Anestezi mundur komplikime pas operacionit për gjë e shëmtuar këmbë valhusnoyFeatures anestezi

Siç është përmendur tashmë, kirurgji valhusnoy për gjë e shëmtuar e gishtin e madh të kryer nën anestezi lokale. Kjo do të thotë se pacienti gjatë operacionit është i vetëdijshëm. Për anestezi lokale duke përdorur anestetik, prokainë, lidocaine, markain, bupivakaine dhe të tjerët.

Megjithatë, në diskrecionin e anesteziologu dhe pacientit mund të përzgjidhen dhe një metodë të ndryshme të anestezi: kurrizore, intravenoze, endotracheal.

Kundërindikimet për këto metoda të anestezi është pak, e vetmja gjë që mund të kufizojnë përdorimin e disa prej tyre - një purulent dhe sëmundjet inflamatore në ndërhyrjen e pohuar.

Mosha nuk është e njëjta nga çdo pengesë.

Shpesh, për këtë operacion është kryer anestezi përçueshmëri (nervat anestezi që kontrollojnë këtë sektor, përgjegjës për ndjesi në artin). Kjo zgjidhje mjet anastezik injektuar në vend të kalimit nervat përgjegjës për ndjeshmërinë e këmbës. Për ta bërë këtë, mjeku fut një zgjidhje në kyçin e këmbës, ku nervat janë të cekët. Dhimbje ndodh brenda 5 - 10 minuta. Pas hyrjes në zgjidhje anestetik mund të ndihet në fillim dhe shpimi gjilpërash lehtë ndjesi e nxehtësisë në këmbë.


Periudha postoperative

Pas operacionit, anestezi do të duhet disa kohë - një orë, maksimum orë.


Gradualisht ajo do të marrë veprim.
Analgesics Prandaj, për dhimbje pas operacionit është e nevojshme zakonisht - të tilla si analginum konvencionale apo çfarëdo të drogave të tjera.
Periudha postoperative zakonisht mund të marrë nga 6 javë për 6 muaj, në varësi të kompleksitetit të operacionit. Restaurimi i plotë i plyusnefalanhovoho përbashkët funksionit ndodh brenda 1 viti.

Hala Metal, fiksimin fragmente të eshtrave janë hequr zakonisht pas 3 - 4 javëve. Qepje janë larguar pas 1 - 3 javësh. Në periudhën postoperative është e rekomanduar që të veshin insoles ose këpucë speciale ortopedike. Këpucë normale mund të jetë i veshur pas 5 - 6 javë.

Pas 8-9 javësh pacienti mund të kthehet në aktivitet normal fizik.


Komplikimet dhe pasojat e kirurgjisë për valhusnoy gjë e shëmtuar e gishtin e madh

Komplikimet janë të përbashkëta për të gjitha operacionet, duke përfshirë operacionet në këmbë. Ndërlikimet më të zakonshme përfshijnë si në vijim:

 • Komplikime infektive e indeve të buta - ata janë një dhimbje në plagë, skuqje dhe ënjtje. Nëse infeksioni prek kockën (e cila zakonisht ndodh gjatë operacionit ose pas kalimit nga infeksioni indeve të buta në të kockave), ka një shtet si osteomielit.

  Kjo malcim i kockës. Parandalimi i komplikacioneve infektive është subjekt pa mikrobe dhe antiseptik gjatë operacionit dhe në përputhje me kujdesin e duhur të plagës pas operacionit. Në rast të komplikimeve mjeku përshkruan antibiotikët. Një infeksion më i rëndë (sidomos me zhvillimin e osteomielit) duhet të mbështetet në ndërhyrjen kirurgjikale të përsëritura.
 • Gjakderdhje. Ky problem mund të ndodhë zakonisht gjatë operacionit, të tilla si dëmtim të enëve të gjakut.
 • Vonuar bashkimin e fragmenteve të kockave pas hapjes së kockave. Komplikimet e tilla shpesh shoqëruar me comorbidities tjera të pacientit dhe i metabolizmit te kockave normale.

  Për shtimin e përshpejtuar e fragmenteve të kockave të jetë rekomanduar produktet dietë të qumështit (djathë, djathë) dhe mish dhe vitamina (fruta dhe perime).
 • Zhvendosja e fragmenteve të kockave. Arsyeja për këtë ndërlikim mund të jetë i dëmtuar ose fiksimi i fragmenteve gjatë kirurgjisë apo traumave ndalesa e pacientit (p.sh. ushtrim në këmbë në periudhën e hershme postoperative).

 • Efektet anësore të anestezi lokale

  Ata janë zakonisht:

 • Reaksionet alergjike (kryesisht në Novocain) dhe ata zakonisht ndodhin menjëherë pas administrimit të anestezisë.
 • mpirje në prerje të lëkurës, ndjesi djegie dhe ndjesi shpimi gjilpërash.

  Kjo është për shkak të dëmtimit të degëve nervore që janë thellë në lëkurë.
 • shkurtimin gishtin e madh me prerje fragment trupë.
 • sëmundje degjenerative të përbashkët (arthritis) ose ashtu-quajtur nekrozë avascular pas operacionit lidhur me qarkullimin e gjakut në të përbashkët.
 • omozolelost në shputën e këmbës
 • Informacion nga artikullin "anestezi gjatë operacionit Hallux valgus»