Adenoma e prostatës, diagnozën, trajtimin


 • Simptomet e BPH
 • Diagnoza e adenoma e prostatës
 • Trajtimi i BPH

 • Prostata ose prostatës është i organeve, që marrin pjesë në mënyrë aktive në seksuale dhe pjellorisë së meshkujve. Pas dyzet viteve të tij duke filluar të ndodhë metamorfozë mjaft të pakëndshme: ajo gradualisht kompakt pëlhurë, dhe rritet gjëndër në madhësi. Është e zgjerimit të prostatës dhe e quajti një adenoma, hipertrofi e prostatës ose hyperplasia mirë prostatic (BPH). Kjo sëmundje është rreth 20 për qind e meshkujve të moshës 40 vjeçare, 70 për qind në moshën 60 dhe 90 për qind në moshën 80.

  Shkaqet e BPH deri më sot nuk është sqaruar plotësisht. Besohet se kjo sëmundje është një manifestim i menopauzë mashkullore, që është në rrezik të kontraktuese një njeri i moshuar.

  Prostata (prostatës) është quajtur shpesh njeriu i dytë zemra. Së jashtmi, me të vërtetë është si një zemër të vogël që rrethon uretrës në pikën ku ajo largohet nga fshikëza. Me moshën, madhësia e prostatës rritet, hekur gradualisht fasha kanalin, duke parandaluar kalimin e urinës. Shpesh ajo përfundon mbajtje akute urinare që kërkon instalimin apo kateter ose kirurgji. Trajtimi kryesor për hyperplasia mirë prostatic është heqja e prostatës me kirurgji, ka shumë metoda të funksionimit.  Simptomet e BPH

  Faza e parë e adenoma prostatic (beninje) është duke treguar shenja të ndryshimit në urinim, i cili është i lirë dhe më pak intensive, ka urinim më të shpeshta natë. Shfaqja karakteristikë e domosdoshme (e pakufizuar) kërkojnë për të urinoj se pacienti nuk mund të shtyjë deri në mospagesën e urinës. Duke filluar urinim paraprirë periudha e pritjes ka marrë lodhje në fillim dhe në fund të aktit të urinimit. Lumë i aktit bëhet i dobët deri në rënie vertikale, asnjë ish-formë alegorik.

  Faza e dytë e adenomës prostatës thirrje të shpeshta të urinoj, fshikëz nuk është zbrazur tërësisht, sasia e urinës së mbetur në fshikëz arrin 100-200 ml.

  Kjo shkakton përçarje e funksionimit të fshikëzës mund të jetë inflamacion të fshikëzës. Adenoma e prostatës shpesh çon në hematuria - pamjen e gjakut në urinë, që rezulton nga këputje e venat e fshikëzës. Stanjacioni i urinës në fshikëz çon në formimin e gurëve të fshikëzës. Në këtë sfond, një rënie në funksion renal, ka etje dhe goja e thatë. Në fakt, gjëndër zgjeruar prostatës fillon të shtrydh uretrës, rrjedhjen e lirë urinë nuk është e mundur, me lodhje pacientin fjalë për fjalë shtyn nëpër kanal urinë clamped.

  Akti i urinimit bëhet e procesit të zgjatur në disa minuta me prishet dhe pjesën tjetër.

  Faza e tretë e adenoma e prostatës është një terminal - fshikëz e humb aftësinë për të reduktuar, lodhje jo të ndihmojë zbrazët fshikëz. Urinim të bëhet një proces i vazhdueshëm i urinimit ndodh me pikat ose pjesë minimale. Urina spontanisht fillon të dalë jashtë rënie nga rënie, zhvillon dështimin e veshkave, një dhimbje koke të vazhdueshme.


  Diagnoza e adenoma e prostatës

  Në mënyrë që të diagnozën e mjekut BPH do ekzaminim digital zorrës së trashë e prostatës nëpërmjet rektumit, për të gjykuar natyrën e tumorit, si dhe se si shkuar larg procesin.

  Për më shumë informacion, gjithashtu nominuar ultratinguj e legen dhe prostatës.

  Për të përjashtuar një diagnozë të kancerit të prostatës, shpenzojnë analiza. Gjithashtu, të matur shumën e shpërndarë dhe urina e mbetur për të vlerësuar funksionin e fshikëzës.


  Trajtimi i BPH

  Faza e hyperplasia unë sukses trajtohet pa kirurgji, trajtimi në kohë i pacientit te mjeku dhe diagnoza e duhur.

  Trajtimi konservativ i fazës prostatic hyperplasia II mund të jetë i paefektshëm. Periudha fillestare e Faza II adenoma e prostatës mund të stabilizohet dhe trajtim i zgjatur konservator pacienti kthehet në normale.

  Kirurgji për trajtimin e fazës prostatike adenomës II përdorur në mungesë të efektit pritshme e trajtimit konservative. Nëse ju ndjeni veten në simptomat e mësipërme ju duhet të kërkoni vëmendje urgjente mjekësore - ju ende keni një shans pa kirurgji për të hequr qafe këtë sëmundje tinëzare.

  Në fazën e tretë të adenoma e prostatës është vetëm operacioni i efektshëm, pa të cilat ndodh mbajtje akute urinare, ujë shqetësuar dhe ekuilibër electrolyte dhe pacienti vdes.

  Trajtimi i adenoma e prostatës (beninje) varet nga faza e sëmundjes, rezultatet e anketës, tolerancës individual pacient i drogave të ndryshme.

  Një metodë zgjedhur siç duhet dhe siç duhet integruar të trajtimit në shumicën e rasteve i lejon të plotësisht të hequr qafe të BPH. Trajtimi mund të përfshijnë lloje të ndryshme të terapive, dhe në raste të avancuar dhe operacionet kirurgjikale.