Anoreksi


 • Anoreksi - simptomat kryesore
 • Simptomat specifike të anoreksi
 • Ka dy lloje të sjelljes në anorexia nervosa:
 • Shkaqet e anoreksi
 • Çfarë duhet të bëni në rast të anoreksi?

 • Anoreksi - simptomat kryesore

  Çrregullime të hahet të bëhet madhësia e vërtetë e epidemisë, veçanërisht në mesin e vajzave të reja stremyaschyh ndjekin idhujt e tyre yll. Anorexia nervosa - një sëmundje e rëndë kompleks, i cili, për fat të keq, nuk dihet të gjithë.

  Në anoreksi dikush për të fajësuar. Anoreksi nuk do të thotë që prindërit të sillen siç duhet deri fëmijën e tyre. Faktorët kulturorë, gjenetike dhe personale bashkëveprojnë ngushtësisht me ngjarjet e jetës, duke krijuar një terren të përshtatshëm për lindjen dhe zhvillimin e të hahet çrregullime psikologjike.  Në anokresii asgjë emocionuese. Shumë njerëz vëzhgojnë rraskapitës dietë pa mend është pohuar se ëndërr anoreksi sëmurë. Ata shohin vetëm manifestim dukshëm të kësaj sëmundjeje - thinness e tepruar, por nuk e vini re të gjitha rreziqet e kësaj "modës" sëmundje. Pacientët me anoreksi nuk është krenar për figurën e tyre ideale dhe nuk ndjehen tepër të bukur; Në qoftë se ju flisni me një person të tillë, ai do të mësojnë shumë - për shembull, një vajzë pesha e të cilit është 55 kgs me metër lartësi tetëdhjetë ndihet i trashë, i shëmtuar dhe elegant. Pacientët që vuajnë nga anoreksi kurrë njëherë le të një ndjenjë të cen, ata janë të frikësuar dhe me qoshe frikën e tyre.
  Nga anoreksi thjesht nuk e merrni off, kjo nuk është një sëmundje që më kujton një herë në muaj. Ndërgjegja e pacientëve me anoreksi nuk është e tyre, ata nuk mund të kontrollojë ndjenjat e tyre. Këta njerëz janë të obsesionuar fjalë për fjalë me mendimet rreth peshë, ushqim, kalorive dhe imazhin e trupit të vet. Shumë sëmundje dhemb edhe ëndërr - nightmares e tyre të bezdisshëm, ëndrrat ndërhyrëse rreth ushqimit dhe të ushqyerit. Dhe sufferers varfër gjumit dhe stradnytsi vazhdojnë të numërimin e kalorive dhe të vijnë në tmerrin e dialed 100 gram. Anoreksi - një sëmundje e tmerrshme që tërheq pre e saj me jetën normale dhe e dënon atë për të vetmia. Anoreksi është shumë e vështirë për të trajtuar.

  Ndonjëherë për të luftuar ndjekur për vite me rradhë.

  Anoreksi mund të çojë në vdekje. Nga rruga, anoreksi ka normat më të larta të vdekshmërisë të çrregullimeve psikologjike. Nëse ju ose dikush që njihni simptomat e çrregullimeve të hahet, të vazhdojë pa vonesë - kontaktoni mjekun.


  Simptomat specifike të anoreksi

  Pacienti me anoreksi kryesisht dallon ngurrimin për të mbajtur peshën përkatëse të kushtetutës së saj, moshës dhe rritjen ekonomike. Për të qenë të saktë, pesha e një personi normal duhet të jetë 85% ose më pak të peshës që konsiderohet standard për physique të tilla njerëzore, mosha dhe rritjen ekonomike.  Në mënyrë tipike, viktimë e anoreksi vazhdimisht ndjen frikë pamëshirshëm shërohen dhe për të fituar peshë, dhe kjo frikë larg refuzon të gjithë ndjenjat e tjera dhe emocionet. Kjo frikë nuk është konsideruar peshën e vërtetë të personit, dhe nuk e le të viktimën e tij edhe nëse ajo është në prag të vdekjes nga uria. Para së gjithash, shkaqet e anoreksi janë të rrënjosura në vetë-respekt të ulët, i cili është edhe një nga simptomat kryesore të sëmundjes së rëndë. Anoreksi pacienti beson se peshë, formë dhe madhësi parametrat e tij të lidhura direkt me vetë-ndërgjegjësimin dhe statusin personal. Viktimat e anoreksi shpesh e mohojnë seriozitetin e gjendjes së tyre dhe nuk mund objektivisht të vlerësuar peshën e tyre.  Një tjetër simptomë është tipike për gratë - parregullsi menstruale dhe mungesa e të paktën tri periudha të njëpasnjëshme menstruale. Në veçanti, një grua diagnostikuar "amenorrhea" (mungesa e menstruacioneve), nëse menstruacione e saj të fillojë vetëm pas terapi hormonale (p.sh., administrimin estrogjenit).


