Alkoolizmi si për të shmangur probleme


 • Faktor gjenetik
 • Mbani veten në duart e
 • Kontaktoni tuaj
 • Si të njohin probleme
 • Plotësimi dhembjet tuaja me verë, ju do të shkatërrojë jo vetëm shëndetin tuaj, por gjithashtu kërcënojnë shëndetin e të dashurit dhe njerëzit me të cilët ju ballafaqohet jetën. Alkooli Abuzimi - shkaku i pothuajse gjysmën e të gjitha vdekjeve në aksidentet e makinave dhe një e treta e vdekjeve kur banje, anije me vela dhe menaxhimit avion. Alkooli mund të shkatërrojë të mëlçisë, sistemit qendror nervor, traktit gastrointestinal, sistemit imun dhe të zemrës. Ajo gjithashtu mund të prishin potencë. Alkoolizmi mund të zvogëlojë jetëgjatësia e 10-15 vjet.

  Kjo tregon qartë se abuzimi i alkoolit nuk mund të. Alkooli Abuzimi është gjeneruar jetese zgjidhet personi. Askush nuk bëhet një qëllim alkoolike, dhe askush nuk e di saktësisht se çfarë e shkakton alkoolizmi, por ka shumë të ngjarë ky njeri e shtyn një të caktuara zgjedhje jetese. Kjo nuk do të thotë, megjithatë, se njerëzit lehtësisht heqin dorë nga alkooli. Megjithatë, ndryshimet e jetesës mund të ndihmojë në mënyrë të konsiderueshme njerëzit që vuajnë nga alkoolizmi.

  Faktor gjenetik

  Për të parandaluar zhvillimin e varësisë alkoolit, ju duhet së pari të dinë dallimin në mes konsumit të arsyeshme dhe të paarsyeshme të alkoolit.


  Zakonisht njerëzit nuk e vërejnë tranzicionin nga e arsyeshme të luaj alkool. Nëse njeriu do të mund të ndjehen kur mall për alkool fillon për të shkuar jashtë kontrollit, ajo mund të parandalojë zhvillimin e varësisë.

  Për disa njerëz, çdo shumë e alkoolit mund të rrisë rrezikun e varësisë ndaj niveleve të papranueshme. Disa mjekët besojnë se rreziku më i madh kërcënon ata në familjet e të cilëve kanë qenë alkolikët

  Askush nuk e di saktësisht pse ka një predispozicion familjar të këtyre defekteve, por shumë shkencëtarë besojnë se kjo i përfshirë një komponent gjenetik.

  Këshillë: shqyrtuar fisin e tyre. Nëse ju mendoni se jeni në rrezik ose në qoftë se njëri nga prindërit tuaj vuajnë nga alkoolizmi, ju më mirë të abstenojnë nga pijet alkoolike.

  Mbani veten në duart e

  Për të kontrolluar përdorimin e alkoolit, të studiuar këto rekomandime.

  Bëni një tabelë. Vizatoni një tabelë të ndarë në katër kolona identike katrore. Në sheshin e sipërm të majtë, shkruani "Mos pini" në sheshin e sipërme të djathtë - "Pi". Në të majtë të sheshit sipërm të majtë, shkruani "Përfitimet". Në të majtë të sheshit majtë të ulët - "keq".

  Tani plotësoni tabelën, shkruaj atë të gjitha aspektet pozitive dhe negative të alkoolit apo heqjes dorë. Të bësh këtë ushtrim, dhe më mirë me dikë nga të dashurit e tyre, ju merrni një efekte reale perspektivë të alkoolit; si rezultat ajo do të jetë më e lehtë për të mbajtur veten e tyre nga abuzimi.

  Jini të ndershëm me veten. Pak mund të them sinqerisht, "Unë kam një problem" - dhe nuk duan të ndryshojë asgjë. Nëse ju janë të gatshëm të pranojnë që ju mund të kaloni vijën në të cilën fillon abuzimin e alkoolit, atëherë ju më shumë gjasa nuk do të kalojë.

