Alkoolizmi nuk është një zakon, dhe sëmundje


 • Humbja e mendjes
 • Në rrugën për të moçal
 • "White-i bardhë, shumë e nxehtë"
 • Në jerm alkoolike

  Alkoolizmi - sëmundje të rënda kronike, në shumicën e rasteve është e vështirë për të kuruar. Ai zhvillon përmes përdorimit të rregullt dhe të zgjatur të alkoolit dhe karakterizohet nga kushte të ndryshme patologjike, mall pakontrollueshme për alkool, një ndryshim në shkallën e transportit të saj dhe degradimit të individit. Për alkoolike dehje gjendjen më të mirë mendore.

  Humbja e mendjes

  Drejton të gjitha automjetet alkoolike energjisë dhe opinione mbi marrjen e alkoolit, pavarësisht situatës aktuale (disponueshmërinë e parave në familje, nevoja për të punuar jashtë, etj).

  Pasi i dehur, ai ka tendencë për të pirë derisa i dehur në humbje ndjenjash. Në mënyrë tipike, alkolikët nuk rostiçeri, ata humbën refleksin gag dhe për këtë arsye çdo sasinë e alkoolit të konsumuar që mbetet në trup.

  Në këtë drejtim, të flasim për tolerancë të lartë të alkoolit. Por në fakt ajo është një gjendje patologjike ku trupi ka humbur aftësinë për të luftuar dehje alkoolit nga të vjella dhe garancitë e tjera.

  Në fazat e mëvonshme të tolerancës alkoolit alkoolizmi zvogëlon papritmas dhe me forcë madje edhe doza të vogla të verës alkoolike të shkaktojë të njëjtin efekt që sasi të mëdha të vodka në të kaluarën.


  Për këtë fazë të alkoolizmit karakterizohet nga dhimbje koke të rënda pas pijes, rraskapitje, nervozizëm, virulencës.
  Ashtuquajturi qejf kur një person pi në ditë, për ditë, ose edhe javë, dukuri patologjike e theksuar kështu se eliminimi i tyre kërkon kujdes mjekësor.

  Në rrugën për të moçal

  Rreth 10% e njerëzve që përdorin alkool, të bëhet alkolikët. Alkoolizmi - nje semundje e karakterizuar nga ndryshimet mendore dhe fizike në trup. Alkoolizmi është duke zhvilluar këtë skemë:

  Faza fillestare e dehjes me humbjen e kujtesës "ndërprerje". Njeriu gjithmonë mendon të alkoolit, duket se i dehur e mjaftueshme, ajo pi "në rezervë", ai zhvillon lakminë për alkool.

  Megjithatë, ajo ruan pohojë fajësinë, shmang duke folur për mall e tij për alkool.

  Humbje kritik faza e kontrollit të vetë pas gllënjkë e parë të alkoolit. Desire justifikuar dehja e tij, rezistonin çdo përpjekje për të parandaluar dëshirën e tij për të pirë. Në zhvillimin arrogancën e njeriut, agresivitet. Ai akuzon të tjerët në fatkeqësitë e tyre. Ai fillon pije alkoolike, miqtë e tij janë banues të rastit. Ajo mund të shkojnë nga një punë të përhershme, humb interesin në çdo gjë që nuk ka lidhje me alkoolin.

  Faza kronike: shpërbërja e përditshme hangover e personalitetit, humbja e kujtesës, opinionet diskutueshme.

  Njeriu pijshëm surrogatët alkool, lëngje teknike, Cologne. Ai zhvilluar frikën pabaza, tremens jerm dhe psikozave tjera të alkoolit.

  "White-i bardhë, shumë e nxehtë"

  Tremens jerm - më shpesh ndodhin psikozë alkoolike. Kjo ndodh zakonisht në një gjendje të gjellë e mbetur kur pinë shfaqet frikë pabazuar, pagjumësi, dridhje dore, ëndrra të këqija (ndjekje, sulm, etj), hallucinations auditory dhe vizuale në formën e zhurmës, këmbanat, lëvizja e hijet. Tremens jerm është e dukshme sidomos gjatë natës. Pacienti fillon përjetuar karakter të tmerrshme të ndritshme. Ai e sheh insektet zvarritje rreth, minjtë që sulmuan atij monsters, banditë, në dhimbje nga stings, bruises, dëgjojmë kërcënime ...

  Pacienti reagon ndaj halucinacione të tij, duke mbrojtur ose kandidon për të shpëtuar nga ndjekjet. Hallucinations Dita zbehet disi, edhe pse pacienti është i shqetësuar, duart e tij dridhje, i ngarkuar dhe ai nuk mund të ulen në një vend.

  Në jerm alkoolike

  Një tjetër formë e psikozë është jerm alkoolike. Kjo ndodh pasi alkoolizmit afatshkurtër, por ndryshe nga tremens jerm nuk është e shoqëruar nga hallucinations. Pacientët e tillë ndjekin mendimet e ngulët. Shpesh ky jerm e dyshimit, ngacmime, xhelozi. Pijanec, për shembull, duket se komplot kundër tij rregulluar. Duke parë asnjë mënyrë jashtë funksioni, ajo mund të përfundojë vetëvrasje.

  Informacion nga artikullin "Alkoolizmi nuk është një zakon, dhe sëmundje"