Kirurgët amerikanë njëkohësisht transplantuar veshkën gjashtë


Një seri e transfertave bërë e mundur nga dalja e
Vullnetarët e donatorëve të gatshëm për të dhuruar veshkën e tij çdo
njeri i varfër.

Të afërmit e pesë nga gjashtë kandidatëve
Transplantimi ishin të gatshëm për t'i dhënë atyre një veshkë, por kjo nuk mund të
bërë përmes papajtueshmërisë indeve. Në të njëjtën kohë, trupat e tyre mund të
vijnë pacientë të tjerë. Me mjekët e veshkave të donatorëve i gjashtë
në gjendje për të shkëmbyer, në të cilën pohodyaschye grafts
ishin të gjithë të sëmurët.

Të gjitha transaksionet u vendos që të mbajë një të tillë
ditë, siç ishte e pamundur për të përjashtuar dikë nga potenciali
Donatorët papritmas mund të braktisë synimin e tij.

12
Operacionet që kërkohen pjesëmarrjen e më shumë se 100 mjekë të ndryshëm

specialitete janë kryer në gjashtë veprojnë në e shtunë, 5
Prill. Nuk ka komplikime gjatë operacionit nuk pati, dhe tani
mjekët të vlerësuar gjendjen e të dy donatorët dhe përfituesit
"Wonderful".

Sipas mjekëve amerikanë sot
Dita e gjashtë Transplantimi i njëkohshëm i veshkave - operacion më ambicioz
lloji në botë. Më parë në të njëjtën klinikë është kryer në të njëjtën kohë
transplantin e veshkave pesë pacientë. Mundësia e operacioneve të tilla në SHBA
mjekët u zhvillua përmes sistemit kombëtar të shkëmbimit
Të dhënat mbi organet e donatorëve dhe indet.