijim. Devijim trombozë të jetë e mundur gjatë operacionit, dhe për shkak se për një kohë të gjatë pas. Shpesh kjo është për shkak të gjendjes së keqe të anijeve metra.

  Trombozë furnizim të gjakut në këmbë është reduktuar, ndonjëherë në mënyrë dramatike. Në raste të tilla kërkohet reoperation. Nëse ju nuk mund të ri-operacion i kufizuar në terapi të drogës (IV). Për fat të keq, në raste jashtëzakonisht të rralla, të ruajtur deri dështon dhe amputim është kryer.


  Gjakderdhje nga anijet në fushën e operacioneve, të cilat mund të ndalet vetëm me anë të operacionit të përsëritura. Në rastet e humbjes masive të gjakut mund të kërkojnë një transfuzion gjaku apo komponentët e tij.


  Ndërlikimet kardiake. Operacioni është një sfidë serioze në zemër. Ndonjëherë gjatë një operacioni, ajo nuk mund të përballen me rritjen e ngarkesës së punës që kërkon gjetjen e një pacienti në kujdesin intensiv për disa ditë.

  Kjo ndodh më shpesh në arteriet e prekura rëndë. Edhe infarkt miokardial nuk është një contraindication operacionit.


  Dështimi i veshkave (Rrallë, zakonisht në një pamjaftueshmëri renale kronike ekzistuese). Në raste të tilla, ju mund të kenë nevojë për të lidhur një veshkë artificiale (dializë).


  chylorrhea . Në fushën e prerje të lëkurës në ijë janë, përveç arterieve dhe venave, dhe madje shumë të enëve të vogla limfatike që bartin lëngun intersticiale në venat e mëdha. Nëse ata janë të dëmtuar mund të përfundojnë limfatike - lymforeya, ndonjëherë për një kohë të gjatë (deri në disa javë). Chylorrhea rrit rrezikun e infeksioneve apo plagët protezë.

  Ajo është e ekspozuar zakonisht me trajtimin i ditës.


  Ënjtje të këmbëve pas operacioneve. Ajo mund të jetë në ditët e para pas operacionit dhe i ruajtur për një kohë të gjatë (disa javë) për shkak të rritjes së fluksit të gjakut në këmbë pas operacionit, ndërsa rrjedhje është e ruajtur në nivel të para operacionit.


  Shkelja e ndjeshmëri e lëkurës pas operacioneve në këmbë . Në fushën e prerjes së lëkurës në këmbë është një shumë e nervave të lëkurës. Shpesh ata janë të dëmtuar, duke çuar në afatshkurtër ose afatgjatë (rrallë) mungesa e ndjeshmërisë në fushën e prerje të lëkurës, duke rezultuar në mjaft mpirje në sipërfaqen e brendshme të tretën e sipërme të kofshës nga ana e operacionit.
  Nahonoenie plagët dallimet qepje në zonë plagë janë të rralla, por ato ndodhin vonon procesin e shërimit, me mbresë i përafërt mund të formojnë.
  Rezultat i operacioneve të një operacioni bajpas aorto-femurit  Në shumicën e rasteve, operacioni është i suksesshëm dhe jo vetëm mund të mbaj lart, por një cilësi më të mirë të jetës.
  Sjellja pas operacionit  Për të arritur rezultate të shkëlqyera të trajtimit duhet të jetë pjesëmarrja juaj dhe besimi në operacionet!


  Mos harroni se edhe pas operacionit duhet të vazhdojnë të trajtojnë sëmundje themelor (aterosklerozë) dhe për të parandaluar përparimin e saj. Disa rekomandime që do të ndiqen:

 • Ndalo pirjen e duhanit.
 • Lifetime marrë të ashtuquajturat drogë dezahrehantnu (aspirina, tromboflebit ACC, Plavix). Kështu, hedh lëng gjakun tuaj dhe zvogëlon rrezikun e mpiksjen e gjakut në enët dhe proteza.
 • Tensioni i gjakut më i ulët, hipertension trajtohet.
 • Ulja e kolesterolit në gjak.
 • Për të luftuar trashje.
 • Për të luftuar pasivitet fizike. Mos kini frikë për të ushtruar, protezë futur nuk është i divorcuar! Nevojë ecje të përditshme, të paktën 1 orë në ditë.