Analizat e ADN-së mund të jetë i falsifikuarSiç e dini, ADN (acidi deoxyribonucleic) është bartës i informacionit gjenetik, dhe zona e saj të veçanta të përmbushur gjene të caktuara. Deri kohët e fundit, Analiza e DNA ka qenë një nga metodat më të besueshme të diagnozës, ajo është e lejuar për krijimin e atësisë dhe të përcaktojë shkelësin për vetëm disa molekula. Por kohët e fundit, shkencëtarët izraelitë kanë treguar se ADN lehtë mashtrohen - më e lehtë se shenjat e gishtave.

Hulumtuesit Dr. Dan Frumkin, Dr Adam Vassershtrom, Ariana dhe Aaroni Davidson Graphite artikull bujshme të botuar në revistën prestigjioze shkencore në gjenetikë FSI gjenetikë, i cili siguron lexuesit se prania e një mostër të vogël të ADN-së është e mundur për të riprodhuar qelizat që përmbajnë informacionin gjenetik dhe transplantin e tyre në një tjetër kampion.

Hulumtuesit ishin në gjendje të sajojnë një mostër biologjike që përmban ADN-në. Pastaj, përdorni disponueshmërinë profilin gjenetik të ADN-së në një bazë të dhënash ndërtuar një mostër ADN-së, profilin përkatës unik, pa marrjen e personit biologjik material për të cilin profilin takon. Me fjalë të tjera, është e mundur, nëse është e nevojshme, të hequr qelizat e kuqe të gjakut nga burri mostër të gjakut dhe qelizat transplantuar ADN grua atje, atëherë kjo testet e përsëritura të gjakut mund të jetë femër.

Shkencëtarët thonë se ata nuk kanë nevojë të jetë një ekspert në mjekësinë ligjore për të analizave të ADN-së rreme. Është provchytysya mjaft disa vjet në universitet në Fakultetin e Biologjisë dhe të jetë në gjendje për të ndërtuar një "vendin e krimit" deftly zëvendësuar analizën e të dhënave e pështymë dhe gjak.


Si rezultat i kësaj teknike dhe praninë e kriminelëve të arsimuar avokatëve dhe gjykatat do të jetë shumë më e vështirë për të ndërtuar e tyre akuzuar për vrasje apo përdhunim bazuar në mostrat e ADN-së mbetur fajtor në akt.

Ekspertët gjithashtu besojnë se ADN-fabrikuara përbëjnë një kërcënim jo vetëm për të kriminologjisë, por edhe për të famshëm të cilët duhet të kenë frikë pamjen e paparacët bezdisshëm. Pas të gjitha, ata do të gjej për disa yje që bishtat e cigareve lënë prapa tyre një filxhan çaj për të ndjekur mbetjet e testeve pështymë për një tjetër "sensacional" material i trashëgim apo sëmundjeve ekzistuese.

Por shkencëtarët nuk bëjnë thirrje për të braktisur analizën e ADN-së.

Ata kanë zhvilluar një test me të cilin për të dalluar mes analizave natyrore dhe të rreme. Sipas Frumkin, në ADN-në e rreme i mungojnë disa molekula, por njohin mungesën e tyre është me anë të ekzaminimit të veçantë. Hulumtuesit sugjerojnë rojet fitojnë teknologjitë që mund të ndihmojnë në përcaktimin saktësinë e të dhënave.

Lajme përgatitur në www.nytimes.com