Adenoma e kancerit të prostatës prostatës


 • Çfarë ndodh me të prostatës gjëndër adenoma në zhvillim?
 • Çfarë e shkakton këtë sëmundje?
 • Si ka kancer të prostatës?
 • Cilat janë komplikimet e adenoma e prostatës?
 • Çfarë bën një urolog kur vjen puna për të pacientit adenoma e prostatës?
 • Si është kanceri i prostatës?
 • Parandalimi i adenoma e prostatës

 • Çfarë ndodh me të prostatës gjëndër adenoma në zhvillim?

  Termi "kanceri i prostatës" do të thotë se i prostatës formuar një nodule të vogël (ose nodules) që rritet gradualisht fasha uretrës. Nëse uretrës nuk ka kaluar nëpër prostatës, sëmundje në përgjithësi nuk mund të kthehet.

  Dhe në pacientët me burrat adenoma shqetësuar urinim, e cila është manifestimi kryesor i sëmundjes. Adenoma e prostatës është një rritje beninje që nuk i jep metastaza (nuk zbatohet për organet e tjera). Kjo rrënjësisht dallon adenoma e kancerit të prostatës.

  Çfarë e shkakton këtë sëmundje?

  Shkaqet e adenoma e prostatës deri më sot nuk është sqaruar plotësisht. Besohet se kanceri i prostatës është një nga manifestimet e menopauzë mashkullore. Kështu, rreziku i kontraktimit adenoma e prostatës çdo person i moshuar. Nuk kishte asnjë shoqatë domethënës në mes të shfaqjes së adenoma prostatic dhe aktivitetit seksual, orientimit seksual, duhanit dhe alkoolit, të kryer inflamator dhe seksualisht të transmetueshme sëmundjeve gjenitale.  Si ka kancer të prostatës?

  Siç është përmendur tashmë, sëmundje ndodh kryesisht çrregullime të urinimit. Besohet se sëmundja fillon në një kohë kur urinimi, fshikëz veçanërisht mbushur, pushon të jetë kënaqësi. Në mënyrë ideale, njerëzit duhet të shkoni te mjeku në këtë moment.


  Pas një urinim ndërsa bëhet e gjallërohen, më pak i lirë, më pak intensive. Lumë i urinës është më i dobët, sasia e urinës emetuar në një kohë zvogëlohet. Pacienti bëhet e nevojshme për të marrë deri 1-2 herë gjatë natës, të cilat kurrë nuk kishte qenë e vërejtura.

  Një tjetër manifestim i adenoma në këtë fazë - lindja e një thirrje të fortë për të urinuar se pacienti nuk mund ta vonojë atë edhe për një kohë të shkurtër.
  Për fat të keq, pothuajse të gjithë njerëzit i konsiderojnë këto fenomene si mosha apo edhe lidhur ato me ndonjë gjë dhe nuk shkoni te mjeku.

  Pas një kohe urinimi bëhet më e vështirë. Lumë i urinës bie pothuajse vertikalisht, në vend se kurbë e zakonshme. Nëse ju duhet të urinoj shumë tendosje muskujt e barkut. Nganjëherë pacientët adenoma aq i lodhur gjatë urinimit ata kanë për të marrë pushimet për të pushuar.

  Veshkat Më vonë, në mungesë të trajtimit në këta pacientë mund të preken zhvillojë dështim i veshkave, manifestohet me dhimbje koke, etja, gojën e thatë, dobësi, nervozizëm.

  Fshikëz është gjithmonë e plotë të urinës, urinës excreted gjatë urinimit lumë e hollë apo edhe të bjerë nga rënie. Në të njëjtën kohë ka mosmbajtjeje fenomene, urina që është excreted nga pika vazhdimisht dhe kundër dëshirave të pacientit, natën e parë, dhe pastaj tërë ditën.

  Cilat janë komplikimet e adenoma e prostatës?

  Nëse nuk trajtohet, ky proces përfundon me zhvillimin e mbajtjes akute urinare - uretrës plotësisht perezhymaetsya nuk miss urinës. Durueshëm, ndërsa duke përjetuar dhimbje të forta në bark. Fshikëz është e plotë dhe Shpërthen mbi pubis.  Duhet të theksohet se mbajtja akute urinare mund të ndodhë në çdo fazë të kancerit të prostatës, madje në më të hershme. Ajo mund të shkaktojë faktorë të tillë si fshikëz të gjatë neoporozhnenie, hipotermi, gabimi në dietë, konsum të alkoolit.

