Antibiotikët nuk ndihmojnë me sinusit
Nëse ju mendoni se keni nevojë për antibiotikë për të trajtuar
Forma akute e sinusit, dolichit së pari në dhjetë dhe lexuar në lidhje të re
shkencëtarët zbulim.

Gazeta zyrtare e Shoqatës Mjekësore Amerikane (Journal of American Medical Association) publikoi detaje sensacionale lidhur
Amoxicillin popullor antibiotik.

Studimi i përfshirë më shumë se njëqind e pesëdhjetë
Pacientët 18-70 vjeç, i cili u kthye te mjeku ankimore të një forme running
sinusit. Ata u ndanë në dy grupe, një prej të cilave ishte dhënë antibiotikë dhe
dytë - placebo. Duke kaluar dhjetë trajtim standard, çdo

Pacientët menduar marrjes Amoxicillin. Rezultatet e habitur ditën e tretë
Të gjithë pjesëmarrësit treguan të njëjtën tendencë për shërim.

Shkaku i infeksion sinus - viruset ose bakteret. Si
antibiotikët njohur veprojnë vetëm mbi bakteret, pa dhënë ndonjë
efekt mbi viruset.

"Nuk ka kuptim për të argumentuar qartë - thotë profesori
Universiteti Washington Medical Fakulteti Jane Harbatt. - Pjesa
pacientët me infeksion sinusit është bakterial, dhe ata me antibiotikë
mund të ndihmojë me të vërtetë. Problemi i vetëm është se kur mjeku i parë e sheh
i durueshëm, ajo mund të mos me sy për të përcaktuar se çfarë lloj i simptomave të infeksionit të shkaktuar


sinusit. "

Jane thotë se 80% e pacientëve me sinusit nuk kërkojnë ndonjë
se trajtimi serioz përveç simptomatike për shkak të sëmundjes së tyre vetë
një të kaluar për dhjetë ditë.

Bazuar në ekip të fundit hulumtues të udhëhequr
Udhëheqësia Jane kujton ekzistencën e dokumenteve në mënyrë të qartë
tha mjeku, i cili e merr njeri ankuar e sinusit, duhet së pari të
shikojnë zhvillimin e sëmundjes, dhe nuk nxitojnë për të përshkruajnë një antibiotik.

"Sigurisht, - tha Jane - mjeku duhet të bisedoni me
pacientët dhe shpjegojmë atyre se kjo është vetëm për antibiotikë, sëmundje
mund të jetë një virus, kështu - për shërim ka nevojë në radhë të parë,

kohë. "