  Besoj se ju tregoni të tjerëve për të pijshëm tuaj. Nëse dikush ankohet apo familje por është e shqetësuar për faktin se ju pini shumë, mbi të gjitha, shqetësimi i tyre është i justifikuar. Ndoshta ju me të vërtetë të pini shumë.

  të përballuar emocionet negative. Ju jeni i lodhur? Ju depresion? Ju gjithmonë i zemëruar?

  Nëse po, ju jeni më shumë rrezik duke u bërë një alkoolike, dhe duhet të gjejnë mënyra konstruktive për t'u marrë me problemet e tyre emocionale. Pa marrë parasysh se sa e vështirë mund të duket, ju duhet të ndryshojë jetën tuaj. Nëse pini sepse në depresion, depresioni do të le të mjekun tuaj. Nëse puna është duke shkaktuar neveri tuaj dhe u kthye në shtëpi, ju të pini çdo natë, shikoni për një punë më të mirë.

  Gjej veten disa klasa të reja. Takohu me persona të rinj, të shohin vende të reja, gjëra të reja - të gjetur një lloj tjetër të argëtimit në vend të pijshëm. Në vend të kësaj bar shkoni më mirë në palestër.

  Gjej Shoqërinë tjetër. Shumica e njerëzve që abuzojnë alkool vetëm.

  Në fakt, ata ndoshta pini vetëm për shkak se ajo u jep atyre mundësinë për të pasur një rreth të gjerë të miqve dhe të takuar miq. Mundohuni në vend të regjistrohen PAS disa kurse ose kërkoni për një shërbim të komunitetit. Çfarëdo që ju zgjidhni, mendoni se si keni shpenzuar më shumë kohë me njerëz në situata të palidhur me alkool.

  Kontaktoni tuaj

  Nëse besoni se ju jeni përballur me një problem dhe nuk duan shtrëngimin e saj, kërkoni ndihmë.

  Këshillë: Nëse alkoolizmi mund të jetë jo ose-ose. Njerëzit ndryshojnë në masë të madhe si për të se sa ata të pirë, kur ata pinë dhe se si ndikon alkooli jetën e tyre.

  Disa pini relativisht pak, por kjo nuk është e mjaftueshme që të ketë ndonjë jetën në to probleme të rëndësishme. Të tjerë pini më shumë mesme dhe nuk vëreni ndonjë pasojë të veçanta. Por mos harroni, në çdo pirje rrethanat mund të ndikojë në masë të madhe shëndetin tuaj fizik.

  Nëse ju nuk jeni të sigurt se sa ju të pini në mënyrë të moderuar, mendoj se për udhëzime të përbashkëta moderuese që mjekët shpesh japin pacientët e tyre. Nëse ju nuk pini çdo ditë dhe kurrë nuk pini më shumë se tre servings në ditë apo një orë, ju mbeten brenda pranueshme. Megjithatë, moderim do të thotë se ju pini jo më shumë se 12 servings në javë dhe kurrë të përzënë pas pirjes.

  Si të njohin probleme

  Explore këtë pyetësor shenja të abuzimit të alkoolit. Pyetni veten këto pyetje:

  1. A keni gjetur se filloi të pini më shumë?
  2. Mos të ju pini përmes vështirësive të jetës, për shembull, për lehtësimin e stresit në shtëpi apo në punë?
  3. Mos të zhvillojnë ose të ketë rezistencë ndaj alkoolit, që është për të arritur efektin ish nuk është e nevojshme për ju që të pini më shumë?
  4. A keni pasur një përpjekje të dështuar për të pirë më pak?
  5. A mendoni fajin sepse të pijshëm?
  6. A ndjeheni zemërimin ndaj njerëzve të cilët përpiqen të kufizojnë konsumin tuaj alkool?
  7. A e pini vetëm?
  8. ndodh se ju nuk e dini se si dhe ku për të pirë?

  Përgjigje pozitive për të paktën një nga këto pyetje do të thotë që ju të pini më të pranueshme dhe ju duhet të ndihmojë të jashtmit për të parandaluar këtë problem do të bëhet më serioze.

  Informacion nga neni Victoria Ahos.