Amerikanët përkohësisht hequr gjashtë trupa


Për të arritur në tumor, mjekët kishte për të hequr një pacient në gjashtë prej barkut, dhe pas intervenimit të qep e tyre në vendin e tyre origjinale.

Nëntë muaj më parë, 63-vjeçari Brooke Sepp (Brooke Zepp) diagnostikua leiomyosarcomas - një tumor malinje e muskujve të lëmuar.
Tumor është e vendosur thellë në enët e mëdha të barkut dhe mbulojnë konsiderohej paoperueshëm për shkak të kompleksitetit të qasjes kirurgjikale dhe kimioterapia tradicionale dhe radioterapi ishin të paefektshëm. Sipas mjekëve, pacienti nuk mbetën të jetojnë më shumë se gjashtë muaj.

Për të shpëtuar jetën e një gruaje nëntë mjekë të udhëhequr nga Tomoyaki Kato (Kato Tomoaki) vendosi për një operacion të ndërlikuar dhe i mundimshëm.

Sipas kirurgut, diametër tumor prej rreth 5 centimetra rrethuar aortës dhe bazën e dy anijeve të mëdha - chrevnoy dhe arteriet superiore mezenterike që ushqehen pothuajse të gjitha organet e barkut.

"Nëse ne u përpoq për të hequr tumorin nga metodat konvencionale, ajo mund të shkaktojë dëme në organet që janë furnizuar këto arteriet. Kjo është arsyeja pse qasja e zakonshme kirurgjikale konsiderohej tumor paoperueshëm, "- tha Kato gjatë një konference për shtyp të mbajtur më parë këtë javë.

Sipas mjekut, gjatë operacionit ata hoqën gjashtë organe - stomakut, pankreasit, mëlçisë, shpretkë, zorrë e vogël dhe zorrës së trashë shumica e organeve dhe vendosen në një enë prej akulli.


Faza tjetër e tumorit dhe kirurgët Hiq enët e prekura, duke zëvendësuar ato me artificiale, pasi që të gjitha trupat u kthyen në vendndodhjen origjinale dhe sewn me anijeve të reja.

Tre javë pas operacionit Brook Sepp mori pjesë në një konferencë shtypi. Një grua ka raportuar se ndjehet mirë dhe po bëhet gati për shkarkim nga spitali. Sipas mjekëve, pacienti nuk është në rrezik të refuzimit, por nuk mund të garantojë mungesën e përsëritje tumorit. Në të ardhmen, operacionet e reja të teknologjisë mund të përdoret për të trajtuar pacientët e tjerë me kancer, si dhe njerëzit që vuajnë nga aneurizëm të aortës abdominale, tha Kato.