Një test i gjakut për depresion - një realitetStudim i gjakut të luajë një rol shumë të rëndësishëm në diagnostikimin e sëmundjeve të ndryshme në fusha të ndryshme të mjekësisë. Kohët e fundit një artikull u botua në revistën "Biologjik Psikiatrisë» (biologjike Psikiatrisë), e cila ka deklaruar se shkencëtarët holandezë janë në prag të krijimit të një test të gjakut për diagnostikimin e sëmundjeve psikiatrike, duke përfshirë depresionin.

Hulumtuesit holandez kryer studime që kërkohen gjene specifike përgjegjës për depresion në lëndë të shëndetshme dhe në pacientët me depresion klinik. Ishte vendosur nga shtatë gjeneve në tërë gjak që dallojnë njerëzit me depresion nga të shëndetshme.

"Ky është një hap i parë, por i madh në përgatitjen e diagnozës molekulare e depresionit", - thotë Sabina Spiyker (Sabine Spijker), një nga sponsorët.

Sipas ekspertëve, kjo mënyrë e diagnostikimin e çrregullimeve mendore në rastet kur jashtëzakonisht e vështirë për të shkaktuar pacienti për të biseduar me të njëjtin gjak në krahasim me jetuar mjeku i paanshëm.

Dr John Hennessy (John Krystal), kryeredaktor i "Biologjike Psikiatrisë", ka thënë: "Është shumë herët për të besuar se studimi i gjeneve të na çojnë në shfaqjen e gjakut çrregullimeve mendore diagnostike ose parashikuese. Megjithatë, qëllimi i këtij hulumtimi është shumë e rëndësishme, pasi studimet e mëparshme nuk i ka lejuar mjekët për të vënë një diagnozë të caktuar dhe, për më tepër, të përshkruajnë trajtim të duhur. "