Alkooli është i rrezikshëm edhe në sasi të voglaJohan Jarl universitela e Lundit në Suedi ka punuar me një grup i studiuesve në studimin e efektit, duke siguruar doza të vogla të marrjes alkoolit në shëndetin duke numëruar kostot e objekteve mjekësore për trajtimin e sëmundjeve të lidhura me konsumin e alkoolit. Ajo u gjet se shpenzimet mjekësore për të gjitha subjektet njerëzit që konsumuar më shumë se 5 njësi të alkoolit në ditë dhe gratë që të konsumuar më shumë se 2,5 njësi në ditë ishin shumë më të larta se sa për njerëzit e jo të pijshëm. Ky studim ngritur një numër pyetjesh mbi pohimin se shuma të vogla të alkoolit janë të mira për shëndetin.

Disa studime kanë treguar se ato pinë moderuar janë të punësuar paguhen më shumë.

Kjo është për shkak të faktit që pinë moderuar, njerëzit kalojnë më shumë kohë në punë, sipas të merrni më shumë fitim në të njëjtën kohë, me alkool, mbrojtjen veten nga sëmundje të caktuara. Megjithatë, duke pasur parasysh efektet negative të atyre sëmundjeve që mund të ndodhë edhe me një alkool të vogël, është shpallur qartë efekte negative në shëndetin e njeriut.

Duke reflektuar mbi faktorë të tjerë që ndikojnë në marrëdhëniet në mes të marrjes alkoolit dhe të pagave, mund të përmendim edhe gjendjen civile dhe nivelin e lidhjeve sociale. Është e mundur që një kombinim i këtyre faktorëve edhe të çojë në një rritje të pagave në vendin e punës.


Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com