Alkooli dhe kanceri - vzayemozvyazok u bë e qartëAktualisht, masa standard, e cila është e shprehur konsumin e pijeve alkoolike është një njësi e alkoolit është e barabartë me 10 ml ne volum (ose 8G peshes) te alkoolit pastër. Gratë e sondazhit kishte një rrezik më të lartë të kancerit të gjirit, mëlçisë dhe rektumit. Duhanpirësit grua që mori një ose dy njësi të alkoolit në javë kishte një shans i madh për të marrë kancerin e zgavrën me gojë dhe fyt se gratë kanë abuzuar duhanit, por përjashtoi alkool nga dietën tuaj.

Sipas studiuesve, gratë britanike të marrë një mesatare prej një njësi të alkoolit në ditë, si dhe gratë e kombësive të tjera të anketuara.

Në vendet e industrializuara me 1000 gra të moshës 75 vjet llogariten për 118 rastet e tumoreve të lart. Shkencëtarët thonë se 15 raste të tjera të kancerit në këto grave të shkaktuar nga të pijshëm të rregullt.

Autorët gjetur se 13% e kancereve të gjirit, mëlçisë, rektumit, gojë dhe fyt të shkaktuara nga alkooli.

Shkencëtarët në Universitetin e Oksfordit ka studiuar të dhënat mbi epidemiologjinë e kancerit më shumë se një milion e moshës së mesme grave. Ata ishin shumë të befasuar për të gjetur se asnjë markë çështje pijeve, i dehur dhe numri i tij.


Se gratë preferojnë verë apo pije të tjera alkoolike kanë rrezik të barabartë të zhvillimit të kancerit.

Midis grave vëzhguara më pak se 2% piu më shumë se 3 njësi e alkoolit një ditë. Studimi përfshiu 68,775 raste të kancerit të regjistruara gjatë 7,2 viteve.

Shefi i shoqërisë Mjekësi Informacion angleze për Kërkime mbi Kancerin Sarah Haim kërkesave që janë të njohur mjaft mirë ndikimin negativ të pijshëm sasi të mëdha të alkoolit në proceset e tumorogjenezën ose tumor procesin e zhvillimit. Megjithatë, studimet e fundit kanë treguar se sasi edhe më të vogla të konsumit të alkoolit rrit rrezikun për gratë.

Kështu, rezultatet e këtij studimi të lejojë gratë të mendojnë qasje më të përgjegjshme për çështjen e alkoolit.

Lajme përgatitur në ww.medicalnewstoday.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Alkoolizëm
  • Çfarë është kanceri?