Rrezik Alkooli Droga


Në përgjithësi nuk përzihen me alkool, pa drogë. Nëse keni trajtim dhe kanë për të marrë pilula, alkool duhet të harrojmë për. Alkool etilik - në vetvete gjëra mjaft agresive. Ai shkon disa rrugë në dispozicion të trupit, dhe në shumë sisteme - pa rradhë, me prioritet maksimal. Në të njëjtën kohë droga e marra në këtë rast hequr nga trupi shumë më ngadalë.

A mendoni se alkooli nuk është në përputhje vetëm me tableta? Dhe absolutisht asgjë! Në fakt, edhe nëse pikoj pika e ftohtë , dhe në mbrëmje për të pirë birrë me miqtë - dhimbje koke siguruar.

Nitroglycerin dhe kardiake objektet , Në anën tjetër, presion më i ulët. Një efekt i kombinuar i rritjes së alkoolit. Përveç kësaj, nitroglycerin nën ndikimin e alkoolit ndryshon veprimin dhe sjell lehtësim shumë të nevojshme në zemër.

Ilaqet kundër depresionit - Ndërveprimi me alkoolin mund të jetë vdekjeprurës. Varësisht nga lloji i ilaçeve dhe llojet e të pasojave pije mund të jenë shumë të ndryshme. Për shembull, tavëll dhe Chianti (verë e kuqe) së bashku mund të japin një rritje të tensionit të gjakut, e cila mund të çojë në goditje në tru. Kombinime të tjera mund, për shembull, të japë një qetësim të mprehtë me humbje të koordinimit.

Codeine - Substancë është në shumë ilaçe kollë.


Me alkool ajo formon një kombinim shumë të rrezikshme. Codeine suppresses qendrën e frymëmarrjes - në bazë të këtij efekti i saj antitussive. Në kombinim me alkool si asfiksi e mundshme, deri në ndërprerjen e frymëmarrjes.

Painkillers në kombinim me alkool reduktuar reaktivitetin e sistemit nervor tek një nivel rrezikshme. Të jenë të kujdesshëm, madje edhe një gotë e madhe e birrës mund të bëjë një ndryshim.

Antibiotikët gjithashtu, nuk duhet të përzihen me alkool, ose me ilaçe ato bëhen toksike. Ju do të vuajnë nga një nxitojnë të gjakut në kokë, nga marramendje dhe të përzier. Në moshën e vjetër, kur alkoolit është mbajtur në gjak më të gjatë, pasojat e një kombinimi të tillë mund të jetë edhe më e pakëndshme.

Antipyretics së bashku me një gotë ose dy të alkoolit do të bëjë përpjekje masive në mukozën e stomakut. Aspirina është përdorur shpesh së bashku me alkool për të parandaluar efektet e pakëndshme hangover mëngjes. Për ta bërë këtë pa dyshim nuk ia vlen. Efekti i tyre i kombinuar mund të çojë në gjakderdhje të brendshme.

Informacion nga neni Olga Smirnova "Alkooli + droga = rrezikshme!".