  Një tjetër komplikacion i BPH është hematuria - pamja e gjakut në urinë. Kur presioni i urinës në fshikëz janë dëmtuar venat e tij, ata mund të shkaktojë gjakderdhje.

  Një tjetër komplikacion i adenoma prostatic mund të konsiderohet formimi i gurëve të fshikëzës. Gurë të formuara nga stagnimin e urinës në të.


  Çfarë bën një urolog kur vjen puna për të pacientit adenoma e prostatës?

  Pas një sondazhi të pacientit të parë, duke e bërë urolog Ky hetim prostatës nëpërmjet rektumit (provimit dixhital zorrës së trashë). Përveç kësaj, duhet të kryhet gjakut dhe urinës teste të përgjithshme, me ultratinguj, uroflowmetry (metodë për të vlerësuar shkallën e urinës së tanishme), rreze X të pelvisit, në raste të paqarta - cystoscopy. Kur pacienti urinar mbajtje menjëherë të vënë një kateter për urinë daljeve.

  Si është kanceri i prostatës?

  Trajtimi i kancerit të prostatës mund të jenë mjekim, jo-operacional dhe funksional.  Trajtim të drogës është efektive vetëm në fazat e hershme të sëmundjes kur pacienti është i lirë të urinoj dhe urinës excreted nga fshikëza plotësisht. Aktualisht, janë droga që nuk mund vetëm të lehtësuar sëmundjen, por edhe të zvogëlojë sasinë e rritur kancerit. Megjithatë, këto barna duhet të përdoret përshkruar në mënyrë rigoroze nga mjeku pas kompletimit të një ekzaminim të plotë.

  Ka trajtim jo-operacionale të BPH - fshikëz catheterization, hipertermia, terapi termike dhe balonnaya zgjerim. Fshikëz catheterization është përdorur në meshkuj të moshuar, të cilët për arsye shëndetësore nuk mund të operohet.

  Metodat e mbetura ndërsa ose më pak e zakonshme, ose edhe të kuptuar sa duhet dhe prandaj përdoret rrallë.

  Trajtimi operativ i adenoma prostatic - më efektive deri më sot. Nëse ju nuk jeni sëmundje shumë të avancuar (fshikëz zbrazur plotësisht, veshkat janë dëmtuar) mund të kryhet operim transurethral e prostatës (TURP) - dmth heqjen e adenoma prostatic përmes uretrës. Ky operacion malotravmatychnaya.

  Në sëmundje të avancuar, kur adenoma është i madh kur fshikëza është e mbushur me urinë dhe dështimi i veshkave janë shfaqur, ose të përdoren chrezpuzyrnaya pozadilobkovaya adenomectomy.

  Këto dy operacione më traumatike se Tour, por ata sigurojnë një shërim të plotë të sëmundjes.

  Nëse adenoma pacienti është ende i ri dhe i interesuar në ruajtjen e aktivitetit seksual, kjo bën transurethral prerje të prostatës. Ky operacion i lejon disa vite më shumë që të jetë një person i shëndoshë dhe të jenë seksualisht aktive, por pas kësaj kohe do të duhet për të kryer një operacion të dytë dhe për të hequr gjëndër.

  Parandalimi i adenoma e prostatës

  Për fat të keq, të dhënat konfirmuar parandalimin e adenoma e prostatës sot nuk ekziston. Ka dëshmi se disa përgatitje bimore, të tilla si leh ekstrakt kumbull afrikane, të zvogëlojë rrezikun e adenomës dhe rritjen potencë, por ky informacion nuk është konfirmuar nga studimet klinike.  Në asnjë rast nuk mund të jetë për parandalimin e adenoma marrë këto barna që përdoren për të trajtuar atë. Prandaj, për parandalimin e adenoma e prostatës mund të rekomandojë të gjithë njerëzit mbi moshën 50 marrin zakonin një herë në vit për të shkuar në urolog për ekzaminim.