Ilaqet kundër depresionit parandaluar nënat e reja për të gjiSSRI-të (frenuesit serotonin reuptake celektivnye) janë përshkruar shpesh ilaqet kundër depresionit, duke përfshirë edhe droga të tilla të njohura si Prozac, Zoloft dhe paxil, janë si vijon: ata të kapur serotonin tepërt nga qarkullimit të gjakut, duke ndihmuar neurotransmitters trurit punojnë kushte më të lehtë dhe të mprehta me depresion.

Studimi i minj femra të kryera në Universitetin e Cincinnati (Universiteti i Cincinnati), SHBA, tregoi se serotonin gjithashtu punon si një frenues në procesin e zhvillimit të qumështit të gjirit. Nëse gjoks të plotë, serotonin merr këtë sinjal dhe fillon mekanizmin e ndërprerjes së prodhimit të qumështit.

Gjoks - një sistem i mbyllur në të cilin stimul prodhimin e qumështit është aq i fortë që kërkojnë rregullim. Kjo rregullore e bën dhe serotonin.

Për shkak të faktit se SSRI-të rritur kohën që serotonin është gjetur në gjak, studiuesit vendosën për të gjetur se çfarë efekti bëj këto ilaqet kundër depresionit në gratë lactating.

Duke përdorur bazën e të dhënave kohët e fundit lindi gratë e para të lindur, studiuesit kryen një analizë krahasuese të kohës që ka kaluar që nga lindja e fëmijës deri në ardhjen e qumështit. Nga 431 gra morën tetë ilaqet kundër depresionit. Në SSRI-grup qumësht mesatare erdhi përmes 86 orë pas lindjes (gjashtë në ditën e katërt, një në pesë dhe një në 72 orë), ndërsa grupi i dytë i qumështit erdhi pas një mesatare prej 69 orësh.


Termi normal i ardhjes së qumështit (colostrum jo që i paraprin qumësht) janë 72 orët e para pas lindjes. Në këtë kohë, fëmija mund të fillojnë të shqetësohen dhe të shqetësojnë nënën. Plotësim me një përzierje mbështetet i nevojshëm në qoftë se një i porsalindur ka humbur më shumë se 10% të peshës së lindjes. Megjithatë, përzierje është tretur shumë më e gjatë se colostrum ose qumësht, dhe foshnjen mund të fle i ngushtë, në vend të thithja gjinjtë ndërsa gjiri ajo stimulon prodhimin e qumështit të gjirit.

"Është një rreth vicioz", - thotë ai. Vetëm dha grua duhet të sigurojë një mbështetje të tillë, duke përfshirë informacionin se nuk është e shqetësuar dhe e dinte se edhe nëse do të kishte 72 orë, kjo nuk është arsye që të heqë dorë dhe të përfundojë të ushqyerit qumësht fëmijës duhet të vijnë akoma.

Organizata Botërore e Shëndetësisë për Shëndetin e Fëmijës rekomandon ushqyerjen ekskluzive në 6 muajt e parë të jetës së tij.

Sigurisht, kërkuesit kanë kryer një test në minj kanë treguar efekt të madh negativ të ilaqet kundër depresionit në laktacionit, por grup kontrolli prej tetë gra tepër të vogla për të bërë konkluzione të caktuara të zbatueshme për njerëzit eksperiment.

Studimet e mëparshme, tha se me emërimin e SSRI-të e grave shtatzëna plotësisht të sigurta dhe shumë efektive në trajtimin e depresionit. Dhe, edhe pse studim i ri ngre pyetje të ilaqet kundër depresionit reale të sigurisë të kërkojnë një numër të vëzhgimeve të reja të numrit shumë më të madhe të grave.

Lajme përgatitur mbi www.sciencenews.org