  Ka dy lloje të sjelljes në anorexia nervosa:

 • Stop - humbje peshe përmes dieting vështirë me një rënie në numrin e marrjes të ushqimit çdo ditë dhe ushtrim të tepruar.
 • Pastrimit - pacienti ha, dhe provokon të vjella apo abuzuar laxatives, diuretics ose enemas.

 • Shkaqet e anoreksi

  Ka një arsye që mund të ndikojë në shfaqjen e anoreksi. Zakonisht përfshijnë të tre faktorëve:

 • Bilohicheskiy (predispozicion biologjik dhe gjenetik)
 • Psikologjik (ndikimi i konflikteve familjare dhe të brendshme)
 • Social (efekt mjedis okruschayuschey, pritjet përtej imitimit)
 • Në punën me pacientët me anoreksi për të arritur një rezultat të suksesshëm gjithmonë merr parasysh të gjitha tre faktorë.


  Çfarë duhet të bëni në rast të anoreksi?

  Pyesni mjekun tuaj që të ketë atë dërguar në një psikiatër apo kontakt të drejtpërdrejtë me një psikiatër për të marrë një diagnozë të saktë të planit të sëmundjes dhe trajtimit.  Kur anoreksia është një mbështetje kusht psikologjike në formën e terapi individuale dhe familjare.

  Ndryshe nga depresioni apo paniku sulmeve, anoreksi nervosa është rezistent ndaj trajtimit. Nuk ka droga universale dhe efektive kundër anoreksi. Para së gjithash, mjekët përshkruajnë barna për qëllime të përgjithshme, e përdorur për të trajtuar probleme shëndetësore, të tilla si elektrolizë apo anomalitë e aritmisë kardiake.


  Ilaqet kundër depresionit: Shumë pacientë me anorexia nervosa gjithashtu vuajnë nga depresioni, dhe disa nga simptomat e këtyre sëmundjeve mund të eliminohet duke përdorur ilaqet kundër depresionit.

  Megjithatë, ka të dhëna provuar efikasitetin e antidepresantëve në trajtimin e anoreksi. Për më tepër, ilaqet kundër depresionit mund të kenë efekte të ndryshme anësore që vetëm do të rrisë gjendjen e pacientëve. Studimet kanë treguar se trajtimi i anoreksi është shumë më efektive kur priblizhaetsyaanoreksiya i pacientëve në normale.

  Qetësuesit: Efekti afatshkurtër i qetësuesit nga benzodiazepinat emrit mund të ndihmojë pacientët të kapërcyer ankthi anorexia. Këto barna janë Addictive, kështu që nuk e përdorin ato për të trajtuar pacientët me e drogës apo alkoolit varësisë.

  Estrogjenit: Gratë që vuajnë nga anoreksia, janë në rrezik në rritje e plasaritje; një rezultat i osteoporozën.

  Mungesa e menstruacioneve dhe peshë të ulët mund të shkaktojë një gjendje të ngjashme me menopauzë të hershme. Besohet, megjithëse marrja e estrogjenit mund të ndihmojë disa gra të kompensuar mungesën e mineraleve në eshtra dhe parandaluar formimin e çara në të ardhmen.

  Në rastet kur sëmundje serioze të shoqëruara me anoreksi dhe pesha e pacientit kur bie përsëritet dhe është më pak se 15% e peshës normale të nevojshme shtrimin në spital urgjente.