Përfitim Alkooli ose dëm


 • Zhvillimi i ngadalshëm ose çmenduri alkool
 • A nuk nxitojnë në përfundime

 • Kushdo që lexon gazetat çdo ditë, mund të pyes veten pse ideja e karbohidrateve, alkool, yndyrna - mirë, në të vërtetë, një shumë e substancave dhe përbërësit - është vazhdimisht në ndryshim, dje raportuan se ata janë të shëndetshëm sot - që frikshme të dëmshme, dhe anasjelltas do të shkruaj përsëri nesër ... ndoshta më konfuzion me alkool: disa hulumtime tregojnë se ajo mbron kundër sulmeve të zemrës dhe goditje, tjetri vijon ajo shkatërron mëlçinë apo inkurajon një tendencë për agresion. Pse është personazh i diskutueshëm?

  Ja një tjetër dhënat studim, një shembull i cili do të shohim se si ndodhin dështime.

  Zhvillimi i ngadalshëm ose çmenduri alkool

  Puna e fundit, e cila vazhdon një traditë të gjatë të përfitimeve kërkimore të alkoolit - dhe çfarë premton të jetë një ndjesi - ky artikull hulumtuesit biomjekësore në Universitetin e Barit (Itali), botuar në çështjen e "Neurologji» (Neurologjisë) të datës 22 maj 2007. Është raportuar se zhvillimi në njerëzit të cilët konsumojnë alkool në mënyrë të moderuar, dementia senile mund të zhvillohet më ngadalë se në nondrinkers.
  Duke kërkuar për tre vjet e gjysmë nga një grup i italianëve të moshuar në 1445 të cilat nuk vuajnë të menduarit dëmtuar, dhe 121 pësoi dëmtim i butë njohëse (LKR), studiuesit gjetën se në LKR prekshëm që piu pak se "një shërbejnë" e alkoolit në ditë Sindromi, çmenduri përparuar drejt 85% më i ngadalshëm se sa ata që nuk e pi fare.


  Ata që pinë më shumë, rezultatet ishin si zhgënjyese si ajo e nondrinkers. Presin header: "Alkooli rrit trurit", "pini një gotë në ditë - dhe nuk bien në fëmijëri."

  Problemi është se hulumtuesit nga Bari, natyrisht, ta bëjë këtë në artikull konkluzionet e tij përfundimtare. Ata thanë vetëm se një gotë në ditë, ndoshta - ndoshta! - Mbron kundër çmenduri. Historia tregon studime të tilla, kur studiuesit thjesht të vëzhguar një grup të madh të njerëzve pa ndërhyrjen aktive, është e vështirë për të dalluar mes efekteve të alkoolit dhe roli i karakteristika të tjera të jetesës. Artikulli në Neurologjisë thotë qartë: "Është e mundur që rënia e jetesës njohëse moderuar mbron veten (karakteristikat e tij specifike mund të ndryshojnë në varësi të karakteristikave kulturore).

  Pra, mbron kundër çmenduri nuk është një efekt i drejtpërdrejtë i alkoolit ose ndonjë komponente të veçanta të pijeve alkoolike. "

  Me fjalë të tjera, ju mund të bëni tuaj, duke u mbështetur në sens të përbashkët dhe përvoja juaj, të shpjegojë se si konsumi i alkoolit është i lidhur me të qenit të dhënave të ndritshme dhe Neuroscience ju nuk keni nevojë. Shtatëdhjetë burra dhe gra të cilët rregullisht pinë një gotë verë, për shembull, mund të pini në mënyrë të moderuar pikërisht për shkak se ata janë të aftë fizikisht, hanë ushqim të shëndetshëm, mos vuajnë sëmundje të rëndë dhe për këtë arsye nuk marrë medikamente të forta që janë të papajtueshme me alkool, dhe në mënyrë aktive të komunikojnë me njerëz - dhe të gjithë këta faktorë, si dhe përdorimit të moderuar të alkoolit të lidhura, siç dëshmohet nga shkencëtarët, duke ruajtur mprehtësinë e mendjes.

  Sigurisht, kur hulumtuesit të studiuar rolin e një prej këtyre faktorëve, ata janë duke u përpjekur për të dalluar atë nga të tjerët. Por në praktikë kjo nuk është gjithmonë e lehtë. Ka disa çështje etike që nuk lejojnë shkencëtarët të derdh me forcë në pacientët gojë pjesë paracaktuara të alkoolit. Autoritetet experimenters mbi subjektet e tyre është e kufizuar dhe është masë që dështon.

  A nuk nxitojnë në përfundime

  Na le të vetëm për të shkencëtarëve dhe shtypin shkencor, ato pothuajse asnjëherë nuk pretendojnë se alkooli - apo çdo çështje tjetër - sigurisht të shëndetshme. Por, artikuj shkencorë zakonisht janë të shkruara me instalimin që lexuesit të kuptojnë: kushtëzimit - që nuk është një marrëdhënie e qartë shkak-efekt.

  Laik nuk është kapur hollësitë e kësaj. Dhe finesë është shpesh e nevojshme për të paraqitur studime të tilla në dritën e vërtetë. Po, alkooli mund të bëjë deri në një masë të mbrojtur kundër rënies njohëse. Pirja e alkoolit në moderim, pasi shkencëtarët kanë gjetur, zvogëlon rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare, dhe enët e shëndetshme mund të ngadalësojë zhvillimin e çmenduri. Autorët vërejnë se, siç tregohet nga disa eksperimente, etanol stimulon lirimin e një kimike të gjakut që vepron në tru dhe mund të përmirësojë kujtesën; cila është lidhja në mes konsumimit të alkoolit dhe një nivel të lartë të kolesterolit "të mirë", dhe për këtë arsye enëve koronare të shëndetshme; dhe se antioksidantë të përfshira në verë (domethënë, pijeve zakonisht pirë italianë të moshuar), gjithashtu mund të rrisë aftësitë njohëse.

  Megjithatë, është e mundur që kjo ka një mekanizëm krejtësisht të ndryshme.

  Konsideroni një fakt të thjeshtë: shkencëtarët kanë kryer ky studim nuk pretendon që të kanë treguar ndonjë të mësipërme. Kjo nuk e pakëson vlerën e punës së tyre, ata së pari gjetën një lidhje midis konsumit të alkoolit dhe shkalla e përparimit nga dëmtim i butë njohëse në çmenduri. Gjetjet e tyre përkojnë me ato të shkencëtarëve të tjera kërkimore e të cilëve kryhen gjatë një periudhe më të gjatë gjithashtu sugjerojnë se konsumi i moderuar i alkoolit mund të shoqërojnë uljen e rrezikut të rënies në fëmijëri. Për titullin në tabloide të gjithë ndoshta tepër i sofistikuar.

  Por kur është fjala për studime të tilla, është më mirë të kontaktoni origjinal dhe të lexoni çdo gjë nga fillimi në fund.

  Informacion nga artikullin "zhvillimin e ngadalshëm të senile apo alkoolit."