Aktivitetet për kurrizin tuaj


 • Kjo shpinë brishtë
 • Cpinnye dhimbje: faktorët e rrezikut
 • Si për të shmangur mbingarkesat e pasme?
 • Aktivitetet për kurrizin tuaj
 • Kjo shpinë brishtë

  Që njeriu mori për këmbët e tij dhe ishte "pryamohodyaschym" ishin miliona vjet. Megjithatë, korrigjimi i dështuar plotësisht. Përkundër faktit se i tërë sistemi musculoskeletal u transformuar me varg në rritje vertikale të ngarkesës është ende shumë pjesë "e dhimbshme" e të gjithë skelet.

  Gratë janë shumë më dhimbje atje, dhe arsyeja për këtë "dhuratë" të fshehur në karakteristikat anatomike strukturore të shtyllës kurrizore.

  Në gjysmën e bukur e njerëzimit më të theksuar devijim mesit, e cila së bashku me të zhvilluara dobët të sistemit muskulor dhe është parakusht kryesor për dhimbje.

  Prapa dhimbje: faktorët e rrezikut

  Probabiliteti i shqetësimit mbrapa rritet në qoftë se:

 • Ju punë i ulur, dhe ju të gjithë zlyvayetesya ditë bashkë me vendin e punës së tyre (p.sh. karrige)
 • ju shpesh shkoni në dyqane dhe tregje dhe pastaj, natyrisht, janë çanta të rënda, duke rezultuar përfundimisht bëhet i mprehtë ose dhemb në shpinë.
 • Si për të shmangur mbingarkesat e pasme?

  Për fat të keq, jo të gjitha gratë mund të shmangur barrat ushqim, pa ushqim - kudo.


  Por provoni:

 • Së pari, të shkojnë në dyqane shpesh të shoqëruara nga dikush (preferohet mashkull, ata akoma më të fortë).
 • Së dyti, do të përpiqen për të shpërndarë ngarkesën në mënyrë të barabartë në duart tuaja.
 • Së treti, të shikojnë prapa tuaj, domethënë vizaton dhe tendosje muskujt e barkut - ajo do të reduktojë devijim dhe të stabilizuar shpinë.
 • Së katërti, ndërsa në punë, le të kthehet herë pas here të pushuar - në këmbë, shtrirje, bëni disa ushtrime të thjeshta.
 • Aktivitetet për kurrizin tuaj

  Pozicionin e fillimit - në këmbë. Këmbët janë në një vijë të drejtë në mënyrë që thembra dhe gishtin e këmbëve të kundërta pasur; duart e kryqëzuara në gjoks; prapa drejt (në përpjekje për të sjellë së bashku brisk), stomak të shtrënguar, sytë drejt përpara.

  Ushtrimi është kthyer në drejtim të ndërtimit këmbën udhëheqës (në qoftë se ju front la këmbën, pastaj kthehet është në të majtë).

  Kthen janë bërë nga një: në të majtë dhe të djathtë me një këmbë korresponduese të ndryshimit, kështu që ju të ecur përpara në një vijë të drejtë. Gjatë këtij ushtrimi të përpiqet për të shmangur këto gabime:

 • devijim i tepërt në pjesën e prapme
 • relaksoheni muskujt e barkut
 • Informacion supe përpara, uljen e mjekër
 • dhe mos harroni: në kokë, qafën dhe bust - një e tërë - trupin tonë, kështu që ju duhet të kryejë vetëm kthesë bust.
 • Ky ushtrim mund të jetë i komplikuar, që shtrihen krahët përpara në nivel shpatull, por pastaj mos harroni të bëni të sigurtë që gjatë ushtrimit, ata nuk rënie.

  Mirë e fat!

  Informacion nga artikullin "Aktivitetet për shpinën."