Ndarje Anal


 • Ndarje Anal
 • Manifestimet

 • Ndarje Anal

  Ndarje anal (ndarje anal) - është dëmtuar mukozën rektale në vendndodhjen e muskul unazor anal.

  Në 90% të plas ndodhet në pjesën e pasme të kanalit anal.

  Shkaqet më të shpeshta të çarjes kronike anal është kapsllëk, mukozën e dëmtuar objekte të huaja (p.sh. nga vakt kockave), si dhe seks anal.

  Sëmundja ndodh shpesh. Më shumë se një e treta e pacientëve janë në moshë pune; shpesh prek femrat (mbi 60% e të gjithë pacientëve).

  Kontribuar sëmundje është kolit, proctosigmoiditis, enterocolitis, hemorroide, etj Pothuajse 70% e pacientëve plas kombinuar me sëmundjet kronike të traktit të sipërm gastrointestinal (gastrit, ulçerë stomakut dhe Ulçera duodenale, cholecystitis).

  Në të njëjtën përqindje e pacientëve me një kombinim të fissures anal dhe hemorroide.


  Manifestimet

  Simptomet kryesore të çarjes anal:

 • dhimbje të mprehtë gjatë dhe pas jashtëqitjes;
 • gjakderdhje të pakta gjatë defekimit (jo gjithmonë në dispozicion);
 • vrull muskujve dhe tensioni në anus (vrull muskul unazor).
 • Dhimbje të forta pas stol mbajtur deri në disa orë, duke çuar në trazira nervozizëm, nervozizëm, gjumë. Pacientët me ndarje anal udhëtim frikë në tualet dhe pa vetëdije të vonojë karrige, e cila çon për të nënshkruar feces dhe dëmtimin e mëtejshëm të anusit gjatë jashtëqitjes.

  Ka dy forma të sëmundjes, e cila është një nga fazat e procesit dhe kanë rrjedhën klinike të çarjes akute anal, çarjes kronike anal.
  Në plas akute dhimbje ka një fazë të dallueshme: dhimbje afat-shkurtër në kohën e jashtëqitjes, e cila është shoqëruar ndonjëherë nga gjakderdhje të lehtë; pastaj periudhë tjetër që zgjat disa minuta dhe dhimbje më në fund intensive crampy për orë të tëra. Në shumicën e rasteve akute fissures anal shërohet me metodat konservative. Pas 3-4 javë në mungesë të trajtimit në kohë të sëmundjes bëhet kronike. Ndarje kronike anal është i ndryshëm kur shihet nga akute, çarje edge trash duket ind mbresë i përafërt në buzë skajor të indeve mbresë formon një "breg mbikëqyrës."  Dhimbje në çarjes kronike anal ndodh, zakonisht pas një lëvizje zorrë më pak intensive ose ata mund të mungojnë. Diktim dhe vrull i muskul unazor të ruajtura. Ata mund të bashkohet me kruarje dhe tretje në rajon perianal.

  Shërim patrajtuar vetë ndodh. Çarje Area rritet, skajet e saj janë mbyllur, e formuar ulcerat e dhimbshme (ndarje kronik anal), e cila shfaqet dhimbje e dhimbshme dhe baret. Trajtim në fazat e hershme të sëmundjes momentin - shërim ndodh shumë më të shpejtë dhe mund të jetë të shpenzuar ambulatore (pa pranim në spital).

  Në çdo rast, skema duhet të diskutojnë trajtimin tuaj me mjekun tuaj.