Adenoma e prostatës


 • Çfarë është BPH?
 • Si adenoma dyshuar të prostatës?
 • BPH Sa e rrezikshme?
 • Trajtimi i BPH

 • Çfarë është BPH?

  Adenoma e prostatës (hiperplazia beninje e prostatës, BPH) është një nga më zakonshme sëmundjet urologjike njerëzve e moshës pjekur.

  Sipas statistikave të fundit, në moshën 40 vjet në 50% të meshkujve janë ndryshimet në gjëndër prostatës, që lidhen me rritjen e tij (hyperplasia), dhe pas 80 vitesh, çdo njeri ka adenoma e prostatës.

  Zhvillimi sëmundje është e lidhur me çrregullime të niveleve të hormoneve të trupit që ndodhin pothuajse në të gjitha burrat mbi 40-45 vjet (ashtu-quajtur menopauzë mashkull apo andropauzë).

  Aktualisht, megjithatë, shumë prej mekanizmave kryesorë të adenoma e prostatës nuk janë të qarta, duke mos lejuar të mjaftueshme për të zhvilluar masa efektive për parandalimin e kësaj sëmundjeje.

  Rritje graduale në kancerin e prostatës çon në ngjeshje të uretrës që kalon nëpër atë, dhe rrjedhën përçarje e urinës nga fshikëza. Varësisht nga faza e sëmundjes dhe nga madhësia e BPH të prostatës mund të shkaktojë një rënie të lehtë të normës së rrjedhës së urinës për zhvillimin e plotë të njësisë urethral dhe pamundësisë për të zbrazët fshikëz, e cila është kusht emergjente që kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor.
  Për fat të keq, në kohën tonë, pavarësisht nga dalja e veglave të reja për diagnostikimin dhe trajtimin e BPH, fundi i kancerit të prostatës fazë, që çon në zhvillimin e komplikimeve tipike të kësaj sëmundje nuk është e pazakontë. Kjo është kryesisht për shkak të faktit se shumica e njerëzve nuk i japin rëndësinë e duhur për këtë sëmundje dhe perceptojnë simptomat e zgjerimit të prostatës si një gjendje normale të shkaktuar nga mosha dhe nuk kërkon ndonjë trajtim.

  Në të njëjtën kohë, zbulimin e hershëm dhe trajtimi i adenoma e prostatës për të shmangur komplikime të rënda të sëmundjes dhe një cilësi të mirë të jetës.


  Si adenoma dyshuar të prostatës?

  Me të dukurit e parë të adenoma e prostatës lidhur me rritjen e prostatës dhe shkelje rrjedhjes së urinës, përfshijnë si në vijim:

 • Lumë i plogët urinë
 • Urine thyer në fund të urinimit
 • Rritja urinim kohë
 • Nevoja për tendosje muskujt e barkut për të plotësisht i zbrazët fshikëz
 • Simptoma të tilla rritet ngadalë dhe shpesh shkojnë pa u vënë re. Megjithatë, me rritjen e tensionit të muskujve të fshikëzës prostatës dhe barkut bëhen të pamjaftueshme për të kapërcyer bllokimin e shkaktuar nga BPH - fshikëz fillon të grumbulluar urinë mbetur.

  Nëse një shumë e urinës së mbetur, një ndjenjë e zbrazjes jo të plotë të fshikëz, dhe ka simptoma të tjera të BPH shkaktuar dëmtim funksional dhe të reduktuar volumin e lirë në fshikëz:

 • Thirrje të shpeshta të urinoj
 • Paaftësia për të mbajtur urinës kohë të gjatë,%
  BFoyavlenii thirrje
 • Nevoja për të urinoj natën
 • Në fazat e mëvonshme të sëmundjes ndodh në pika e urinës kundër sfondit të një fshikëz e mbushur me njerëz të humbur të kërkojnë për të urinoj.

  Dyshimi i adenoma e prostatës demonstruar përcaktuar nivelin e PSA (antigjenit specifik të prostatës) të gjakut dhe mbajtjen TRUZI (transrectal Ultrasonografia) kancerin e prostatës.

  Teknika i fundit lejon jo vetëm për të vlerësuar madhësinë e prostatës, por edhe për të sqaruar strukturën e saj dhe e përjashtoi patologji tjetër të trupit.


  BPH Sa e rrezikshme?

  Gjëndër prostatës, duke rritur në madhësi dhe squeezing uretrës, duke rezultuar në shkelje të urodynamics (nxjerrje e urinës nga veshkat përmes ureters, fshikëz dhe uretrës) në të gjitha nivelet e sistemit urinar. Përçarje e kalimit normal të urinës çon në stagnim e saj, e cila është një nga faktorët kryesorë të urolithiasis. Përveç kësaj, stagnimi i urinës shkakton inflamacion në organet urinare (cystitis kronik dhe pielonefrit).

  Çdo shkallë e zgjerimit të prostatës mund të shkaktojë mbajtjen akute urinare - kusht kërkon ndërhyrje mjekësore të menjëhershme që synon rivendosjen rrjedhën e urinës.


  Trajtimi i BPH

  Aktualisht, ka një numër mjaft i trajtimit kirurgjik dhe mjekësor të BPH. Ato kryesore janë:

 • Adenomectomy Hapur (heqja e prostatës)
 • TOUR (heqje transurethral) kanceri i prostatës - heqja e prostatës, uretrës suzhyvayuschey, duke përdorur instrumente të veçanta futet përmes uretrës
 • Hyperplasia zgjerim Balloon prostatic (zonat e zgjerimit ngushtuar duke ekzagjerimit tullumbace, i futur në uretrës)
 • Instalimi prostatic stent në rajon ngushtimin
 • Transrektalnaya hipertermia e prostatës dhe metodat e tjera të fizioterapi
 • Terapia e barnave, duke përfshirë edhe hormonet, frenuesit e blockers prostatës enzimë, jetëdhënës mjete.

 • Të gjitha këto metoda kanë dy avantazhe dhe disavantazhe. Prandaj, trajtimi më efektive e BPH kërkon një qasje individuale për çdo pacient për të zgjedhur trajtimin më efektiv.