Alkooli rrit ankthinJeta e njeriut modern i shoqëruar nga stresi të vazhdueshëm. Tension të vazhdueshëm në punë, mbaro punë, frikë majtë gjëra të paplotësuara të rëndësishme - janë arsyet kryesore pse ka një tendosje nervor. Pushime fluturon kohë të lirë shumë shpejt fundjavë nuk është e mjaftueshme, dhe si pasojë një person arrin për alkool. Sipas shkencëtarëve amerikanë, shkaku më i zakonshëm i përpjekjeve për të "mbyten pikëllimin në verë" është lodhje kronike, ankthi për të ardhmen dhe ankth të vazhdueshëm. 13% e amerikanëve me gati 35 mijë të anketuarve thanë se e përdorin alkoolin në lehtësimin e tensionit.

Herët ose vonë njerëzit të mësohen me idenë se për të përmirësuar gjendjen shpirtërore, ka vetëm një mënyrë - alkool.

Sidomos shpejt të prodhuar varësie alkoolit njerëz të prekshme dhe mosbesues të cilët nuk janë në gjendje për të përballuar me problemet e përditshme ndryshe. Pasi e gjeti, kjo mënyrë lehtësisht të kuptueshme për një paqe të rreme, ata nuk janë në gjendje të heqë dorë prej saj. Kështu zhvillimin alkoolizmi kronik.

Si ata vini re, kohët e fundit edhe rritje të dukshme në përdorimin e qetësuesve. Në një përpjekje për të shpëtuar nga realiteti frikshme, njerëzit fillojnë të thithin sasi të mëdha të drogave qetësimin e varësisë, të ngjashme me alkoolin. Frika e qasjes në një mjek dhe duke gjetur metoda të tjera të zgjidhjes së problemeve shpesh çon në fobi sociale - frika e kronike të komunikuar me të tjerët.


Për të parandaluar këtë, ne kemi nevojë për psikologë me kohë ndihmë.