Anevrizmalnaya karakteristikat kist kockave dhe manifestimeve


 • Veçori anevrizmalnoy cist kockave
 • Manifestimet anevrizmalnoy kist kockave

 • Anevrizmalnaya kist kockave është një plagë e madhe kockë e përbërë nga gjaku e mbushur dëmtimit të dhëmbëve të madhësive të ndryshme, të ndara nga ndarëse që përmbajnë pjesë të kockave Ajo duhet të konsiderohet një sëmundje të veçantë, edhe pse në disa raste struktura është i afërt me kist tumorit.


  Veçori anevrizmalnoy cist kockave

  Anevrizmalnaya kist karakterizohet nga zgjerimi i kockave, zhvillimin e shpejtë dhe të përmasave të mëdha që mund të sugjerojnë një tumoreve malinje, por në fakt ajo është e mirë, edhe pse vend i sëmundjes në shpinë nganjëherë shoqërohet me paralizë të rënda dhe ndonjëherë të pakthyeshme në shkelje të organeve pelvike, plagë krevat, të rënda gjendja e përgjithshme.

  Anevrizmalnaya kist ndodh më shpesh në fëmijët dhe adoleshentët nga 5 deri në 16 vjet, me çdo sex u gjend. Vendndodhja e më e zakonshme është gjoks i saj dhe shpinë qafës së mitrës më pak mesit të prekur shpesh dhe lumbosacral. Anevrizmalnaya kist mund të ndikojë në një ose më shumë, nganjëherë 5-6 rruaza ngjitur. Lokalizimi në rruaza është e ndryshme.


  Manifestimet anevrizmalnoy kist kockave

  E para cysts manifestime anevrizmalnoy e shpinë zakonisht janë të pasigurta; shpesh, fëmija të dhemb dhimbje, dhimbje ndonjëherë bëhet e rëndë. Ato ndodhin ndonjëherë në tension, lëvizje, tendosje, kollitjes, disa fëmijë nuk kalojnë.


  Në raste shumë të rralla, dhimbje intensifikuar gjatë natës.

  Dhimbje në fëmijët dhe ndjerë fort në disfatë, ose stimulohet sëmundjet e stomakut.

  Në disa pacientë simptomë e parë e sëmundjes, i cili tërhoqi vëmendjen e pacientit ose të tjerët u ënjtje, dhe më në fund, si përjashtim, disa pacientë zhvilluar tumor pa prekursorë, dhe sëmundje filloi të vijë befas me paralizë, si rezultat i traumave apo të vogël pa ndonjë Arsyet.

  Kjo foto është e pasigurt në fazën fillestare të sëmundjes të çon në faktin se pacientët janë duke vëzhguar për një kohë të gjatë me një shumëllojshmëri të diagnozave të tuberkulozit, dhimbje të nervit shiatik, cholecystitis, tumor palcës kurrizore, sklerozë të shumëfishtë, etj ..

  e. Pacientët vijnë në klinikat e specializuara nuk para 6-12 muaj të sëmundjes.

  Informacion nga artikullin "kist Anevrizmalnaya kockë"