Alkooli dhe seksi - një kombinim i rrezikshëmNë më shumë se gjysma (51%) të adoleshencë të anketuara kishin marrëdhënie seksuale të pambrojtura, sepse ata ishin të dehur.
Rezultatet kryesore të studimit tregoi se:

 • Një në katër adoleshentë (25%) preferojnë seks pa kondom, veçanërisht nëse konsumohet alkool para se të seksit. 51% nuk ​​përdorin prezervativë.
 • Një e treta (32%) kanë treguar gatishmëri për t'u testuar për infeksion pas raportit seksual të pambrojtur.
 • 15% përdorin sasi të mëdha të alkoolit të paktën 3 herë në javë.
 • Më shumë se 34% ishin duke u kthyer në shtëpi natën në një gjendje të dehjes ekstreme
 • Një në dhjetë (10%) kishin marrëdhënie seksuale ndërsa dehur, si më vonë i vjen keq.

 • Kurator studim Chris Sorekut vëren se shumë të rinj pijnë rregullisht dhe shpesh e gjejnë veten në një situatë të vështirë për shkak të pasionit të tyre destruktive. Afrohet festat e Vitit të Ri dhe Krishtlindjeve. Kjo periudhë, sipas shkencëtarëve më të rrezikshme për adoleshencë në drejtim të konsumit të tepërt të alkoolit. Të rinjtë duhet të jenë të vetëdijshëm se gabimet e bëra gjatë kësaj periudhe mund të ndikojnë në jetën e mëvonshme.

  Ne e dimë shumë arsye pse të rinjtë nuk përdorin kondom gjatë seksit, dhe pjesa më e madhe prej tyre - është alkool. Aplikacionet e zhvilluara nga shkencëtarët britanikë, mund të tregojnë anëtarët e disponueshme të lidhjes më të re të gjeneratës mes konsumit të tepërt të alkoolit dhe problemeve të shëndetit riprodhues.


  Shkencëtarët thirrje të rinjve që të gëzojnë jetën, por të jenë të vetëdijshëm për rreziqet e alkoolit dhe gjithmonë përdorin kontraceptivë.

  Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com