Anomali të gjymtyrëve


 • Llojet e anomalive të gjymtyrëve
 • Shkaqet e anomalive gjymtyrë
 • Të jetosh me shëmtisë

 • Në rreth 1 rast në 5000 foshnje të lindur atje foshnjave me defekte të lindjes e gjymtyrëve. Këto anomali mund të shprehet në shkallë të ndryshme.


  Llojet e anomalive të gjymtyrëve

  Rritja e tepërt e gjymtyrëve të quajtur makromeliey (nga greke Macro-ve -. Të mëdha dhe Melos - duke i dhënë fund).

  Më shpesh, megjithatë, nuk është hipoplazise ose gjymtyrë ka defekte të ndryshme të gishtave. Në raste ekstreme, fëmijët janë duke lindur, të cilat në mungesë të një ose më shumë gjymtyrët.
  Cen i tillë i rëndë i quajtur ektomeliey.

  Ndonjëherë nuk ka fund duart e departamenteve ose këmbët. Në fund të një fëmije ekzistuese në krah, këmbë apo kofshë amputim trungu duket si (hemimeliya).

  Ndonjëherë lindjes "gabimet" në zhvillimin e fetusit që çon në mungesën e një fëmijë pjesa e mesme e gjymtyrë. Kjo situatë mjekët quajtur fokomelyya; krahun ose këmbën në këtë rast fillon të drejtë nga trupi dhe pamja e saj i ngjan një Flippers vulë. Në parakrah shpesh shënuar rrezatim hypoplasia ose kockave ulnar, duke çuar në duart karakteristike deformim. Në këmbën plotëson tibial hypoplasia ose kërci eshtra ose të dyja në të njëjtën kohë, dhe për këtë arsye në zhvillim këmbë dhe këmbë gjë e shëmtuar.  Shkaqet e anomalive gjymtyrë

  Veset e rënda si ektomelii ose fokomelyya shpesh rezultat i dështimeve gjatë zhvillimit të fetusit që mund të ndodhë si rezultat i substancave të ndryshme toksike në të nënës gjatë shtatzënisë.

  Shembull famëkeq - efektet e drogës talydomyda që në gjysmën e dytë të shekullit XX gra amerikane e rekomanduar për të aplikuar për lehtësimin e simptomave të toksicitetit gjatë shtatzënisë. Ajo u zbulua më vonë se thalidomide shpesh çon në keqformime kongjenitale të fetusit, shpesh duke vepruar në një gjymtyrë vetëm një fëmijë. Si rezultat, vendi në një periudhë relativisht të shkurtër kohe në dritë një mori e fëmijëve me gjymtyrë të pazhvilluara.

  Kjo ishte një tragjedi kombëtare! Një tjetër arsye keqformime gjymtyrë - spikes që thyejnë zhvillimin e duhur të embrionit. Ata mund të zbulohen nga ekzaminimi me ultratinguj e grave shtatzëna.


  Të jetosh me shëmtisë

  Kjo mund të duket se keqformime kongjenitale të rënda të tilla si fokomelyya aftë për të fjalë për fjalë të kalojnë ditët e para të jetës. Por historia njeh shembuj të njerëzve me të meta të rënda jo vetëm që nuk u dorëzuan luftën e tyre për një jetë më të mirë, por ka arritur si rezultat i kësaj luftë sukses mbresëlënës. Për shembull, lindur në Prusi në 1848. Charles Herman Antal në vend të duarve ishin trungje të shkurtër, secila prej të cilave përfundoi me vetëm një gisht.

  Megjithatë, Charles ishte në gjendje për t'i shërbyer jo vetëm plotësisht veten me këpucë me majë tuaj, por edhe mësuar për të luajtur violinë. Ajo mund edhe të ndryshojë string gjatë performancës, deftly vetos këmbët! Muzikanti i famshëm në mënyrë të përsëritur nisën për në Evropë, ishte në Shtetet e Bashkuara, Kuba, Meksika dhe disa vende të Amerikës së Jugut. Në fund të jetës së tij ai shkroi biografinë e tij, i cili është sensi i famshëm i humorit nuk është quajtur "dorëshkrim" dhe "pediskriptom" (nga Podos grek, pedis -. «Këmbë")!

  Po aq alkoolike mahnitshme të kafshëve demonstruar në shekullin e XVIII. "Gjeniu Pinnipeds" Mathias Byuhinher. Pavarësisht fokomelyya (ai, në fakt, nuk ka pasur të armëve apo këmbët!), Mathias studiuar muzikë, e shtënë e bukur, ishte shpikës, ishte katër herë i martuar dhe ka grumbulluar 11 fëmijë!

  Një shembull i fitores mbi fatin me sa duket e pashmangshme!

  Informacion nga neni C. Afonkina "sëmundjet e lindura të kockave dhe muskujve të organeve njerëzore dhe indeve"