Adnexitises ose inflamacion i


 • Oophoritis
 • Shkaqet inflamacion i
 • Manifestime të inflamacion të
 • Komplikimet inflamacion i
 • Diagnoza dhe trajtimi i inflamacion
 • Parandalimi i inflamacion


 • Oophoritis  Inflamacioni i quajtur gjithashtu adnexitis ose salpingo, duke rezultuar infeksion që prek vezoret vezore.
  Shkaqet inflamacion i  Një faktor që shkakton inflamacion të vezoreve shpesh hipotermi, të tilla si seancë të zgjatur ose të shtrirë në sipërfaqe të ftohtë. Përveç kësaj, këmbët e lagësht gjatë sezonit të ftohtë mund të çojë gjithashtu në adnexitises.
  Inflamacion Call mund dyja patogjene "normale" dhe të transmetueshme seksualisht.

  Shpesh ajo klamidia dhe gonokoku. Nëse këtyre baktereve, si rezultat i rënies së infeksionit në traktin gjenital të femrës, nuk është ambient i përshtatshëm acidik i vaginës dhe ata kanë tendencë për të marrë të gjitha forcat në tub, ku mjedisi është më i përshtatshëm. Përveç kësaj, ka një epiteli cilindrike, të cilat mund të jetojnë klamidia. Këto baktere janë të armatosur me një arsenal mjete të mjaftueshme për të rezistojnë sistemin imunitar.
  Manifestime të inflamacion të  Simptomet e inflamacion:

 • dhimbje e fortë ose e shurdhër dhemb në bark, më keq para ose gjatë menstruacioneve;
 • dhimbje të barkut gjatë raportit seksual, ulur makinë seksi;
 • menstruale mosfunksionim;
 • ethe, dobësi.
 • Komplikimet inflamacion i  Komplikacion i rrezikshëm është inflamacion i ovareve të infertilitetit. Kjo ndodh për shkak të faktit se në procesin e inflamacionit dhe prek qelizat epiteliale të tubave fallopiane. Si rezultat i ndërprerë funksionin e tyre normal, dhe rezultati mund të dhëmbëza gypave, e cila plotësisht pamundëson punën e saj.


  Rritja gjatë inflamacionit kapsulë ovarian është përhapja e ind lidhës. Kapsula e trashet vezore, bëhet forta. Dhe kjo mund të ndodhë që ajo do të bëhet shumë e fortë dhe është ruajtur në kohën e ovulacionit gjëndër. Vezë e pjekur nuk mund të lënë gjëndër. Në këtë rast, shtatzënia do të jetë i pamundur.
  Në tub dhe vezore peritoneum prekur ngjitur - membranën e brendshme të zgavrën e barkut. Për të kufizuar përhapjen e infeksionit në peritoneum, në rritje ind lidhës dhe të ngjitet janë formuar, të cilat janë ngjitur peritoneum së bashku. Të ngjitet shkelin lëvizjen e zorrëve, e cila mund të çojë në dhimbje, kapsllëk, diarre. Gjithashtu reduktuar lëvizshmërinë e tubave fallopiane, e cila është e nevojshme për transferimin e plotë të vezës në mitër.


  Pra shtyhet inflamacion të vezoreve mund të shkaktojë shterpësi. Kjo formë është e vështirë për trajtimin e infertilitetit. Gjithashtu me kufizime në lëvizje, ose të qenët i qartë Tubali mund të zhvillojnë shtatzëni ektopike.
  Veçanërisht ndërprerë keq tubat fallopiane dhe vezoret, nëse procesi është i gjatë, kurs kronik. Dhe për të kjo pothuajse gjithmonë rezulton në inflamacion akut, nëse nuk trajtohet. Prandaj, kur shenjat e inflamacionit të nevojës për të kontaktuar një gjinekolog dhe nuk presin që sëmundja do të kalojë më vete.
  Diagnoza dhe trajtimi i inflamacion  Inflamacion është e nevojshme të bëhet dallimi nga një numër të sëmundjeve që japin simptoma të ngjashme. Ne përdorim sondazh dhe ekzaminimin fizik të pacientit, si dhe metoda të tjera: ultratinguj legenit, analizat e gjakut dhe urinës. Në disa raste tregon një laparoscopy diagnostike.
  Vetëm pas diagnoza e saktë të trajtohet, e cila është anti-inflamator, antimikrobial, rinovueshme (spikes rozsmoktuvalnoyi) terapi. Trajtimi duhet të vazhdojë, mendore mirëqenien nuk duhet të shërbejë si një pretekst për ndërprerjen e trajtimit.
  Parandalimi i inflamacion  Shmangni hipotermi, sidomos në zonën gjenitale.
  Infeksionet Ohoronyaytesya, sëmundjet seksualisht të transmetueshme.

  Mos harroni se aborti mjekësor në mënyrë të konsiderueshme të rrisë rrezikun e infektimit rritëse