Ambliopia, apo sy dembel


 • Shkaqet e ambliopia
 • Parimet e trajtimit të ambliopia

 • P Richina amblyopia
  Ambliopia të thotë ulje në mprehtësi vizuale që ndodh në shkelje të zhvillimit normal të sistemit vizual. Ambliopia - reduktuar vizion për shkak të pasivitetit apo syri dembel.

  Më amblyopia ndodh në fëmijëri. Një arsye për ndodhjen e saj mund të jetë ndryshimi në madhësinë e syrit ose mungesa e dritës për retinë, të tilla si katarakti, katarakt kornesë, ndryshimeve bruto në trup tejdukshëm.

  Një tjetër arsye mund të jetë niveli i lartë i astigmatizëm ose hyperopia një sy. Nëse fëmija truri merr një imazh të qartë nga një sy, dhe nga ana tjetër - e paqartë, ajo fillon të përdorë informacionin nga të parët dhe të injorojë sinjal fuzzy nga syri i dytë.

  Nuk është shpesh shkaku i ambliopia është strabismus. Por nganjëherë sëmundje ndodh dhe "asnjë arsye të dukshme". Shkaqet janë shumë individuale. Për shembull, një amblyopia fëmijë fillon në dallimin në mes të syrit duke parë vetëm një dioptri, dhe truri tjetër copes me situatën, madje edhe kur dallimet në katër dioptri.

  Nëse amblyopia - shkelje e lindur, fëmija nuk e di se çfarë për të parë diçka të ndryshme. Sepse ai e sheh çdo gjë si normale dhe të ankohen për vizion do të jetë. E njëjta gjë ndodh me mungesë të zgjatur të patologjisë korrigjim thyerjes kur fëmija nuk e mbajnë syze, lente kontakti.

  Parimet e trajtimit të ambliopia


  Më një fëmijë ka ambliopia, më e vështirë për të kapërcyer. Në vetvete, çrregullim i pranishëm i fëmijës nuk ka kaluar, dhe vizion normal nuk mund të formohet apo depresion. Pra, mënyra më e mirë për të shmangur problemet në të ardhmen - kjo zbulojë sëmundjen e hershme.

  Trajtimi i ambliopia te fëmijët duhet të fillojnë për identifikimin e çrregullimeve organike, të cilat gjithashtu mund të shoqërojnë dhe strabismus dhe astigmatizëm, dhe hyperopia. Bëni të mundur vetëm me përdorimin e të ashtuquajturës metodë të përcaktimit natyrën e perceptimit vizual në nivelin e lëvore vizuale - studimin e potencialeve vizuale thirren (VEP).

  Ashtu si elektrokardiogramë, VEP objektivisht pasqyrojnë punën e neuroneve në lëvore vizuale.

  Trajtimi i ambliopia tek fëmijët është e lidhur direkt me trajtimin e sëmundjes, që çoi në zhvillimin e saj. Trajtimi - konservator, të mbajtur kundër sfondit të korrigjimit të zgjedhur si duhet okulare. Shumica e fëmijëve në trajtim të okluzion e përcaktuar (nënshkrimi) sy të mirë e sheh, por jo e mjaftueshme. Trajtimi përfshinte lloje të ndryshme të stimulimit - dritë, foto-stimulim, stimulimi frekuencave kontrast etj Në strabismus dhe nystagmus në një pikë trajtim konservator është operacioni në muskujt e syrit.

  Kur nystagmus pas kirurgji amplitudë nystagmus zvogëlohet sepse mprehtësi vizuale gjatë trajtimit konservativ të mëvonshëm. Kur operacioni strabismus është kryer për të rivendosur ekuilibrin e duhur të muskujve ndërmjet muskujt që lëvizin sytë. Është e nevojshme për të rivendosur vizion binocular dhe për të zvogëluar mundësitë e përsëritjes për trajtimin e ambliopia te fëmijët.

  Strategjia e përgjithshme e trajtimit të ambliopia është reduktuar në katër fusha:

 • korrigjim vizion me syze ose lente kontakti
 • stimulim (terapi) makulare Rajoni sytë ambliopiynoho
 • korrigjim strabismus (nëse ka)
 • zhvillimi dhe mbështetja e binocular, vizion stereoskopik
 • Tre Zonat e fundit kërkojnë një ndërveprim të qartë në mes të mjekut me pacientin.

  Mos harroni, sa më gjatë se problemi ekziston, më e vështirë për të kapërcyer.

  Informacion nga artikullin "ambliopia në Fëmijët".