Kirurgji bajpas koronare arterie


 • Metoda bajpas
 • Operacioni arterie koronare të anashkalojë shartim
 • Komplikimet e mundshme të operacionit bajpas arterie koronare


 • Metoda bajpas

  Metoda bajpas (Eng devijim -. Bajpas) është se përmes venave të shëndetshme komplot krijuar një workaround për rrjedhjen e gjakut. Kjo metodë e trajtimit të sëmundjeve të enëve të gjakut është përdorur jo vetëm në kirurgjinë kardiake, por edhe në fusha të tjera të kirurgjisë vaskulare.


  Operacioni bajpas kirurgji arterie koronare për të rivendosur rrjedhën e gjakut lejon arteriet e zemrës duke traversing ngushtimin e hapësirës së enëve koronare duke përdorur Shunts.


  Teknologji pionier bajpas René Favaloro konsiderohet argjentinas, i cili së pari e përdorur këtë metodë në fund të viteve 1960.
  Nga indikacionet për kirurgji koronare të anashkalojë përfshijnë:

 • Humbja e arteries koronare e majtë, enët kryesore të gjakut, jep gjak në anën e majtë të zemrës
 • Humbjen e të gjitha enëve koronare
 • Para kirurgji kirurgji bajpas koronare, si dhe për të gjithë kardiokirurgjisë kryer një gamë të plotë të ekzaminimit të pacientit, duke përfshirë metodat e veçanta si electrocardiography, angiografia koronare dhe ultrazërit të zemrës.


  Sa për këtë kirurgji devijim zakonisht merr një nga venat e gjymtyrëve të ulët, të cilat menjëherë vini re nuk e dëmtojnë rrjedhjen venoz në këtë gjymtyrë të ulët.


  Përveç kësaj, për këtë qëllim mund të përdoret rrezatimi apo arterie të brendshme kraharorit.


  Operacioni është kryer nën anestezi të përgjithshme vetëm. Përgatitja për kirurgji përfshin hapat e njëjtë si për pjesën tjetër të kardiokirurgjisë.  Operacioni arterie koronare të anashkalojë shartim

  Fazat kryesore të koronare arterie anashkalojë kirurgji shartim:

 • Pacienti është dorëzuar në sallën e operacionit dhe e vendosi mbi tavolinë operativ. Anesthesiologist injektohet anestetik tek një pacient, atëherë pacienti bie në gjumë
 • Në pacientin trake hyri në një tub të veçantë endotracheal përmes të cilit pacienti merr frymë në të gjithë operacion duke përdorur freskore
 • Për një prerje gjoks midline është vertikale.

 • Si faqen e marrje ryshfeti është venë përgatitur ose arterie nga këto vende.
 • Kirurgu ndalet pacientin zemrës. Që atëherë, rrjedhjen e gjakut në të pacientit duke përdorur makinë të mushkërive. Duhet të theksohet se në disa raste, operacioni është kryer në zemër top sugjerim.
 • Devijim stitched në një fund të aortës dhe në vende të tjera pas ngushtimit arterie koronare.
 • Restauruar funksion zemra. Prerje është sewn në gjoks
 • Në disa raste, kirurgji kirurgji bajpas koronare mund të kryhet, siç tregohet më lart, e bllokim-zemrën, pa përdorur makinë të mushkërive. Përparësitë e kësaj metode janë:

 • mungesa e lëndimeve traumatike të qelizave të gjakut
 • Kohëzgjatja më e shkurtër e kirurgjisë
 • Rehabilitimi i shpejtë postoperative
 • Mungesa e komplikacioneve që lidhen me përdorimin e qarkullimit artificiale
 • Vazhdimi koronare të anashkalojë arterie shartim kirurgji në rreth 3 - 4 orë. Pas operacionit, pacienti është transferuar në njësinë e kujdesit intensiv, ku është koha e shërimit të ndërgjegjes - një mesatare prej një dite. Pastaj ai u transferua në një DEPARTAMENTI pavijonit të rregullt.  Komplikimet e mundshme të operacionit bajpas arterie koronare

  Komplikime të mundshme të kirurgjisë koronare arterie bajpas:

 • Infeksioni në seksionin
 • Trombozë thellë venë
 • Fusion nonunion ose jo i plotë i kafaz i kraharorit
 • Komplikimet e anestezionit, të tilla si hipertermia malinje
 • Infarkt miokardi për shkak të presionit të ulët, mbyllja e shpejtë e lumen devijim apo dëme
 • Dështimi akut i veshkave për shkak të presionit të ulët
 • Pash
 • Ngushtimin e devijim, sidomos përmes marrje ryshfeti venë
 • Keloids Arsimi
 • Dhimbje kronike në prerje
 • Komplikimet postoperative në formën e konstipacionit, humbje kujtese, etj
 • Angioplasty koronare kryer aftë shpesh shmang një operacioni të madh kardiak, të tilla si kirurgji koronare arterie bajpas.