Mjekët amerikanë hequr veshkën e donatorëve përmes vaginësShkencëtarët amerikanë nga fakultetin e mjekësisë të Universitetit Johns Hopkins kryen operacionin e parë për të hequr një veshkë të shëndoshë në një pacient-donator përmes hapjes së vaginës. Atëherë veshka ishte transplantuar mbesën e donatorëve. Si të siguroj mjekë, një metodë e re do të zvogëlojë dhimbje, dhëmbëza dhe të zvogëlojë numrin e pacientëve gjatë rehabilitimit.

Në vend të gjatësisë tradicionale të prerë prej 15 cm, e cila është standard i gjatë nephrectomy (heqjen e veshkave), mjekët ishin të kufizuara në tre vrima në madhësinë e barkut zgavër të disa milimetra. Sipas 48-vjeçarit Kimberly Johnson, një donator i veshkave dhe nënë e tre fëmijëve, ajo iu nënshtrua operacion më të lehtë se sa lindjes së fëmijës.

Trupi i nevojshëm mbesën e saj, i cili pësoi infeksion të veshkave dhe asistencën e nevojshme nga donatorët. Në Kimberly Johnson hequr mitra dhe veshkat promovimi nuk ndikojnë në organet gjenitale e saj.

Largimi më herët Transvaginal përdoret për të hequr tumore në veshka ose funksionalizimi malinje e cila kërcënuar shëndetin e pacientëve. Bëhet edhe nëpërmjet organit gojë, e përdorur laparoscopy, e cila lejon maksimal të reduktuar shkurtime në operacione. Anthony Kalu, kreu i Gastroenterologjise, tha se para se bota është bërë rreth 300 operacione të tilla, por ai kaloi ndërhyrjen e parë të tillë.


Siç tha Robert Montgomery, kreu i transplantimit Mjekësisë Fakulteti i Universitetit Johns Hopkins University, hequr veshka përmes hapjeve natyrore duhet të përshpejtojë shërimin e pacientit, atëherë ruani dhëmbëza, duke siguruar një cilësi të lartë të transaksioneve efekt kozmetike. Ajo i thotë Montgomeri operacioneve laparoskopike Transvaginal janë kryer duke përdorur një aparat mikroskopik dhe të instrumenteve kirurgjikale mikroskopike. Kamera është futur nëpërmjet një vrimë në kërthizë dhe scalpels - nëpër vrima në bark. Gjatë rrjedhës së kirurgët operimit vëzhguara duke përdorur monitor.

Pasi trupi është prerë nga venat e indeve të izoluar, arteriet dhe të veshkave është i vendosur në një qese të veçantë, e cila është nxjerrë pastaj përmes vaginës. I gjithë operacioni për të hequr një veshkë mori 3,5 orë, sa më shumë të vazhdojë funksionimin normal kur bark është i prerë.

Aktualisht në linjë për një donator të veshkave janë mbi 78.000 njerëz, dhe veshkave donatorëve nephrectomy është një nga operacionet më të popullarizuara në veshka. Numri i donatorëve është në rritje në sajë të shfaqjes së laparoscopy sepse procedura e zvogëlon periudhën e rehabilitimit dhe lë plagët e vogla. Mjekët shpresojnë se re Endosurgery metodë transluminal me hapje natyrore të ndikojnë dukshëm në gatishmërinë e njerëzve për t'u bërë donatorë të shëndetshme.

Lajme përgatitur në faqen www.cnn.com